aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚαι πάλι καλά για τον ΑΠΟΕΛ, δεν… χάλασε τον Εθνικό

Και πάλι καλά για τον ΑΠΟΕΛ, δεν… χάλασε τον Εθνικό

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ο Εθνικός ήταν αυτός που καιγόταν για τους βαθμούς, όχι πως ο ΑΠΟΕΛ θα αδιαφορούσε ως μεγάλη ομάδα. Τελικά συμβιβάστηκαν στην ισοπαλία (1-1). Η ομάδα της Άχνας το πάλεψε περισσότερο και ήταν πιο επικίνδυνη, παρόλο που και ο ένας βαθμός απέναντι στον ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να θεωρείται αποτυχία. Οι γαλαζοκίτρινοι υποχώρησαν από την πρωτιά στον Β’ Όμιλο. Ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με το «καλημέρα» στο παιχνίδι με τον Σαχάρ (4’) και ο Εθνικός απάντησε με τον Ζάκπα (36’).

Η ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους ανέβηκε στους 38 βαθμούς, με τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού και τη Νέα Σαλαμίνα, που επίσης έμεινε στην ισοπαλία προχθές, να παραμένει στους τρεις βαθμούς αλλά τους αγώνες να μειώνονται κατά έναν. Ο ΑΠΟΕΛ, που για τέταρτο σερί ματς έμεινε χωρίς νίκη, έφθασε τους 47 βαθμούς και είναι πλέον στο -1 από την Πάφος FC.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, ο Εθνικός ήταν καλύτερος σχεδόν σ’ όλη τη διάρκεια. Ο ΑΠΟΕΛ, αν και προηγήθηκε νωρίς, δεν μπόρεσε να έχει συνέχεια, με τους γηπεδούχους να βγάζουν αντίδραση και όσο κυλούσε ο χρόνος ανέβαζαν ρυθμό. Τελικά έφθασαν στην ισοφάριση με τον Ζάκπα. Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα έφθασαν κοντά στην ολική ανατροπή αλλά ο Ουζόχο είπε «όχι» σε σουτ του Παπαγεωργίου. Στην επανάληψη ο Εθνικός συνέχισε να ψάχνει το δεύτερο γκολ, όμως οι επιθετικοί του ήταν άστοχοι, ενώ όποτε χρειάστηκε ο Ουζόχο δήλωσε «παρών». Ο ΑΠΟΕΛ, που ήταν κακός και πάλι καλά που δεν έχασε, είχε μια καλή στιγμή με τον Γκάρνερ (63’). Ο Εθνικός ζήτησε πέναλτι στο 57’ υποστηρίζοντας ότι υπήρξε κλοτσιά του Σάντος στον Ταράσοφς, όμως ο Βασίλης Δημητρίου δεν είδε παράβαση, όπως και ο VAR (Σολωμού).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ