aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Ήταν κακός χθες ο ΑΠΟΕΛ»

«Ήταν κακός χθες ο ΑΠΟΕΛ»

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας U17 της Κύπρου Γιαννάκης Οκκάς, σχολίασε την αναμέτρηση ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός, τον αγώνα της πρώην ομάδας του Θέλτα κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, του οποίου την φανέλα φόρεσε, ενώ αναφέρθηκε και στο ντέρμπι των «ερυθρολεύκων» με την ΑΕΚ την Κυριακή (02/10).

«Δεν σας κρύβω ότι έχω κρατάω σχέσεις με φίλους από την Θέλτα και θα προσπαθήσω να είμαι στον αγώνα της Αθήνας», σχολίασε αρχικά ο Γιάννης Οκκάς, όταν ο Παντελής Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε στο βιογραφικό του και το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί με την ισπανική ομάδα.

Για την απόδοση του ΑΠΟΕΛ: «Ήταν κακός χθες ο ΑΠΟΕΛ. Ειδικά εμείς που τον βλέπουμε πιο συχνά, είδαμε ότι δεν είναι αυτή η αγωνιστική εικόνα που ξέρουμε. Το ζητούμενο ήταν ότι κι έτσι ο Ολυμπιακός δεν πήρε αποτέλεσμα. Είχε πολλές ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, αλλά το αποτέλεσμα μένει. Ήταν που ήταν βαρύ το κλίμα στον Ολυμπιακό, πλέον σε κάθε παιχνίδι που θα έρχεται θα είναι δυσκολότερο από το προηγούμενο».

Για την εικόνα του Ολυμπιακού: «Το ένστικτο μου και η εμπειρία μου λέει ότι ο κόσμος έχει ένα διαφορετικό κριτήριο και κάποιες φορές λέει την αλήθεια. Ο κόσμος δεν χαίρεται τον Ολυμπιακό, γιατί δεν είναι επιθετικός, όπως τον έχει συνηθίσει. Δεν είναι αυτό που περιμένει ο κόσμος, δηλαδή η ομάδα να έχει την κατοχή της μπάλας, την ηρεμία στο παιχνίδι της. Οι ευκαιρίες που βρήκε χθες ήταν από ατομικές ενέργειες και όχι από οργανωμένο παιχνίδι.

Βλέπω ότι δεν υπάρχει καλή σχέση στα αποδυτήρια, υπάρχει αγωνιστική απειθαρχία. Μου δίνει την εντύπωση ότι οι σχέσεις στα αποδυτήρια δεν είναι καλές. Ενώ ο ΑΠΟΕΛ ήταν μέτριος, προσπαθούσε σαν ομάδα, που έστω με αυτή την προσπάθεια πήρε το αποτέλεσμα. Εκεί είναι που βλέπεις ότι υπάρχει καλύτερη σχέση μεταξύ των ποδοσφαιριστών και του προπονητή».

Για το ότι ο Ολυμπιακός έκανε πολλές μεταγραφές στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου: «Δεν είναι τόσο η προσαρμογή, αλλά το να εμπεδώσεις την φιλοσοφία. Η έλευση του προπονητή Μπέντο δεν έφερε επιθυμητά αποτελέσματα γρήγορα. Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει ο χρόνος να περιμένεις. Ο προπονητής στον Ολυμπιακό δεν έχει πίστωση χρόνου, πρέπει να το γνωρίζει όποιος έρχεται. Τα αποτελέσματα πρέπει να είναι άμεσα. Διαθέτει οικονομική άνεση η ομάδα, οπότε τα αποτελέσματα πρέπει να έρθουν άμεσα.

Στον Ολυμπιακό όλοι κρίνονται αυστηρά και το ξέρουμε όλοι. Αν δεν καταλάβεις ότι συμβαίνει αυτό στον Ολυμπιακό, καλύτερα να μην πας. Προσωπικά αυτή η κριτική με έκανε πιο δυνατό, αν και οι συμπαίκτες μου ήταν πολύ καλύτεροι από εμένα. Είχα δίπλα μου τον Τζιοβάνι και τον Ριβάλντο. Καμιά φορά η κριτική αυτή σου κάνει καλό, αν την μετατρέψεις σε… δουλειά».

Για το αν το αποτέλεσμα αγώνα Ολυμπιακού – ΑΕΚ μπορεί να κρίνει το μέλλον τους: «Πλέον μετράμε τα αποτελέσματα. Φτάσαμε σε ένα σημείο να είναι και οι δύο πάγοι στην πρίζα. Οι προπονητές κάθονται σε ηλεκτρικές καρέκλες. Και στην ΑΕΚ απ ότι διαβάζω υπάρχουν προβλήματα. Στον Ολυμπιακό δύο συνεχόμενες ήττες μετράνε κι αν χάσει από την ΑΕΚ θα είναι τρεις. Ο ποδοσφαιριστής αυτά τα παιχνίδια περιμένει. Αν δεν περιμένεις τα ματς με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ τι να περιμένει; Είναι όλη σου η προίκα».

Για το σερί νικών της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού: «Ό,τι κι αν γίνει ο Ολυμπιακός θα παραμείνει Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ πατάει καλύτερα φέτος. Ακόμα κι αν χάσει ο Ολυμπιακός θα παραμείνει Ολυμπιακός, απλά γνωρίζετε στην Ελλάδα ότι αυτή η κόντρα είναι πολύ μεγάλη. Πάλι φαβορί για το ματς και το πρωτάθλημα θα είναι ο Ολυμπιακός, ότι και να γίνει στον αγώνα. Φαβορί ήταν και με τον ΑΠΟΕΛ όμως…

Μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ παρά τα προβλήματα της είναι μεγάλη μάδα. Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο. Πως οι προπονητές δηλαδή θα διαχειριστούν την ψυχολογία και των ποδοσφαιριστών και την δική τους».

Για τον ΠΑΟΚ και αν έπαιζε πόσα γκολ θα έβαζε: «Ο ΠΑΟΚ βγάζει υγεία. Είναι ένα στυλ που μου ταίριαζε πάντα. Η ομάδα να μην έχει καθαρό επιθετικό. Μου άρεσε να έβγαινα στα άκρα. Δεν φημιζόμουν για το σκοράρισμα μου (σ.σ. είπε χαριτολογώντας). Ο ΠΑΟΚ έκανε μία σπουδαία νίκη χθες (σ.σ. στην έδρα της Σλόβαν Λίμπερετς). Είναι σημαντικό και καλό ότι και πάλι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ διεκδικούν το πρωτάθλημα. Νομίζω το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό».

Για το Θέλτα – Παναθηναϊκός: «Η Θέλτα είναι κομμάτι της καριέρας μου. Μπορεί να ακουστεί κάπως αυτό που θα πω, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο είχε πέσει ο ήλιος και στην Γαλικία βγάζει πολύ υγρασία και δεν ξέρω αν επηρέασε την απόδοση του Παναθηναϊκού. Είναι γνωστό ότι στην Γαλικία πέφτει απότομα η θερμοκρασία, είδα ποδοσφαιριστές να γλιστράνε. Επειδή έχω παίξει σε αυτό το γήπεδο, οι συνθήκες εκεί είναι περίεργες. Ο Παναθηναϊκός είχε καλή παρουσία, δεν έπρεπε να χάσει. Ήταν πολύ καλός ο Παναθηναϊκός χθες, αν το έδινε και το πέναλτι…»

Για την εθνική U17 της Κύπρου: «Έχουμε καλούς παίκτες. Μαζί μου μπάλα θα παίξουν σίγουρα. Θα μάθουν να παίζουν κάτω την μπάλα».

«Στην εθνική Κύπρου περνούσα καλύτερα. Μου βάζετε δύσκολα. Σε όλες τις ομάδες υπήρχαν δυσκολίες, αλλά και ευχάριστες στιγμές. Αυτό που προσπαθούσα ήταν να είμαι επαγγελματίας», είπε αστειευόμενος, όταν ρωτήθηκε σε ποια ομάδα του άρεσε να παίζει περισσότερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ