aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΙβάν Γιοβάνοβιτς: «Σημαντική ημέρα για εμένα, δύσκολο να πω όχι»

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Σημαντική ημέρα για εμένα, δύσκολο να πω όχι»

Ως μία τεράστια πρόκληση για τον ίδιο χαρακτήρισε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς την πρόσληψή του στον πάγκο της Εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός παρουσιάστηκε τη Δευτέρα (30/12) και επίσημα από την Ομοσπονδία της χώρας και τόνισε πως δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση που του έγινε, καθώς κρίθηκε ως ο καταλληλότερος με την εμπειρία έξι χρόνων στο πρωτάθλημα της χώρας. Ο πρώην προπονητής του ΑΠΟΕΛ έθεσε ως αδιαπραγμάτευτο προσωπικό του στόχο την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2020.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για εμένα και τους ανθρώπους που δουλεύουν εδώ. Πιστεύω στους παίκτες μου. Είναι μία καινούργια αρχή για εμένα και για τους περισσότερους εδώ. Έχουμε μπροστά μας μια τεράστια πρόκληση. Αυτή η θέση δεν μας αξίζει, πρέπει να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση. Πρέπει να πάρουμε την Εθνική ομάδα στην επόμενη φάση των προκριματικών. Αυτός είναι ο πρώτος και αδιαμφισβήτητος στόχος που έχω στο μυαλό μου. Πιστεύω σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές, τους ξέρω πολύ καλά. Είμαι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έξι χρόνια και πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε ενωμένοι. Αφού η Ομοσπονδία ζήτησε τη βοήθειά μου μετά από έξι χρόνια εμπειρίας στο πρωτάθλημα, ήταν δύσκολο να πω όχι.

Αντιμετωπίζουμε κρίση σε ότι αφορά τα αποτελέσματα. Έχω την εμπειρία και τους παίκτες που πάντα θέλουν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την Εθνική ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε την ποιότητα και την επιθυμία να διαφοροποιήσουμε την κατάσταση. Αν δεν το πίστευα δεν θα δεχόμουν ποτέ αυτή τη θέση. Ξέρω τους ανθρώπους που διοικούν την Ομοσπονδία, ξέρω ότι οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν τη κατάσταση που είμαστε. Και οι οπαδοί επίσης. Θέλω βοήθεια από όλους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για να καταφέρουμε να πετύχουμε. Είναι πρόκληση για εμένα και τους παίκτες να αντιδράσουμε θετικά. Χρειαζόμαστε βοήθεια από όλους επειδή η Εθνική ομάδα είναι ο καθρέφτης του ποδοσφαίρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Χρειαζόμαστε να κερδίσουμε τέσσερις αγώνες. Αν χρειάζεται να κερδίσεις τέσσερα παιχνίδια, πρέπει να μπαίνεις μέσα και να δίνεις ότι καλύτερο έχεις. Είτε αυτός είναι 36, 37, 38 ετών ή 19 και 20. Χρειαζόμαστε τέσσερις νίκες και θα επιλέξουμε παίκτες σωματικά και πνευματικά δυνατούς που είναι έτοιμοι για αυτά τα τέσσερα παιχνίδια. Είναι απλή φιλοσοφία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ