aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΉταν πολύ… Δαυίδ ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στον σπουδαίο «Αίαντα»

Ήταν πολύ… Δαυίδ ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στον σπουδαίο «Αίαντα»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ / ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Αποκλείστηκε όμως παραμένει με το κεφάλι ψηλά. Ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε 0-2 από τον Άγιαξ στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, δεν κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ομάδες που έχουν τον ρόλο του Δαυίδ δεν μπορούν πάντοτε να αντεπεξέλθουν απέναντι σε συλλόγους «Γολιάθ», έτσι και ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα στον εξαιρετικό Άγιαξ.

Οι γαλαζοκίτρινοι είδαν στα μάτια τους πρωταθλητές Ολλανδίας στο ΓΣΠ, ωστόσο στο… εχθρικό και κατάμεστο γήπεδο του «Αίαντα» δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση. Το ταξίδι των πρωτευουσιάνων όμως δεν σταματάει εδώ, καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και την ερχόμενη Παρασκευή (30/8) θα μάθει τους αντιπάλους του. Για λογαριασμό του Άγιαξ σκόραραν οι Άλβαρες στο 43’ και Τάντιτς στο 80’.

Το ματς…

Αμυντικά ο ΑΠΟΕΛ τα έκανε όλα… τέλεια στο πρώτο μέρος, όμως τα χάλασε στο τέλος. Αρχικά, ο Άγιαξ μπήκε αποφασισμένος μα και αγχωμένος, ωστόσο δημιούργησε προϋποθέσεις για επίτευξη γκολ. Σε δύο περιπτώσεις οι Μερκής-Μπέλετς έσωσαν πριν οι Ολλανδοί σκοράρουν, ενώ ο τερματοφύλακας των γαλαζοκιτρίνων στο 36’ απέκρουσε εντυπωσιακά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζίγιεχ.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και στο 42’ κατέγραψαν σπουδαία ευκαιρία όταν ο Ζίγιεχ έκανε την σέντρα, όμως η προβολή του Τάντιτς κατέληξε στην εξωτερική των δικτύων. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Άγιαξ δεν λάθεψε, καθώς ο Άλβαρες ανενόχλητος έπιασε τη κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα. Ο ΑΠΟΕΛ δεν απείλησε πέραν από το μακρινό σουτ του Γιάκολις (2’), και περιορίστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα.

Καρδιοχτύπησε με το «καλημέρα» του δευτέρου μέρους η ομάδα της πρωτεύουσας καθώς στο 50’ ο Άγιαξ πέτυχε δεύτερο γκολ το οποίο όμως ακυρώθηκε μετά από τη χρήση του VAR. Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Χούντελααρ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα μετά από ασταθής απόκρουση του Μπέλετς, ωστόσο ο ρέφερι έλεγξε τη φάση και ακύρωσε σωστά το γκολ αφού ο Φέλτμαν ήταν εκτεθειμένος όταν εκτελέστηκε το φάουλ.

Ο ΑΠΟΕΛ τέσσερα λεπτά αργότερα σκόραρε με τον Πάβλοβιτς όμως σωστά ακύρωσε το γκολ ο Γερμανός διαιτητής αφού ο Σέρβος ήταν και αυτός εκτεθειμένος. Ο Άγιαξ συνέχισε να πιέζει και έδειχνε πεισμωμένος για το δεύτερο γκολ, το οποίο πλησίασε στο 59’, όμως ο Μπέλετς δήλωσε ξανά παρών στο πλασέ του Ζίγιεχ που εξουδετέρωσε με το ένα πόδι. Οι πρωταθλητές Ολλανδίας «σκότωσαν» τις ελπίδες του ΑΠΟΕΛ στο 80’ με γκολ του «δαιμόνιου» Τάντιτς ο οποίος με εξαιρετικό σουτ εντός περιοχής από πλάγια θέση, διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άξιαξ (Έρικ τεν Χαχ): Ονανά, Φέλτμαν, Άλβαρες (89′ Μαρίν), Μπλάιντ, Ταλιαφίκο, Νέρες, Ντάτιτς, Ντεστ, Ζιγιέχ (87′ Ντε Βιντ), Μαρτίνες, Χούντελααρ.

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Ντολ): Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Ιωάννου, Μερκής, Ζοαοζίνιο, Γιάκολις (64′ Ντε Βινσέντι), Μάτιτς (76′ Χαλένιους), Σόουζα, Αλ-Τάαμαρι (72′ Βιντιγκάλ), Μπέζιακ, Πάβλοβιτς.

Σκόρερ: 43′ Άλβαρες, 80′ Τάντιτς

Κίτρινες: Άλβαρες, Φέλτμαν / Μιχαΐλοβιτς, Μερκής, Σόουζα, Γιάκολις, Ζοαοζίνιο, Μπέζιακ

Αποβολές: 

Διαιτητής: Φέλιξ Ζάγιαρ (Γερμανία)

Βοηθοί: Τόρστεν Σίφνερ, Μάρκο Αχμίλερ (Γερμανία)

Τέταρτος: Τομπάιας Βελτζ (Γερμανία)

VAR: Σάσκα Στίγκενμαν και Κριστιάν Ντιγκέρτ (Γερμανία)

Παρατηρητής διαιτησίας: Λουσίλιο Καρντόσο (Πορτογαλία)

Παρατηρητής ΟΥΕΦΑ: Άντον Φάγκαν (Σκοτία)

ΤO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ