aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗλιάδης: «Είναι άδικο, απίστευτο το τι δέχεται ο Πρόδρομος Πετρίδης»

Ηλιάδης: «Είναι άδικο, απίστευτο το τι δέχεται ο Πρόδρομος Πετρίδης»

Μετά από τρεις θητείες, έξι κατακτήσεις πρωταθλήματος, δύο κυπέλλων, δύο Σούπερ Καπ και πέντε προκρίσεις σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης ο Βάσσος Ηλιάδης αποχωρεί από τα διοικητικά του ΑΠΟΕΛ. Επί σειρά ετών ήταν το… δεξί χέρι του Πρόδρομου Πετρίδη στο συμβούλιου του ΑΠΟΕΛ και μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Τα λέμε όλα» με τον Πανίκο Θεοδοσίου μίλησε για όλους και για όλα.

Σημείωσε πως αποχωρεί από τον ΑΠΟΕΛ έχοντας κερδίσει πολύ περισσότερα από όσα έδωσε, παραδέχθηκε ότι έγιναν πολλά λάθη από το δ.σ. στην πορεία αυτών των χρόνων, όμως τόνισε ότι η παρούσα διοίκηση του ΑΠΟΕΛ είναι η πιο επιτυχημένη της ιστορίας των γαλαζοκιτρίνων και αυτό τα λένε τα επιτεύγματα της ομάδας.

Ο Βάσσος Ηλίας χαρακτήρισε άδικη την κριτική που δέχεται ο Πρόδρομος Πετρίδης για τον οποίο έσταξε «μέλι», ενώ σημείωσε πως εμπιστεύεται τις ικανότητες του Μαρίνου Ουζουνίδη και θεωρεί ότι είναι ικανός να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες έστω και με μειωμένο μπάτζετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στον Active (107,4 & 102,5)

Ήταν τόσο ανυπέρβλητα τα εμπόδια που δεν μπορούσατε να συνδυάσετε και τα δύο; «Ναι, για να αποχωρήσω μετά από τόσα χρόνια, αυτός είναι ο λόγος, επαγγελματικός. Δεν υπάρχει άλλος λόγος και δυστυχώς αυτό που θα ασχοληθώ στη συνέχεια της ζωής μου δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω στα διοικητικά του ΑΠΟΕΛ».

Δηλαδή συνάδει το νέο σας βήμα με τα του ποδοσφαίρου και δεν επιτρέπετε; «Ας το αφήσουμε μέχρι εδώ, ένα περίπου ναι».

Στη θητεία σας στα διοικητικά του ΑΠΟΕΛ ευτυχίσατε να ζήσετε έξι πρωταθλήματα, δύο κύπελλα, δύο σούπερ καπ και πέντε φορές σε ευρωπαϊκά όμιλο. Έμεινε κάτι απωθημένο; «Η ενασχόληση μου με τον ΑΠΟΕΛ πάει πάρα πολύ πίσω. Από το 1995 μέχρι το 1997, μετά το 2001 μέχρι το 2009 και η τελευταία θητεία με τον Πρόδρομο Πετρίδη και πάλι πιστεύω ήταν η πιο επιτυχημένη σε θέμα τίτλων, στόχων που είχαμε βάλει κάθε χρονιά. Δεν νομίζω να έχει μείνει οτιδήποτε που δεν πετύχαμε, εκτός από το γηπεδικό που είναι ένα θέμα το οποίο προσπαθεί η διοίκηση να φέρει εις πέρας. Αντιλαμβάνεστε ότι τώρα είναι πολύ πιο δύσκολο μετά την πανδημία. Φεύγω από τον ΑΠΟΕΛ έχοντας δώσει αρκετά, αλλά πήρε πολύ περισσότερα. Τεράστιες χαρές και είμαι πολύ τυχερός που υπηρέτησα αυτό το Σύλλογο».

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: «Ντε Βινσέντι, βρες ομάδα…», το ίδιο μήνυμα σε Σάβιτς-Χαλένιους

Φεύγετε γεμάτος από τον ΑΠΟΕΛ; «Δεν θα έλεγε τη λέξη κορεσμός, γιατί όταν είσαι στο ποδόσφαιρο θέλεις πάντα επιτυχίες, θα έλεγα ότι είναι ο καιρός και για πιο νεαρούς να έρθουν κοντά στην ομάδα, στα διοικητικά με νέες ιδέες, να δώσουν τον εαυτό τους γι’ αυτή την ιδέα που ονομάζεται ΑΠΟΕΛ. Και πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να ξέρει τι θέλει από τη ζωή του. Εγώ πήρα αυτή την απόφαση και επαγγελματικά με αυτό που θα κάνω δεν μπορώ να είμαι στον ΑΠΟΕΛ. Ταυτόχρονα να πω ότι ήταν στις σκέψεις μου να αποχωρήσω, από τον Ιανουάριο είχα ενημερώσει τον κ. Πετρίδη για τις προθέσεις μου, έμεινα εκεί κοντά στην ομάδα τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε και με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ήρθε ο καιρός να αποχωρήσω από την ομάδα».

Ο ΑΠΟΕΛ αυτή την δεκαετία έχει πετύχει πάρα πολλά, όμως έγιναν λάθη όπως λέτε και εσείς στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή σας. Φέτος τι πήγε λάθος; «Διαφωνίες μέσα σε ένα δ.σ. πάντα θα υπάρχουν. Λάθη; Ακόμα περισσότερα. Πολλά λάθη έχουν γίνει. Στο τι λάθη έχουν γίνει, θα σας το θέσω διαφορετικά. Τέθηκαν ως στόχοι η είσοδος σε ευρωπαϊκό όμιλο, πρώτιστα το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά όπως ξέρετε με την κλήρωση κόντρα στον Άγιαξ ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Επιτεύχθηκε ο πρώτος στόχος, αφού μπήκαμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο δεύτερος στόχος που ήταν το πρωτάθλημα, δυστυχώς με τον κορωνοϊό και την πανδημία δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σας ότι η ομάδα δεν έδειξε καλό πρόσωπο, μπορώ να πω ήταν χειρότερη από άλλες χρονιές, αλλά μέσα στους στόχους της ήταν έστω και αν ήταν έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή. Αλλά ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε τίτλους όταν τρεις αγωνιστικές ήταν πίσω έξι βαθμούς. Δεν σημαίνει ότι θα το πετύχαινε φέτος, αλλά τουλάχιστον ο ΑΠΟΕΛ ξέρει να πολεμάει μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Υπερεκτιμήσαμε τις δυνάμεις μας το περασμένο Καλοκαίρι με τις μετεγγραφές που είχαν γίνει. Όλοι μιλούσαν για μία φοβερή ομάδα. Οι αλλαγές των προπονητών μερικές ήταν επιβεβλημένες. Και να σας πω και κάτι, εμείς που είμαστε κοντά στην ομάδα δεν ξυπνάμε μια μέρα και λέμε πρέπει να φύγει αυτός. Σίγουρα βλέπουμε πράγματα και παίρνουμε τις αποφάσεις μας. Ειδικά ο πρόεδρος που είναι εκεί 24 ώρες το 24ώρο ξέρει και βλέπει καλύτερα από τον καθένα τι συμβαίνει στον Αρχάγγελο. Υπήρχαν 1-2 αλλαγές προπονητών που δεν έπρεπε να γίνουν κατά την άποψή μου, αλλά ο ΑΠΟΕΛ ήταν στους στόχους του. Μπήκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και είχε τις πιθανότητές του για να κατακτήσει το πρωτάθλημα».

Φαίνεται ότι ο ΑΠΟΕΛ μπαίνει σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο. Ισχύει αυτό και σε ποιο βαθμό; «Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά ναι μπορώ να σας πω ότι ο ΑΠΟΕΛ είχε τον πιο ψηλό προϋπολογισμό απ’ όλες τις ομάδες. Ναι, ο ΑΠΟΕΛ έβαλε πολλά λεφτά στο ταμείο του από εισόδους σε ομίλους αυτά τα χρόνια, όμως πολλές φορές για να έρθουν αυτές οι επιτυχίες χρειαζόταν να έχεις το πιο μεγάλο μπάτζετ, πληρότητα σε όλες τις γραμμές και γι’ αυτό ο ΑΠΟΕΛ ανταποκρινόταν. Έγιναν λάθη σε πολλές μετεγγραφές και να μου πείτε και εσείς πόσοι παίκτες απότυχαν σε όλες τις ομάδες, όμως ο ΑΠΟΕΛ λόγω του ψηλού μπάτζετ δεχόταν τη μεγαλύτερη κριτική από τους φίλαθλους και τα ΜΜΕ χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανέναν. Ο κ. Πετρίδης είχε δηλώσει πολλές φορές στις Γενικές Συνελεύσεις είχε θέσει ερώτημα στους μετόχους αν θέλουν να πάρουμε το μπάτζετ στα επίπεδα και των άλλων ομάδων βασιζόμενο στα έσοδα από το εσωτερικό μέτωπο και να μην περιμένουμε προκρίσεις σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Ότι έγιναν λάθη δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, αλλά όταν δουλεύεις είμαι της άποψης κάνεις λάθη. Τα συνεχόμενα πρωταθλήματα έφτασαν πολλοί να τα θεωρούν δεδομένα, όμως δεν είναι έτσι. Κάθε χρόνο όταν ξεκινάς προετοιμασία, υπάρχει μία προεργασία, περνάς από μία διαδικασία προκλήσεων, άγχους, αμφισβήτησης, αποτυχίες. Δεν είναι εύκολο κύριοι μία ομάδα να κατακτήσει εφτά συνεχόμενα πρωταθλήματα. Είναι μεγάλο επίτευγμα. Όταν περάσουν τα χρόνια, ο ΑΠΟΕΛίστας θα βλέπει ότι η τελευταία δεκαετία ήταν η δεκαετία του ΑΠΟΕΛ».

Έχετε πει ότι ο κ. Πετρίδης αφιερώνει τον χρόνο του σχεδόν εξ ολοκλήρου στον ΑΠΟΕΛ. Το ξέρετε και εσείς ότι ασκείτε έντονη κριτική προς τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ. Θεωρείται ότι είναι άδικη; «Θα ήθελα να μου απαντήσετε εσείς σε αυτό το ερώτημα. Αν είσαι πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια που έχουν μεγεθυνθεί. Ο ΑΠΟΕΛίστας μετά από μία αποτυχία κάνει λες και έρχεται το τέλος. Ο ΑΠΟΕΛίστας έχει μάθει στις επιτυχίες. Καλό είναι αυτό, δεν λέω. Υπάρχει κριτική και πρέπει να υπάρχει κριτική προς το δ.σ., προς τους παίκτες και τους προπονητές, αλλά πρέπει αυτή η κριτική να γίνεται με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και όχι η ισοπεδωτική κριτική που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Ειδικά προς τον κ. Πετρίδη που σας λέω ειλικρινά ότι ξοδεύει αμέτρητες ώρες για τον ΑΠΟΕΛ είναι κρίμα. Πραγματικά είναι κρίμα, για όσα κάνει γι’ αυτή την ομάδα να δέχεται αυτή την κριτική. Ειδικά όταν η ομάδα εκπληρώνει τους στόχους της. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο πάνω σε αυτό το θέμα, απλά και εγώ και ο κ. Φωτίου δεχθήκαμε κριτική, αλλά το τι δέχεται ο κ. Πετρίδης είναι απίστευτο. Και ένας πρόεδρος που για μένα, και το λέει και η ιστορία, είναι ο πιο επιτυχημένος στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ