aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ Σλάβια αρχίζει και… θεριεύει

Η Σλάβια αρχίζει και… θεριεύει

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το ότι η Σλάβια είναι ποιοτική ομάδα το γνωρίζαμε. Το ότι εξαγοράστηκε από Κινέζους, που έριξαν «ζεστό» και μπόλικο χρήμα, κι αυτό το γνωρίζαμε. Το τελευταίο «κτύπημα» των Τσέχων ακούει στο όνομα Μίροσλαβ Στοχ, ενώ στον προχθεσινό τους αγώνα με την Γιλχάβα, η ομάδα του Σίλχαβι επέστρεψε στις νίκες (2-0). Σε απλά ελληνικά, η αποστολή του ΑΠΟΕΛ ήταν πού ήταν δύσκολη, γίνεται δυσκολότερη, με τον Δώνη και τους συνεργάτες του να αναζητούν τις λύσεις στον «πονοκέφαλο», που ακούει στο όνομα Σλάβια.

Αν και η προσεχής αντίπαλος των γαλαζοκίτρινων δεν βίωνε και τις καλύτερες μέρες της στο πρωτάθλημα, αλλά και από άποψη φορμαρίσματος, εντούτοις το κλίμα, μετά τη μετεγγραφή του Σλοβάκου διεθνή ακραίου επιθετικού, αλλά και τη νίκη στο πρωτάθλημα (ανέβηκε στους εφτά βαθμούς) το κλίμα έχει αναστραφεί. Συνεπώς ο βαθμός δυσκολίας για τον ΑΠΟΕΛ μεγαλώνει, αφού εκτός από τα τελευταία «φρέσκα» νέα της Σλάβια, στο ρόστερ της διαθέτει ποδοσφαιριστές με πολλή ποιότητα στο παιγνίδι τους και που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις δυο αναμετρήσεις.

Ντάνι, Άλντιντοπ, Ροτάν και Χάσμπαουερ, αποτελούν καρέ σοβαρών απειλών και κινδύνων, αφού αυτοί κινούν τα νήματα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, με τον Μίλαν Σκόντα να αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» στην επίθεση για την ομάδα. Από πολύ καλές ως εξαιρετικές είναι και οι επιδόσεις της στην άμυνα, όπου στους τρεις ως τώρα αγώνες που έδωσε δεν έχει δεχτεί τέρμα, με τον τερματοφύλακα Λάστουβκα να αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια, ενώ πολύ καλή δουλειά κάνει και Ιβοριανός διεθνής σέντερ μπακ Ντέλι, όπως επίσης και τα δύο ακραία μπακ ο Ουκρανός Έντουαρντ Σόμπολ από τα αριστερά και ο Γιαν Μπορίλ από τα δεξιά.

Γενικά ομιλούντες, πρόκειται για μια μικρή «Βαβέλ», μετά την κάθοδο των Κινέζων, την οποία πάντως ο προπονητής της ομάδας, Γιάροσλαβ Σίλχαβι διαχειρίζεται πολύ καλά, παρά τη λογική και ως ένα βαθμό αρχική αναμπουμπούλα και τις χαμηλές πτήσεις, αφού πρόκειται για πολύ καλό προπονητή, που έδωσε τα δείγματα γραφής του κατ’ επανάληψη. Για να καταφέρει λοιπόν ο ΑΠΟΕΛ να ξεπεράσει το εμπόδιο των Τσέχων (με τους οποίους δεν έχει και την καλύτερη παράδοση) θα κληθεί να βγάλει από μέσα του τον πιο καλό του εαυτό, αυτόν που μας έχει συνηθίσει στα μεγάλα ραντεβού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ