aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΙωάννου για Μοράις: «Δεν έφυγε σωστά. Άκουσα τη φωνή του όταν αποχώρησα»

Ιωάννου για Μοράις: «Δεν έφυγε σωστά. Άκουσα τη φωνή του όταν αποχώρησα»

«Μέλι» έσταξε για τον Νούνο Μοράις ο Γιάννος Ιώαννου. Η θρυλική μορφή του ΑΠΟΕΛ μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» αναφέρθηκε στο ιστορικό ρεκόρ με τις περισσότερες συμμετοχές που κατείχε ο ίδιος και κατέρριψε ο Πορτογάλος μέσος.

Ο «Μίστερ Γκολ» του ΑΠΟΕΛ γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε τις πρώτες μέρες παρουσίας του Μοράις στον «Αρχάγγελο» όταν βρέθηκε κοντά στην πόρτα εξόδου και πως στη συνέχεια έγινε βασικός και αναντικατάστατος. Μάλιστα, ο Γιάννος Ιωάννου τόνισε παρά το τι πιστεύει ο κόσμος ο Μοράις περνούσε σχεδόν απαρατήρητος στα αποδυτήρια, αφού όπως είπε «τη φωνή του την άκουσα όταν έφυγα από τον ΑΠΟΕΛ». Το «δέκα το καλό» του ΑΠΟΕΛ χαρακτήρισε τον Μοράις ως τον άνθρωπο του Γιοβάνοβιτς στο γήπεδο.

«Τον Νούνο τον έζησα τους πρώτους μήνες της παρουσίας του στον ΑΠΟΕΛ που ήταν η συζήτηση εάν θα μείνει ή θα φύγει. Δεν ήταν καλά τα σχόλια για αυτόν, όμως βλέποντάς τον πως δούλευε στις προπονήσεις παρέμεινε και έκανε μια εκπληκτική σεζόν την επόμενη. Κι από τότε και για τα επόμενα χρόνια η ενδεκάδα χτιζόταν πρώτα από αυτόν. Εγώ άκουσα τη φωνή του μετά που έφυγα από τον ΑΠΟΕΛ. Ήταν ο παίκτης που μετέφερε το μήνυμα του προπονητή στους παίκτες, ανέλαβε ηγετική φυσιογνωμία. Ότι ήθελε ο Γιοβάνοβιτς να μεταφέρει στο γήπεδο το έκανε μέσω του Νούνο. Δεν χρειαζόταν να του πεις πολλά. Αντιλαμβανόταν αμέσως τι ήθελε ο προπονητής και το μετέφερε».

Διαβάστε επίσης: Γ. Ιωάννου: «Ακόμα έχω επιταγές του ΑΠΟΕΛ, ήθελα 50 σεντ πιο πολλά αλλά…»

Όσον αφορά το ρεκόρ συμμετοχών που κατέρριψε ο Ιωάννου χαρακτήρισε τον Μοράις ως το κατάλληλο άτομο για να το κάνει: «Έσπασε τις συμμετοχές τις δικές μου, νιώθω πως ήταν το πιο κατάλληλο άτομο. Για μια 12ετία πέτυχε τα πάντα με τον ΑΠΟΕΛ. Έλεγα πως για να σπάσει ένας παίκτης τις συμμετοχές μου, θα σημαίνει ότι πάει καλά η ομάδα και είχα δίκαιο», ήταν η σχετική τοποθέτηση του Γιάννου Ιωάννου, ο οποίος δεν φοβήθηκε να πει ότι ο τρόπος που σταμάτησε το ποδόσφαιρο ο Μοράις δεν ήταν σωστός, ενώ εξέφρασε την άποψη πως εάν αγωνιζόταν φέτος ο Πορτογάλος πολύ πιθανόν ο ΑΠΟΕΛ να ήταν καλύτερος.

«Εγώ νιώθω πως δεν ήταν σωστός ο τρόπος με τον οποίο έφυγε. Αυτή τη στιγμή, εάν ήταν ο Νούνο στην ομάδα, ενδεχομένως να πήγαινε η ομάδα καλύτερα», είπε.

Διαβάστε επίσης: Γ. Ιωάννου: «Άλλαξα τα δύο γόνατα. Είχα προτάσεις από Ελλάδα και Απόλλωνα»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ