aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ συνήθεια που -δεν- έγινε λατρεία για τον Ρόμο…

Η συνήθεια που -δεν- έγινε λατρεία για τον Ρόμο…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Έχουμε και λέμε: Βασικός κι αναντικατάστατος στην ΑΕΛ τη σεζόν 2016-17. Βασικός κι αναντικατάστατος και στην περσινή περίοδο 2017-2018 στην βελγική Μπίρσοτ, όπου παραχωρήθηκε ως δανεικός, λίγο καιρό αφότου αποκτήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Ραφαέλ Ρόμο περιμένει -όχι και τόσο- υπομονετικά μία ευκαιρία από τον Μπρούνο Μπαλταζάρ για να υπερασπιστεί τα δοκάρια της ομάδας του. Να πάρει δηλαδή χρόνο συμμετοχής. Βλέπετε, σε κανέναν ποδοσφαιριστή δεν αρέσει η… απραξία!

Διαβάστε επίσης: Ράφα Ρόμο is back!

Ο λόγος της χρησιμοποίησης του όρου «όχι και τόσο» πιο πάνω, όσον αφορά στο ότι ο Βενεζουελάνος διεθνής τερματοφύλακας βρίσκεται στην… αίθουσα αναμονής, σχετίζεται με το γεγονός πως ο ίδιος εξέφρασε και μάλιστα όχι μία φορά, την απογοήτευσή του επειδή δεν πήρε ευκαιρία ακόμη από τον προπονητή του. Κάτι το οποίο όμως -αν λάβουμε υπόψη τόσο κάποιες αναφορές του Πορτογάλου τεχνικού, όσο και του επίσημου ΑΠΟΕΛ πριν από λίγο καιρό-, κάποτε θα πάψει να υφίσταται και ο Ρόμο θα κληθεί να υπερασπιστεί την εστία των γαλαζοκίτρινων.

Διαβάστε επίσης: Επίσημη θέση για Ρόμο, τον θέλουν για πολλά χρόνια

Ο Ρόμο, εν τω μεταξύ, δεν αγωνίστηκε στο πρόσφατο φιλικό της Εθνικής Βενεζουέλας κόντρα στην Κολομβία (ήττα για την πατρίδα του κίπερ του ΑΠΟΕΛ με 1-2). Ο 28χρονος τερματοφύλακας των πρωτευουσιάνων έμεινε στον πάγκο, αφού προτιμήθηκε ο Ουίλκερ Φαρίνιες, ο οποίος μάλιστα είναι ο βασικός «φύλακας άγγελος» των «κόκκινων κρασιών»

Πάντως, αυτό είναι κάτι το οποίο περίμενε ο Ρόμο, μιας και όταν κλήθηκε στην Εθνική Βενεζουέλας ανέφερε πως είναι τιμή του που επέστρεψε στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή του και ότι θα βρίσκεται «πίσω» από τον Φαρίνιες τον οποίο χαρακτήρισε σπουδαίο τερματοφύλακα.

Διαβάστε επίσης: «Δεν είμαι ευχαριστημένος με αυτό που ζω, μίλησα με τη διοίκηση»

Το να μην αγωνίζεται ο 28χρονος τερματοφύλακας, πρόκειται για… συνήθεια που -δεν- έγινε λατρεία, αλλά αν καταπιαστούμε από τις αναφορές του Μπαλταζάρ και του Νεκτάριου Πετεβίνου πριν από λίγο καιρό, κάποια στιγμή ο Λατίνος κίπερ θα κληθεί να πάρει θέση στα γκολπόστ του ΑΠΟΕΛ. Πότε συγκεκριμένα; Άγνωστο…

Γι’ αυτό άλλωστε επιλέχθηκε να παραμείνει στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ και να μην πωληθεί ή να παραχωρηθεί ξανά ως δανεικός. Eπειδή υπολογίζεται, ειδικά μετά από τη σπουδαία του περσινή σεζόν στο Βέλγιο και την προπέρσινη στην ΑΕΛ. Ο Ρόμο, μέχρι τότε οφείλει να συνεχίσει την σκληρή δουλειά και την αφοσίωση, να παραμείνει υπομονετικός, διότι η απογοήτευση και η κατήφεια μόνο κακό μπορούν να δημιουργήσουν στην ψυχολογία και στο ηθικό του.

Άλλωστε, δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που βρίσκεται σε αυτή τη θέση…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ