aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚαμπανάκι από τον Δώνη…

Καμπανάκι από τον Δώνη…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Κάτι παραπάνω από πολύτιμο ήταν για τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Γιώργο Δώνη, και τους συνεργάτες του το προχθεσινό παιχνίδι για το Σούπερ Καπ, λίγες μέρες πριν από την αναμέτρηση με τη Σλάβια Πράγας.

Η αλήθεια μάλιστα είναι πως ο κόουτς των γαλαζοκιτρίνων περίμενε το εν λόγω ματς, προκειμένου να τεστάρει τον βαθμό ετοιμότητας ορισμένων ποδοσφαιριστών και κατ’ επέκταση της ομάδας του, καταγράφοντας αρκετά πράγματα που δεν του άρεσαν. Το είπε εξάλλου και ο ίδιος πως, «ήταν ένα αποτυχημένο τεστ», χτυπώντας παραλλήλως το καμπανάκι της αφύπνισης ενόψει των πλέι οφ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ασφαλώς και η ενδεκάδα που θα παρουσιάσει απέναντι στους πρωταθλητές Τσεχίας δεν θα είναι η ίδια με την προχθεσινή και πολύ περισσότερο ο σχηματισμός 3-5-2  θα διαφοροποιηθεί, «πηγαίνοντας» στο 4-2-3-1. Γιατί, όπως έδειξε ο ΑΠΟΕΛ στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Λάρνακας, για να αφομοιωθεί το πρώτο σύστημα χρειάζεται να δουλευτεί πολύ περισσότερο στις προπονήσεις και τ’ άτομα που θα το απαρτίζουν, ιδιαίτερα στον άξονα, να έχουν πολύ πιο ψηλό βαθμό συγκέντρωσης και προσφοράς. Όπως είναι ο Νούνο Μοράις που περιορίστηκε στον άχαρο γι΄ αυτόν ρόλο του αμυντικού.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν καλός και είναι βέβαιο πως ο Ελλαδίτης προπονητής θα έχει να πει και να εξηγήσει πολλά στους παίκτες του. Ήταν όμως κι ένα παιχνίδι από το οποίο είναι πολύ πιθανό ν’ αναθεωρήσει και δικές του σκέψεις σχετικά με τη βασική εντεκάδα της ομάδας του. Γιατί είδε κατά κύριο λόγο τους Εφραίμ και Ορ να έχουν πολύ καλή απόδοση, γεγονός που του προσθέτουν επιλογές σε σχέση με τον αγώνα της ερχόμενης Τρίτης στο ΓΣΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ