aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ σωστή κίνηση ΑΠΟΕΛ - Αρτυματά

Η σωστή κίνηση ΑΠΟΕΛ – Αρτυματά

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στον ΑΠΟΕΛ, υπάρχει πρόθεση για επέκταση της συνεργασίας με τον Κωστάκη Αρτυματά για ακόμη τρία χρόνια, δηλαδή έως το 2020, αφού το συμβόλαιο που διατηρεί σήμερα λήγει το καλοκαίρι του 2017. Δείγμα ότι, στον σύλλογο της Λευκωσίας πιστεύουν και επενδύουν στον 23χρονο μέσο ποδοσφαιριστή.

Το ύψος του συμβολαίου που θα κληθεί να υπογράψει ο Αρτυματάς δεν το γνωρίζω, ωστόσο αυτό που έχει σημασία και πιθανό να προσμετρήσει και ο ίδιος για να πει το «ναι» στην πρόταση του ΑΠΟΕΛ, είναι το μέγεθος της ομάδας που αγωνίζεται.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι η κορυφαία από κάθε άποψη, αγωνιστικά και οικονομικά, ομάδα των τελευταίων τουλάχιστον ετών στην Κύπρο. Κάθε χρόνο διεκδικεί και σχεδόν πάντα κατακτά το πρωτάθλημα και δηλώνει «παρών» σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Βάσει αυτών των δεδομένων, θα είναι τρελός να πει «όχι» στον ΑΠΟΕΛ, ακόμη κι αν οικονομικά η πρόταση δεν είναι αυτή που ο ίδιος ίσως να επιθυμεί. Στον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ, γνωρίζουν πως ο Αρτυματάς αποτελεί ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον σύλλογο.

Τα δείγματα γραφής του στην περσινή περίοδο, ήταν πειστικά. Άλλωστε, αν δεν πίστευαν οι γαλαζοκίτρινοι στον 23χρονο μέσο δεν θα τον αποκτούσαν προ τριετίας από το Παραλίμνι. Ναι, ο χρόνος συμμετοχής του στα πρώτα στάδια της φετινής χρονιάς δεν είναι αυτός που θα ανέμενε, όμως θα έλθει η στιγμή που θα πάρει και πάλι την ευκαιρία του.

Και οι παράγοντες, όταν η αξία ενός ποδοσφαιριστή είναι καταγραμμένη, δεν θα πρέπει να παρασύρονται από τον χρόνο συμμετοχής που (δεν) παίρνει με συγκεκριμένο προπονητή. Γιατί, οι προπονητές πάνε κι έρχονται και στην Κύπρο, μάλιστα, με μεγάλη συχνότητα. Και πιο γενικά, είναι πολλά τα παραδείγματα που ομάδες χάνουν ικανούς ποδοσφαιριστές, γιατί ένας προπονητής μπορεί να κρίνει ότι κάποιος δεν του κάνει, ενώ στη νέα του ομάδα, διαπρέπει.

Η πρόθεση του ΑΠΟΕΛ να προσφέρει πολυετές συμβόλαιο στον Αρτυματά, κρίνεται απόλυτα σωστή. Και οι δύο πλευρές έχουν να κερδίσουν, από μια θετική απάντηση από πλευράς του διεθνούς άσου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ