aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ υπερβολική πίεση στον 20χρονο Σάλαϊ!

Η υπερβολική πίεση στον 20χρονο Σάλαϊ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Το έγραψα και στο παρελθόν αλλά το επαναφέρω και πάλι στο προσκήνιο λόγω της κριτικής που δέχεται δικαιολογημένα και μη από πολλούς φίλους του ΑΠΟΕΛ. Ο Ρόναλντ Σάλαϊ, αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι ως επένδυση βλέποντας τα εξαιρετικά χαρίσματα που συνοδεύουν τον Ούγγρο διεθνή μεσοεπιθετικό.

Κάποιοι θεωρούν ακόμα και σήμερα πως μια τέτοια μετεγγραφή θα έπρεπε να κάνει την διαφορά στην αγωνιστική εικόνα του ΑΠΟΕΛ και να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του. Έχουν τεράστιες απαιτήσεις από τον Σάλαϊ και ξεχνάνε πως ο νεαρός, ναι μεν ήρθε με περγαμηνές στον Αρχάγγελο, αλλά είναι μόλις 20 ετών. Ανεξάρτητα αν αποτελεί την μεγαλύτερη μετεγγραφή από οικονομικής άποψης στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Ο Σάλαϊ πήγε να μιμηθεί τον Ρονάλντο!

Ξεχνάνε ότι ήρθε σε μια άγνωστη για τον ίδιο χώρα, μπήκε αμέσως στα βαθιά και από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα προσπαθεί να αποδείξει σε όλους το πόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι. Ξεχνάνε ότι ήρθε σε μια ομάδα με μόνιμα πρωταγωνιστικούς στόχους, μια ομάδα που θέλει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα, μια ομάδα που οι οπαδοί της έχουν μεγάλες ως υπερβολικές απαιτήσεις από τους παίκτες και όχι μόνο, χωρίς αυτό να είναι κακό.

Η κριτική που του ασκείται στις πλείστες των περιπτώσεων κρίνεται υπερβολική και έχει ως επακόλουθο ο νεαρός να νιώθει τεράστια πίεση όταν βρίσκεται στην 11άδα του ΑΠΟΕΛ. Ο Ρόναλντ Σάλαϊ μπορεί και έχει τις δυνατότητες να κάνει σπουδαία πράγματα με τους γαλαζοκίτρινους. Φτάνει να του δοθεί η δυνατότητα να προσαρμοστεί, να παίξει στην φυσική του θέση που σε καμία περίπτωση δεν είναι το δεξί άκρο της επίθεσης για να μπορέσει να δείξει την αξία  του.

Διαβάστε επίσης: Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Ιωάννου

Το παράδειγμα του Μοράις είναι άκρως αντιπροσωπευτικό με την «σημαία» του ΑΠΟΕΛ την τελευταία 10ετία, στην πρώτη του χρονιά να είχε βρεθεί στο στόχαστρο όλων για την αγωνιστική του παρουσία και προερχόμενος από μια μεγάλη ομάδα όπως ήταν η Τσέλσι. Και τους διαψεύδει κάθε χρόνο για τα όσα άκουσε στον πρώτο χρόνο παρουσίας του στους γαλαζοκίτρινους.

Εξάλλου οι αριθμοί του Σαλάι δεν είναι κακοί, αν αναλογιστούμε πως σε 33 συμμετοχές πέτυχε 7 γκολ ενώ μοίρασε και 5 ασίστ σ’ όλες τις διοργανώσεις. Όπως και τα 4 πέναλτι που κέρδισε και στα οποία ο ΑΠΟΕΛ τα μετέτρεψε σε γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ