aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΙδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τον ΑΠΟΕΛ

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ απέχει 90 λεπτά μακριά από την είσοδο για τέταρτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Βρίσκεται ένα βήμα πριν από την απογείωση στ’ αστέρια της δόξας και των εκατομμυρίων. Εάν η πρόκριση λοιπόν επί της Ντουντελάνζ θεωρήθηκε ως καθήκον, εάν αυτή απέναντι στη Βιτόρουλ χαρακτηρίστηκε ως αναμενόμενη με βάση την εμπειρία και την ποιότητα του ρόστερ, αυτή επί της Σλάβια Πράγας κρίνεται ως μεγάλη πρόκληση.

Ε, ναι, ο Θρύλος βρίσκεται ενώπιον άλλης μίας δύσκολης (ευρωπαϊκής) εξέτασης στο «Έντεν Αρένα» κόντρα στην πρωταθλήτρια ομάδα της Τσεχίας. Σ’ ένα παιχνίδι κατά το οποίο καλείται να διαχειριστεί τη νίκη στον πρώτο αγώνα (2-0), τσεκάροντας το «χρυσό διαβατήριο» για τα γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, προσθέτοντας ακόμη μεγαλύτερη λάμψη και αξία στην ευρωπαϊκή παρουσία κατά την πρόσφατη ιστορία του. Θα συνεχίσει να γράφεται η ιστορία με «χρυσά» γράμματα. Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν για τον Γιώργο Δώνη και τους ποδοσφαιριστές του!

Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν το προβάδισμα και επιβάλλεται να μπουν συγκεντρωμένα από το πρώτο λεπτό, αυξάνοντας περισσότερο τις πιθανότητες όσο η άμμος από την κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει. Στην καυτή έδρα των Τσέχων καλούνται να μην επαναλάβουν τα κενά διαστήματα της αναμέτρησης του ΓΣΠ και να επιστρέψουν σε καλά στάνταρ απόδοσης, σε εκείνα δηλαδή που θα… αποπροσανατολίσουν τη Σλάβια. Αν παρουσιαστούν βελτιωμένοι τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά, χωρίς να ξεχνούν ότι απέναντί τους θα έχουν μία ομάδα επικίνδυνη, ιδιαιτέρως μέσα στο «σπίτι» της, θα έχουν όλα τα φόντα για να επιτύχουν τον στόχο τους.

Και για όσους διερωτάστε αν είναι εφικτός αυτός ο ξεκάθαρος στόχος και αν ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να εγκλωβίσει τους Τσέχους, το σίγουρο είναι πως η αντίπαλος δεν είναι αχτύπητη ή καλύτερα έχει τις αδυναμίες της. Αυτό, το έδειξε και στο ΓΣΠ. Εκείνο που πρέπει να προσέξουν οι γαλαζοκίτρινοι είναι να μη δώσουν χώρο στη Σλάβια, ώστε οι παίκτες της να συνεργαστούν αρμονικά, να επιβάλουν το ρυθμό τους και να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Μπόι Βάτερμαν. Οι πρωταθλητές μας οφείλουν να περιορίσουν τα ατομικά και τα ομαδικά λάθη, γιατί η αντίπαλος δεν και τυχαία ομάδα και διαθέτει παίκτες που μπορούν να τιμωρήσουν.

Εξάλλου, στο πρώτο παιχνίδι, σε στιγμές αδράνειας έδειξαν το πόσο επικίνδυνοι μπορούν να γίνουν. Στον ΑΠΟΕΛ όμως, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και αυτό το απέδειξαν αρκετές φορές. Με συνεχές πρεσάρισμα, σωστή τακτική και αλληλοκάλυψη, όπως φάνηκε και στο πρώτο παιγνίδι, μπορούν να δουν στα μάτια τον αντίπαλο, δείχνοντας την πόρτα της εξόδου από τη διοργάνωση στην παρέα του Σκότα…

Το… μοίρασμα της τράπουλας: Ο Γιώργος Δώνης έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στους παίκτες που θα αποτελούν το αρχικό σχήμα, αλλά στις προπονήσεις προτίμησε να μην εξωτερικεύσει τις σκέψεις του. Θεωρείται δεδομένο πως κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπόι Βάτερμαν και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ζίφκο Μιλάνοφ, Χεσούς Ρουέδα, Καρλάο, Ρομπέρτο Λάγο. Σε ρόλο αμυντικών μέσων αναμένεται πως θα βρεθούν οι Νούνο Μοράις, Βινίσιους και λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Ιγκόρ ντε Καμάργκο θα αγωνιστεί ο Λορένζο Εμπεσίλιο. Τέλος, στις δύο θέσεις στις πτέρυγες του κέντρου διεκδικούν οι Γιώργος Εφραίμ, Στάθης Αλωνεύτης και Τόμι Ορ, με επικρατέστερους τους δύο πρώτους. Σε καλή αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται και οι Βάντερ Βιέιρα, Φακούντο Μπερτόλιο που αποτελούν επιπρόσθετες επιλογές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ