aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Η πρόταση για τον Κρίστιανσεν είναι για ένα χρόνο» (Ποιοι αποχωρούν)

«Η πρόταση για τον Κρίστιανσεν είναι για ένα χρόνο» (Ποιοι αποχωρούν)

Στο ραδιόφωνο του Supersport FM μίλησε το μεσημέρι ο Πρόδρομος Πετρίδης.

Ανάμεσα σε άλλα, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής εταιρείας του ΑΠΟΕΛ, είπε:

Για τη χθεσινή φιέστα: «Να δώσουμε τα εύσημα στην ομάδα που τη διοργάνωσε και ειδικά στον Νεκτάριο Πετεβίνο. Ήταν μια πρωτοποριακή, για τα κυπριακά δεδομένα, φιέστα και αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς που δούλεψαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα».

Για τη νέα κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Είναι το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα με τη δική μου διοίκηση. Δεν μπορεί να είναι εντελώς τυχαία. Στοίχημα για μας να περιορίσουμε τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς και του προγραμματισμού που έγινε. Υπήρξαν και πιο αποτυχημένοι προγραμματισμοί. Δεν είναι όμως της ώρας να σχολιάσω. Ναι, έγιναν λάθη στον περσινό προγραμματισμό. Όταν ένας προγραμματισμός πετυχαίνει 60-70% είναι πετυχημένος».

Για το αν ο προγραμματισμός του περασμένου καλοκαιριού ήταν ο χειρότερος που έγινε ποτέ: «Υπήρχε ενθουσιασμός για τον Στίλιτς, αλλά δυστυχώς ο άνθρωπος δεν μας βγήκε, όπως και 2-3 άλλοι. Έγιναν λάθη, το δεχόμαστε, όμως ας μην μηδενίζουμε τα πάντα. Ο προγραμματισμός έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Θα μπει σε βαθιά νερά και πρώτα θα ασχοληθούμε πρώτα με παίκτες που φεύγουν. Θα πρέπει να ξέρουμε ποιοι θα αποδεσμευτούν με το λιγότερο δυνατό κόστος και τότε θα υπογράφουμε ποδοσφαιριστές».

Για τα κλειδιά της κατάκτησης του πρωταθλήματος: «Είμαστε άνθρωποι που ζούμε την ομάδα. Έστω και αν κατηγορούμαι ότι μπαίνω στα πόδια του προπονητή. Επί 24ώρου βάσεως ασχολούμαι και βλέπω τα τεκταινόμενα γύρω από την ομάδα. Όταν καταλάβω ότι κάτι πάει λάθος γίνεται η αλλαγή. Σε κάθε αλλαγή προπονητή, ο κόμπος έφτανε στο χτένι και έπρεπε. Η εμπειρία μας δίδαξε και παίρνουμε την κατάλληλη στιγμή την κατάλληλη απόφαση. Θα ήταν ευχής έργον να βρούμε προπονητή που θα μείνει διαχρονικά στην ομάδα».

Για τα θέματα προγραμματισμού: «Ο προγραμματισμός έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό με το προπονητικό τιμ και τον κύριο Σάπουριτς».

Για την πρόταση στον Τόμας Κρίστιανσεν: «Η πρόταση που έχει γίνει και έχει συζητηθεί με το μάνατζερ του κυρίου Κρίστιανσεν είναι για ένα χρόνο».

Για τους παίκτες που είναι εκτός πλάνων: «Οι παίκτες που δεν είναι στο πλάνο του ΑΠΟΕΛ είναι ο Κοδίνα, ο Στίλιτς, ο Πιατκόφσκι και ο Κίσσας. Ο Σέρτζιο έχει συμβόλαιο για ένα ακόμα χρόνο».

Για τον Χαραλαμπίδη: «Είναι ένα λεπτό θέμα. Σε συνάντηση που είχαμε με τον Χαραλαμπίδη, του ανέφερα ότι δεν ήταν στα πλάνα για την επόμενη χρονιά. Εκτίμησε τη στάση μας, όπως εκτιμούμε και εμείς τα όσα προσέφερε. Από κοινού πάρθηκε η απόφαση ότι δεν θα συνεχίσουμε. Είναι δικαίωμα του καθενός τι θα κάνει. Θα το κρίνει ο ίδιος αν θέλει να πάει αλλού. Στο μέλλον θα είναι ανοικτή πόρτα του ΑΠΟΕΛ.Ήταν εκτός πλάνου από την ομάδα που χτίζει το πλάνο. Είναι δουλειά δική μας. Δεν θα πω περισσότερα. Γίνονται όλα με τη σύμφωνη γνώμη του τεχνικού επιτελείου».

Για τον Αντωνιάδη: «Η εισήγηση είναι όπως παραμείνει στο ΑΠΟΕΛ. Προβληματίζεται όμως με τα όσα αδίκως συμβαίνουν και εννοώ τη μουρμούρα».

Για τον Αλεξάνδρου: «Θα το δούμε στην πορεία. Μπορεί να φύγουν και οι δύο μπορεί να μείνουν και οι δύο. Μπορεί να μείνει ένας από τους δύο».

Για τον Πάρντο: «Θα τελειώσει εντός των επόμενων 3-4 ημερών. Ελπίζουμε θετικά. Έχουμε καταλήξει, όμως είναι ακόμα κάποια θέματα συμβολαίων. Χωρίς να μπουν οι υπογραφές δεν θα πω κάτι με σιγουριά».

Για τον Γιαννιώτα: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα από την τελευταία φορά που τοποθετήθηκα. Είχα συνάντηση με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και είπαμε ότι θα πρέπει να περιμένουμε τον Ολυμπιακό και τον προπονητή για το αν θα διατηρήσει τον Γιαννιώτα στο ρόστερ. Αν όχι, έχουμε το πάνω χέρι για να τον εντάξουμε με τη μορφή δανεισμού και πάλι για ακόμα ένα χρόνο».

Για το πότε είναι στόχος να κλείσει το ρόστερ για τη νέα σεζόν: «Προσπάθειά μας είναι να ολοκληρώσουμε τους στόχους μας στον προγραμματισμό και να είμαστε έτοιμοι πριν από τους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες».

Για το αν υπάρχει πρόταση για τον Ντε Βινσέντι: «Καμία πρόταση δεν έχουμε για παραχώρηση του Ντε Βινσέντι. Αντιθέτως, ήταν ο μάνατζέρ του κάτω για να συζητήσουμε για την ανανέωση του συμβολαίου του».

Για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Πειραιώς που ενδιαφέρουν: «Δεν ενδιαφερόμαστε για τον Μαρτίνες. Για τον Κολοβό ενδιαφερόμαστε. Για τον Βέργο μας έχουν πει ότι είναι ένα νεαρό ταλέντο κάτω των 21 ετών. Είναι ένας από τους παίκτες που έχουμε συζητήσει και υπάρχει πιθανότητα να αποκτηθεί, να πάρει χρόνο και να επιστρέψει στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Δεν είναι η προτεραιότητά μας ο Βέργος, για να μην παρεξηγηθούμε».

Για τον Ορλάντο Σα: «Δεν έχει τεθεί θέμα Ορλάντο Σα. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο στο Ισραήλ».

Για το πότε θα ανακοινωθεί ο Τόμας Κρίστιανσεν: «Πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε το νέο μας προπονητή. Μπορώ να ανακοινώσω τον οποιοδήποτε προπονητή από τη μέρα που λήγει το συμβόλαιό του και μετά. Αν δεν μπουν οι υπογραφές, τίποτα δεν ισχύει. Είναι, όμως, ο επικρατέστερος ο κύριος Κρίστιανσεν για να είναι ο προπονητής για τη νέα χρονιά».

Για τον Καρλάο: «Έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο. Είναι στα 28 του χρόνια και επειδή είναι στον τρίτο χρόνο του συμβολαίου του, μπορεί να το εξαγοράσει. Δεν τέθηκε τέτοιο θέμα. Αντιθέτως φέραμε τον μάνατζέρ του για επέκταση συμβολαίου».

Για τον Αμορίν: «Έχει συμβόλαιο ο Αμορίν. Aν φέρει πρόταση δεν θα είναι πρόβλημα να φύγει».

Για τα οικονομικά: «Ο ΑΠΟΕΛ θα κλείσει τη χρονιά με μηδενικό έλλειμμα. Έχουμε εξασφαλίσει την πληρωμή Απριλίου. Έμεινε το 20% από το μπόνους για το Γιουρόπα Λιγκ».

Για το ενδεχόμενο να ενισχυθεί το Δ.Σ. της εταιρείας με νέα πρόσωπα: «Δεν έκλεισα την πόρτα σε κανένα. Όποιος μπορεί να προσφέρει, μπορεί να έρθει να βάλει την υποψηφιότητα του. Όταν o ΑΠΟΕΛ προχωρά ενωμένο και αναφέρομαι στους προπονητές, στους ποδοσφαιριστές, στον κόσμο και στη διοίκηση, τότε μεγαλώνει. Πρέπει να το διατηρήσουμε ψηλά για να μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο».

Για την αμφισβήτηση που είχε ο ίδιος και αν τον πίκρανε αυτό: «Με πολύ σωστές και ώριμες ενέργειες αντιδράσαμε και ιδού το αποτέλεσμα. Πίκρες μου μένουν πολλές, όμως τις ξεπερνώ για το καλό του ΑΠΟΕΛ».

Για το πώς νιώθει τώρα μετά και την ολοκλήρωση της περιόδου: «Κουρασμένος. Η αγάπη μου όμως προς τον ΑΠΟΕΛ και το όνειρο που έχω οριοθετήσει να βάλουμε τον ΑΠΟΕΛ οικονομικά σε άλλο επίπεδο, μου δίνει δύναμη και πείσμα. Δέχομαι την κριτική, όμως ο κόσμος πρέπει και να αναγνωρίζει. Αυτό έγινε όχι μόνο με εμένα, αλλά και με τον κ. Γιοβάνοβιτς. Δεν έχω κανένα παράπονο. Βλέπω και εισπράττω κάποια πράγματα. Αυτή τη στιγμή τον ΑΠΟΕΛ, τον διοικεί αυτή η διοίκηση και θα προσπαθήσουμε για το καλό του ΑΠΟΕΛ».

Για την τοποθέτηση του Ιανουάριο, ότι ο ΑΠΟΕΛ θα κατακτούσε τον τίτλο, είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο: «Είπα ότι νιώθαμε ότι είχαμε την καλύτερη ομάδα. Κάθε περίοδο ο ΑΠΟΕΛ δίνει πολλούς αγώνες με ένταση και το φθινόπωρο υπάρχει κούραση και καθίζηση. Μας βγήκαν και οι μεταγραφές τον Ιανουάριου και νομίζω ότι δίκαια το κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ. Διοικώ μια ομάδα που έχει γράψει την δική της ξεχωριστή ιστορία. Αλίμονο να μην δίνω μήνυμα αισιοδοξίας στην ομάδα».

Για το πότε θα ανακοινωθεί η πρώτη μετεγγραφή: «Τέλος Μαΐου θα ανακοινωθεί η πρώτη μετεγγραφή. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 9 Ιουνίου. Ο ΑΠΟΕΛ κοιτάζει για μερικές προσθήκες. Του σέντερ φορ, του αριστερού μπακ και ενός χαφ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ