aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ... υπόκλιση του παρατηρητή και η Εθνική περηφάνια

Η… υπόκλιση του παρατηρητή και η Εθνική περηφάνια

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μίλησε το μεσημέρι στον Active και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα». Αναφέρθηκε στον χθεσινό αγώνα με την Τότεναμ, την παρουσία του κόσμου, την εμφάνιση του Στάθη Αλωνεύτη και το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ παραμένει χωρίς γκολ για τέσσερα σερί παιχνίδια.

Οι Άγγλοι για τα Ελγίνεια Μάρμαρα και τον «Δούκα» Χάρι Κέιν

Για τον χθεσινό αγώνα με την Τότεναμ: Ότι έχετε εισπράξει εσείς, έχουμε εισπράξει και εμείς. Είναι μία ήττα με 0-3 που δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Παρά την καλά απόδοση και τις 16 τελικές, ο ΑΠΟΕΛ για διάφορους λόγους, είτε ατυχίας, είτε την ευχέρεια του Χάρι Κέιν, επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα. Τόσο με τη Ρεάλ, όσο και την Τότεναμ είμαστε ικανοποιημένοι από τη διάθεση και τη φιλοσοφία. Δεν δείχνουμε σημάδια φόβου, προσπαθούμε να τους αντιμετωπίσουμε όσο πιο ίσα γίνεται. Ήταν η πιο δύσκολη κλήρωση που έτυχε ποτέ σε κυπριακή ομάδα.

Ο Κέιν… έσβησε τη μεγάλη προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ (pics & vids)

 Για τις διαφορές από την Κύπρο στην Ευρώπη: Αυτό δεν είναι κυπριακό φαινόμενο, συμβαίνει σε όλες τις ομάδες που αγωνίζονται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι πολύ μεγαλύτερες οι απαιτήσεις και τα κίνητρα σε σχέση με το πρωτάθλημα. Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε την εξίσωση που πρέπει για να επιστρέψουμε στις νίκες με την Αλκή για να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν είναι απλά μαθηματικά το ποδόσφαιρο, χρειάζονται πολλά περισσότερα και έχουμε υποχρέωση απέναντι στον κόσμο μας. Η απάντηση είναι απλή. Όπως και όλες οι ομάδες στο κόσμο που αγωνίζονται σε αγώνες τέτοιων υψηλών κινήτρων. Είναι δύσκολο να ισορροπούν και στο πρωτάθλημα. Η εμπειρία μπορεί να βοηθήσει αλλά είναι δύσκολο. Έχουμε όμως την υποχρέωση προς τους εαυτούς μας να βρούμε την εξίσωση. Μπορεί ο καθένας να βάζει τη θέση του σε εκείνη τον παικτών, να το αξιολογήσει και να πει τι θα έκανε. Ως ΑΠΟΕΛ έχουμε την υποχρέωση να βελτιώσουμε την αγωνιστική μας εικόνα στην Κύπρο.

Για το γεγονός ότι δεν σκόραρε για 4 σερί αγώνες: Σαφώς και προβληματίζει, γιατί αν δεν σκοράρεις δεν παίρνεις αποτέλεσμα. Δεν είναι όμως συγκρίσιμα τα μεγέθη. Στην Κύπρο πρέπει να βρούμε τις λύσεις γιατί δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Είναι πραγματικότητα ότι δεν μας παίρνει άλλο. Πλέον έχουμε δυο απώλειες. Πρέπει να κερδίσουμε την Αλκή, αλλά όλα αυτά πρέπει να αποδείξουμε πρακτικά.

Υπόκλιση: «Κοιμήθηκαν» στη νότια οι πορτοκαλί! (video)

Καρέ-καρέ: Το respect στον κόσμο και τα φλας (pics)

Για τα εύσημα της Τότεναμ και την υπόκλιση στον κόσμο: Χθες ζήσαμε ένα γεγονός που πρέπει να αποτελεί την επικεφαλίδα στο παιχνίδι. Αναφέρομαι στην απόδοση του κόσμου που αποτελεί παράδειγμα οπαδισμού, στήριξης και Εθνικής συνείδησης. Εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι παρουσία οπαδών μετά το τέλος του αγώνα για μία ώρα. Εγώ συνόδευσα τον Γιώργο Δώνη στον κόσμο και ήταν κάτι το μοναδικό. Έδειξε τον ισχυρό δεσμό του κόσμου με την ομάδα. Δεν συνέβη ποτέ ξανά σε κυπριακά γήπεδα. Το πανό στον Ίαν Μουρς, αλλά και το δεύτερο μήνυμα για μάρμαρα του Παρθενώνα ήταν στιγμές συγκινητικές. Θα σας πω και κάτι που μου είπε ο παρατηρητής του αγώνα χθες βράδυ, ήταν Γάλλος. Μου λέει: «Δεν ξέρω τι θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος παρατηρητής στη θέση μου, αλλά εγώ επειδή συμφωνώ με το περιεχόμενο του πανό (για τα μάρμαρα του Παρθενώνα), δεν θα σημειώσω οτιδήποτε».

Για τον Στάθη Αλωνεύτη: Δεν έχει κάτι να αποδείξει, ο Στάθης Αλωνεύτης είναι ο Στάθης Αλωνεύτης. Κάθε ποδοσφαιριστής ωριμάζοντας ηλικιακά ξέρει να μοιράζει τις δυνάμεις του και ο Στάθης το κάνει αυτό και για αυτό κέρδισε την εμπιστοσύνη του Γιώργου Δώνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ