aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ υπέρβαση και η εκτόξευση του Πιέρου

Η υπέρβαση και η εκτόξευση του Πιέρου

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Βρέθηκε στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ στην τρελή πορεία που έκανε το 2011-12, γιατί όχι ο ΑΠΟΕΛ και στους 8 του Γιουρόπα Λιγκ; Οι πρωταθλητές Κύπρου βρίσκονται 90 λεπτά (ίσως και 120, αν το ματς οδηγεί στην παράταση) από ακόμη ένα σπουδαίο επίτευγμα, ένα θρίαμβο. Ναι, το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (0-1) έθεσε την Άντερλεχτ ως φαβορί και έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή του ΑΠΟΕΛ για πρόκριση, όμως όλα είναι πιθανά. Ένα γκολ θέλει ο ΑΠΟΕΛ για να ισοφαρίσει το σκορ με το οποίο επικράτησε η βελγική ομάδα στον πρώτο αγώνα, που έδειξε να μην αποτελεί φόβητρο, και μετά όλα γίνονται.

Είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα του Κρίστιανσεν χρειάζεται να κάνει μια τεράστια υπέρβαση. Εμπόδιο σ’ αυτή την προσπάθειά της, πέρα από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, είναι και η απουσία βασικών ποδοσφαιριστών. Ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή αφού θα απουσιάσουν οι δυο βασικοί ποδοσφαιριστές Μοράις και Βινίσιους. Σ’ αυτούς προσθέστε και τους Εφραίμ, Αστίθ. Ωστόσο, ακόμη κι έτσι, βάσει του τι παρουσίασε προηγουμένως ο ΑΠΟΕΛ, αναμένουμε ότι θα το παλέψει. Ο ΑΠΟΕΛ απέδειξε και στο πρόσφατο παρελθόν πως απέκτησε ευρωπαϊκή νοοτροπία και έχει το μέταλλο του νικητή για να κοιτάξει στα μάτια την πρωταθλήτρια Βελγίου και να «χτυπήσει» το παιχνίδι και να φύγει με την πρόκριση από τις Βρυξέλλες. Άλλωστε, και εδώ που έφθασε η ομάδα της Λευκωσίας είναι τεράστια επιτυχία, παρόλο που θέλει να δώσει συνέχεια στο όνειρο και να γράψει άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το όνομά του.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές του Πιέρου Σωτηρίου έχουν εκτοξευθεί, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το χθεσινό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας the4thofficial.net. Τον φέρει ως έναν από τους τρεις βασικούς υποψηφίους για ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της Έβερτον! Ο 24χρονος διεθνής άσος είναι στους τρεις πιθανούς αντικαταστάτες του Λουκάκου, που δύσκολα θα συνεχίσει στην Έβερτον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της πιο πάνω ιστοσελίδας. Οι άλλοι δύο είναι οι Μάριο Μάντζουκιτς (Γιουβέντους) και Ντριες Μέρτενς (Νάπολι). Είναι ξεκάθαρο πως ο δρόμος για το μεγάλο άλμα άνοιξε για τον Πιέρο Σωτηρίου, απομένει να το κάνει την κατάλληλη στιγμή και μαζί την καλύτερη δυνατή επιλογή. Το αξίζει!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ