aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Καλό μάθημα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

«Υποταγή στον αυτοκράτορα», αναγραφόταν στο εντυπωσιακό κορεό που σχηματίστηκε στις κερκίδες, απεικονίζοντας εν ολίγοις τα μεγάλα κλαμπ που είχαν «γονατίσει» στο ΓΣΠ. Όμως, προχθές βράδυ, στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της πρωτεύουσας απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, αυτός που υποτάχθηκε άνευ όρων ήταν ο ΑΠΟΕΛ. Όταν δέχθηκε το πρώτο γκολ στο 23ο λεπτό, σήκωσε λευκή σημαία. Δεν κατάφερε ποτέ να σταθεί στα πόδια του, γνωρίζοντας εν τέλει τη συντριβή.

Η ομάδα της Λευκωσίας παραδόθηκε απέναντι σ’ ένα καταφανώς ανώτερο σύνολο. Από τη στιγμή που η αντίπαλος βρήκε χώρους, ισοπέδωσε τον ΑΠΟΕΛ. Τον φιλοδώρισε με έξι τέρματα, φτάνοντας σε ενοχλητικό και πικρό σκορ για τους γαλαζοκίτρινους (0-6). Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν παρουσίασε εκείνο το αγωνιστικό πρόσωπο που της επέτρεψε να πάρει θετικό αποτέλεσμα επί ευρωπαϊκής σκηνής, με τη δήλωση του Ελλαδίτη προπονητή πως «κάναμε όσα λάθη δεν κάναμε τα προηγούμενά μας παιχνίδια», να αντικατοπτρίζει πολλά.

Και μην πει κανείς το κλασικό πως «οι ποδοσφαιριστές αδιαφορούσαν, δεν ήθελαν και περπατούσαν». Ό,τι μπορούσαν έκαναν, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τίποτα περισσότερο από το να μαζέψουν την μπάλα από το πλεχτό τέσσερις φορές με τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου. Πολλοί, παραλλήλως, είχαν πει πως την έβαψε ο ΑΠΟΕΛ όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1.

Όλοι καταλάβαιναν, προφανώς, πως είχε δυσκολίες στο να πάρει την μπάλα και να εκδηλώσει επικίνδυνες επιθέσεις. Ακόμη και εάν καθυστερούσε κι άλλο η Ρεάλ να παραβιάσει την εστία του Ναουθέτ Πέρεθ, ο ΑΠΟΕΛ μάλλον και πάλι δεν θα άντεχε. Πάλι θα δεχόταν τις ίδιες φάσεις, πάλι κάθε κλέψιμο της ομάδας του Ζινεντίν Ζιντάν θα ήταν κάθετη πάσα, πάλι η περιοχή των Ισπανών θα έμοιαζε με απαγορευμένη ζώνη. Δεν είναι το ότι οι γαλαζοκίτρινοι παρασύρθηκαν από καλό ξεκίνημα. Δεν είναι το γεγονός πως μπήκαν με μπόλικη διάθεση, έβγαλαν ενέργεια, πάθος και τσαμπουκά. Δεν είναι ούτε το γεγονός ότι το σχέδιο του προπονητή ήταν λανθασμένο και τιμωρήθηκαν. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής.

Η ανασταλτική συμπεριφορά έπιασε πάτο και αυτό προέκυψε απέναντι σε μια ομάδα που είναι ίσως και η καλύτερη στον κόσμο στην εκδήλωση αντεπιθέσεων ή αν το προτιμάτε στη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση. Και το ότι το σκορ έμεινε από το 55ο λεπτό και εντεύθεν αναλλοίωτο, οφείλεται στην πιο συντηρητική προσέγγιση και των δυο ομάδων. Εν κατακλείδι, είναι κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο που και να θέλεις, δεν γίνονται. Ο Θρύλος όσο και να ήθελε δεν μπορούσε, παίρνοντας ένα καλό μάθημα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ