aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Εννοείται πως οι αγωνιστικές «αρρυθμίες» που εκδήλωσε ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στη Δόξα θα πρέπει να περιοριστούν στον ελάχιστο δυνατό βαθμό για να καταφέρει η ομάδα να κοιτάξει αύριο στα μάτια τη φημισμένη Ντόρτμουντ στο ΓΣΠ. Ξεκάθαρα τα πράγματα για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, παρά το γεγονός πως σε άλλο ένα ματς θα κληθεί να αντιμετωπίσει και τις πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών που έως έναν βαθμό περιορίζουν την αγωνιστική ισχύ.

Το τρίτο παιχνίδι που θα δώσουν γαλαζοκίτρινοι στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ασφαλώς και ανεβάζει την αυτοπεποίθηση, εκτοξεύοντας την αδρεναλίνη. Πρόκειται για ένα 90λεπτο πάρα πολύ σημαντικό όσον αφορά στην πορεία πλεύσης. Υπό την έννοια πως μετρούν δυνάμεις με την άλλη ομάδα στο γκρουπ που προέρχεται από δύο σερί ήττες, οπότε σε περίπτωση που καρπωθούν το θετικό αποτέλεσμα θα ενισχύσουν αυτομάτως τις πιθανότητες για την αποφυγή της τελευταίας θέσης. Ένας στόχος που μπορεί να φαντάζει εξαιρετικά δύσκολος, αλλά δεν είναι ανέφικτος.

Το τεχνικό τιμ έχει συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν στην αγωνιστική πτυχή της γερμανικής ομάδας (είναι η δωδέκατη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και έκτη τα τελευταία επτά χρόνια), τις μοιράζεται με τους παίκτες και προσδοκεί πως θα παρουσιαστούν με τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση, διεκδικώντας δυναμικά το κομμάτι των πιθανοτήτων που τους αναλογεί.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει να αντιμετωπίσει μια πολύ καλύτερη ομάδα, που διαθέτει παίκτες που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ και φυσικά, τεράστιο προϋπολογισμό. Οπότε για να πετύχει τον στόχο του, επιβάλλεται να παίξει έξυπνα, ιδιαίτερα ανασταλτικά και ν’ αντέξει στον ρυθμό που θα προσπαθήσει να επιβάλει η αντίπαλος. Καλούνται να κρατήσουν μπάλα οι παίκτες του Δώνη και να απειλήσουν μέσα από τις αντεπιθέσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση σε τέτοια ματς και η τύχη.

Αρχικό σχήμα

Δύο έως τρεις αλλαγές αναμένεται πως θα έχει το αρχικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι με τη Δόξα. Ο Βάτερμαν θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Ρουέδα-Μερκής στο κέντρο της άμυνας και οι Βούρος, Αλεξάνδρου στα άκρα. Δίπλα από τον Μοράις θα επιστρέψει ο Βινίσιους και στις πτέρυγες θα είναι οι Ζαχίντ, Αλωνεύτης. Ο Ντε Καμάργκο θα πάρει αυτή τη φορά θέση στην κορυφή της επίθεσης και ο Εμπεσίλιο λίγο πιο πίσω.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ