aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚαι οι τρεις είναι (πολύ) λίγοι για το «φαινόμενο» Αλ-Τάαμαρι

Και οι τρεις είναι (πολύ) λίγοι για το «φαινόμενο» Αλ-Τάαμαρι

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Τα αποθεωτικά σχόλια για τον Μούσα Αλ-Τάαμαρι έχουν καταντήσει, πλέον, κουραστικά. Ο Ιορδανός αναγκάζει με την απόδοσή του κάθε βδομάδα τόσο τους φίλους του ΑΠΟΕΛ, όσο και τα Μέσα Ενημέρωσης να «υποκλίνονται» στο ποδοσφαιρικό του ταλέντο.

Με το πέρας μόλις εφτά αγώνων στο πρωτάθλημα συμπαίκτες και αντίπαλοι αναδεικνύουν τις αρετές του και μάλιστα πρόσφατα ο προπονητής της ΑΕΛ, Ντούσαν Κέρκεζ σε συνέντευξη του στην Cytavision προέβλεψε πως σύντομα θα πάρει μετεγγραφή σε ομάδα του εξωτερικού.

Σε κάθε παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ οι αντίπαλοι προπονητές καταστρώνουν ειδικό σχέδιο αναχαίτισής του. Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν ο 21χρονος εξτρέμ γίνεται κάτοχος της μπάλας τρεις και τέσσερις ποδοσφαιριστές τρέχουν να τον μαρκάρουν. Απόδειξη η κεντρική φωτογραφία. Τις πλείστες των περιπτώσεων μάταια. Ο… αθεόφοβος αναπτύσσει φοβερή ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια από τα πρώτα του βήματα γεγονός που κάνει σχεδόν αδύνατο το έργο των αμυνομένων.

Διαβάστε επίσης: O «ευέλικτος» Τραμετσάνι και η ευχή για 32 ματς ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια

Παίζει στην αντίθετη πλευρά, καθώς αν και αριστεροπόδαρος αγωνίζεται δεξιά, με σκοπό να συγκλίνει προς τα μέσα και να σουτάρει, όπως έπραξε δηλαδή στη φάση του δεύτερου τέρματος στo ντέρμπι με την Ομόνοια.

Αν ο αμυντικός «κλείσει» το διάδρομο, τότε ο Τάαμαρι τον προσπερνάει με την ταχύτητα του από την εξωτερική πλευρά και τότε ή στην προσπάθεια του να τον ανακόψει τον ανατρέπει, είτε ο Τάαμαρι βγαίνει φάτσα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Φυσικά δεν έχει κανένα πρόβλημα να ντριμπλάρει κατά μέτωπο δύο και τρεις αντιπάλους. Το έκανε κόντρα στην Ανόρθωση, το έκανε και στο ματς με την Αλκή.

Διαβάστε επίσης: Ζαχίντ: «Από τη μέρα που ήρθα βιώνω το συναίσθημα απέναντι στην Ομόνοια»

Σαφέστατα έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης με κύριο την ενδυνάμωση της μυϊκής του μάζας. Στο κυπριακό πρωτάθλημα δεν τον εμποδίζει να κάνει «παπάδες», όμως για να αντέξει σε προηγμένα πρωταθλήματα με πιο υψηλές εντάσεις και σκληρά μαρκαρίσματα επιβάλλεται. To «ταβάνι» του Τάαμαρι κανείς δεν μπορεί να το οριοθετήσει, όμως χωρίς καμία επιφύλαξη είναι πολύ υψηλότερο από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή σε αυτή την ηλικία που έπαιξε μπάλα στην Κύπρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ