aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚαι τώρα μιλά ο Μπαλταζάρ!

Και τώρα μιλά ο Μπαλταζάρ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η αποστολή του ΑΠΟΕΛ «στρατοπεδεύει» στην Πολωνία και πιο συγκεκριμένα στο «Μιστράλ», όπου θα διανυθεί έως στις 30 Ιουνίου το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Στις σχεδόν δύο εβδομάδες παρουσίας επί πολωνικού εδάφους, ουσιαστικά θα γίνει το «χτίσιμο» ενός συνόλου που θα οπλιστεί με τα καλύτερα εφόδια προκειμένου να διατηρήσει τα εντός συνόρων σκήπτρα για έβδομη διαδοχική σεζόν και να δώσει συνέχεια σε αυτό που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Από εδώ και πέρα, δηλαδή, είναι ευθύνη του Μπρούνο Μπαλταζάρ (και των συνεργατών του) να συναρμολογήσει τα κομμάτια του παζλ και η ομάδα να παρουσιάσει ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, αντάξιο των υψηλών προσδοκιών. Αρχής γενομένης από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στις 10 ή 11 Ιουλίου στο πλαίσιο του 1ου προκριματικού γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρά το γεγονός πως αυτό που κάνει τη (μεγάλη) διαφορά είναι το ρόστερ, η οικονομική ευρωστία, η διοικητική σταθερότητα και η σοβαρότητα, είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτός που κρατά τα «κλειδιά» της ομάδας να ανιχνεύσει την κατάλληλη «χημεία», δίνοντας εν τέλει τη δική του ταυτότητα. Ο Μπαλταζάρ, προερχόμενος από την επιτυχία της κατάκτησης του τίτλου, γνωρίζει πως πρώτος και βασικότερος σταθμός στη νέα σεζόν είναι η Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: «H σκληρή δουλειά και το δέσιμο μιας νέας ομάδας έχει ξεκινήσει»

Ασφαλώς και ο στόχος είναι η κατάκτηση άλλη μια σεζόν του πρωταθλήματος, διότι ο τίτλος εξασφαλίζει δόξα και χρήμα, αλλά δεν έχουν κρύψει στον ΑΠΟΕΛ πως το σπουδαιότερο βήμα κι αυτό που επιθυμεί διακαώς και ο Μπαλταζάρ, είναι η καλή ευρωπαϊκή πορεία που θα προσθέσει στον κόουτς πολλούς «πόντους» στον πάγκο. Και όταν λέμε καλή ευρωπαϊκή πορεία, εννοούμε την είσοδο σε όμιλο.

Ο Πορτογάλος θέλει να πείσει τη διοίκηση και τον κόσμο πως είναι ο προπονητής που μπορεί να δώσει σάρκα και οστά στο όραμα για μια ομάδα που θα αποδώσει ελκυστικό ποδόσφαιρο και θα είναι ίσως πιο υπολογίσιμη στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Είναι μεγάλο στοίχημα, το οποίο δεν κέρδισαν για παράδειγμα οι συμπατριώτες του Πάουλο Σέρζιο και Ντομίνγκος Πασιένσια.

Για να αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας του Μπαλταζάρ, θα πρέπει να δώσει επιπλέον κίνητρο σ’ εκείνους που συνεχίζουν και να τους «δέσει» αρμονικά με αυτούς που έως τώρα αποκτήθηκαν. Ο ΑΠΟΕΛ είχε καλούς παίκτες κατά τη λήξασα σεζόν και προστέθηκαν στο ρόστερ κι άλλοι τόσοι. Το θέμα όμως δεν είναι οι μονάδες, αλλά η οικοδόμηση ενός συνόλου που θα έχει τη δέουσα αγωνιστική ταυτότητα και προοπτική.

Οπότε, στο «Μιστράλ» περιμένει μπόλικη δουλειά τους ποδοσφαιριστές ώστε αφενός να βρεθούν στον επιθυμητό βαθμό αγωνιστικής κατάστασης και αφετέρου να «απορροφήσουν» όλα αυτά που θα τους διδάξει ο προπονητής τους. Ο πήχης είναι πολύ ψηλά και καλούνται άπαντες να υλοποιήσουν τους μεγαλεπήβολους στόχους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ