aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΙστορία γραμμένη με μαύρα γράμματα, πλήγμα σε γόητρο και ταμείο

Ιστορία γραμμένη με μαύρα γράμματα, πλήγμα σε γόητρο και ταμείο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Στο ΓΣΠ γράφτηκαν χρυσές σελίδες στην ευρωπαϊκή ιστορία του ΑΠΟΕΛ και του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ψες το βράδυ, όμως, γράφτηκε μία από τις πιο μαύρες, αν όχι η πιο μαύρη με τον αποκλεισμό τους από τη Σούντουβα. Παρά τη νίκη του με 1-0 και τη μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε για ανατροπή του 1-3 στο «Arvi Football Arena», οι γαλαζοκίτρινοι γνώρισαν τον πιο οδυνηρό αποκλεισμό τους, σταματώντας την πορεία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ από τον 1ο προκριματικό γύρο. Έτσι, θα συνεχίσουν το ευρωπαϊκό ταξίδι τους στο 2ο βήμα της προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ, αντιμετωπίζοντας τη Φλόρα Ταλίν. Ένα στραβοπάτημα πρωτόγνωρο στη σύγχρονη Ιστορία τους, από ομάδα που αποδείχτηκε πολύ κατώτερή τους στον αγωνιστικό χώρο. Παραλλήλως, ένα πλήγμα στο γόητρό τους και περισσότερο στο ταμείο τους.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Τεράστια οικονομική ζημιά, χάνει εκατομμύρια, τζίρος €280.000

Κι όμως έγινε προσπάθεια. Το 1-0 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ φτωχό, για να αποτυπώσει την υπεροχή του ΑΠΟΕΛ. Δεν έκανε φανταστική εμφάνιση, αλλά ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, σκόραρε και απείλησε άλλες πέντε φορές, ενώ ο Μπόι Βάτερμαν ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα θεατής, αφού δεν επιχειρήθηκε σουτ προς την εστία του. Το στενό σκορ ήταν αποτέλεσμα της αστοχίας, ορισμένων βεβιασμένων τελικών προσπαθειών ή πασών και των σκαμπανεβασμάτων στο ρυθμό του γηπεδούχου. Το προβάδισμα σαφώς και ήταν δίκαιο και ήταν προϊόν της κλάσης των Γιώργου Εφραίμ και Μίκαελ Ποτέ στο 20ό λεπτό. Ο Κύπριος ακραίος φορ έκανε όμορφη επέλαση από αριστερά και σέντραρε, δίνοντας την ευκαιρία στον στράικερ από το Μπενίν να εκτελέσει ιδανικά με υπέροχη γυριστή κεφαλιά.

Διαβάστε επίσης: Ο Πετρίδης τελείωσε κάθε σενάριο για Μπαλταζάρ! (video)

Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, ήταν εντελώς διαφορετική υπόθεση. Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ ανεβασμένος και για πρώτη φορά μετά από τρία 45λεπτα, δύο στη Λιθουανία και ένα στη Λευκωσία, είχε πολύ καλό ρυθμό. Έπαιξε όπως η γάτα το ποντίκι τη Σούντουβα και μετέτρεψε σε πρωταγωνιστή της συνάντησης τον Καρντούμ, ο οποίος… ακόμα αποκρούει. Η ομάδα της Λευκωσίας είχε μάλιστα και δοκάρι με τον Εφραίμ στο 57’. Παρά το κρεσέντο ευκαιριών, όμως, η λιθουανική εστία έμοιαζε με κλειδαρότρυπα και όσο κυλούσε ο χρόνος το άγχος κατέβαλλε τους γαλαζοκίτρινους.

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ επιχείρησε με την αντικατάσταση των Αλ Ταάμαρι, Εφραίμ και Ιωάννου, αντιστοίχως από τους Σάλαι, Αλωνεύτη και Νατέλ να φρεσκάρει την ομάδα του. Ωστόσο, όχι μόνο δεν βοήθησαν οι αλλαγές, χάθηκε και η συνοχή με το Μιλάνοφ να εξουδετερώνεται αριστερά και τον Σάλαι να αποδεικνύεται φλύαρος. Έτσι, ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τους Λιθουανούς να πανηγυρίζουν έξαλλα και τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ να αποχωρούν με σκυφτά κεφάλια εν μέσω αποδοκιμασιών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ