aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΙσχύς και βάθος!

Ισχύς και βάθος!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η υπομονή και η επιμονή των ιθυνόντων στην Εταιρεία ΑΠΟΕΛ, έφερε εν τέλει τα ποθητά για τον σύλλογο αποτελέσματα. Η (μεγάλη) επιστροφή του Καρλάο είναι από χθες γεγονός, εξέλιξη που ήταν φυσιολογικό να σκορπίσει τον ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της ομάδας. Βλέπετε, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως με τη δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση του Βραζιλιάνου στην αμυντική γραμμή, αυξάνεται αυτομάτως η ισχύς και ο βαθμός αποτελεσματικότητας ενόψει των προκλήσεων που περιμένουν στη γωνία τους πρωταθλητές μας.

Εξάλλου, μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων αμυντικών που έχουν περάσει από τα γήπεδά μας. Η συμφωνία με την Τορίνο, σύλλογος που διατηρεί τα δικαιώματά του έως το καλοκαίρι του 2019, προβλέπει τον δανεισμό του 31χρονου για ένα έτος. Ο Καρλάο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση, αναμένεται αύριο Τετάρτη στην Κύπρο για να ενσωματωθεί στις προπονήσεις.

Η αλήθεια είναι πως προέρχεται από μια εξαμηνία κατά την οποία είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής σ’ ένα πολύ πιο προηγμένο πρωτάθλημα από το δικό μας, αφού εκτός από το γεγονός πως πέρασε από τραυματισμούς, στα παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκε -κυρίως κατά τον Απρίλιο- κρίθηκε πως με την παρουσία του δεν άξιζε μίας θέσης στο ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν.

Συγκεκριμένα, στην Τορίνο χρησιμοποιήθηκε μόλις σε τέσσερις αναμετρήσεις, όλες στο πρωτάθλημα, με την πιο πρόσφατη να καταγράφεται στις 14 Μαΐου και δη στο ματς με τη Νάπολι. Έχει αγωνισθεί, επίσης, στα παιχνίδια Κάλιαρι-Τορίνο (9/4), Τορίνο-Κροτόνε (15/4) και Τορίνο-Σαμπτόρια (29/4), μετρώντας συνολικά 336 λεπτά.

Με δεδομένο το γεγονός πως εδώ και ενάμιση μήνα βρισκόταν σε αγωνιστική απραξία και κατά τις τελευταίες εβδομάδες περιορίστηκε σε ατομικές προπονήσεις, εξυπακούεται ότι θα πρέπει τουλάχιστον το επόμενο 15ήμερο να ιδρώσει πάρα πολύ ώστε να καταφέρει να φτάσει στο επίπεδο ετοιμότητας των συμπαικτών του, μπαίνοντας στη μάχη των επίσημων αναμετρήσεων. Θα ήταν το καλύτερο σενάριο για τον Μάριο Μπέιν, να έχει τον Καρλάο διαθέσιμο στα παιχνίδια του σημαντικού 3ου προκριματικού γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ, εάν και εφόσον ασφαλώς επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά και η ομάδα ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντουντελάνζ.

Το θετικό στην όλη ιστορία είναι ότι η περίοδος προσαρμογής του παίκτη είναι μηδενική. Ξέρει πού έρχεται, ποιοι είναι οι παίκτες στη μεσοαμυντική γραμμή που θα συνεργαστεί και εν τέλει γνωρίζει ποιες είναι οι απαιτήσεις του ΑΠΟΕΛ. Πρόκειται, εν τέλει, για μια πολύ καλή κίνηση στη μετεγγραφική σκακιέρα που διευρύνει την ισχύ στον ανασταλτικό τομέα και συνάμα με τις ήδη πολύ καλές επιλογές που υπάρχουν στη συγκεκριμένη θέση, αυξάνονται οι επιλογές για τον Ολλανδό προπονητή του Θρύλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ