aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Η υποδούλωση δεν είναι στο αίμα των Ελλήνων - Ζήτω η Ελευθερία!»

«Η υποδούλωση δεν είναι στο αίμα των Ελλήνων – Ζήτω η Ελευθερία!»

Το Σωματείο του ΑΠΟΕΛ για την 25η Μαρτίου:

«Η 25η Μαρτίου… δεν είναι απλά μια τυχαία μέρα. Αποτυπώνει την λέξη Ελευθερία… γι’ αυτήν που όλοι οι Έλληνες πολέμησαν και θυσιάστηκαν για μια Ελλάδα ελεύθερη. Είναι η μέρα που οι απανταχού Έλληνες ξεσηκώθηκαν μη αντέχοντας πλέον την υποδούλωση από τον Τούρκο δυνάστη ζητώντας ελευθερία και αυτοδιάθεση.

Ήταν η μέρα που ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε ψηλά το λάβαρο της Ελευθερίας… και μαζί του όλοι οι Έλληνες πολέμησαν και κέρδισαν την ανεξαρτησία τους. Ο αγώνας της εθνικής παλιγγενεσίας είχε τότε ξεκινήσει και το «Καλύτερα μιας ώρας Ελεύθερη Ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιάς και φυλακής» έγινε πραγματικότητα. Οι θυσίες των Ηρώων… μάς δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια την πορεία που πρέπει να έχει ο απανταχού Ελληνισμός. Αποτελούν φάρο για το μέλλον ακόμα και για εμάς εδώ στην μαρτυρική Κύπρο και τα όσα βιώνουμε από την κατοχή.

Είναι καιρός και εμείς να υψώσουμε το λάβαρο της δικής μας Ελευθερίας. Να υψώσουμε το ανάστημα μας και να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει ολοκληρωτικά. Η υποδούλωση δεν είναι στο αίμα των Ελλήνων και σίγουρα θα έρθει και εμάς η δική μας μέρα που θα ζήσουμε ελεύθεροι. Χρόνια Πολλά Έλληνες! Ζήτω η 22η Μαρτίου… Ζήτω το Έθνος!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ