aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ πιο ακριβή στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ

Η πιο ακριβή στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η απόκτηση του Ρόλαντ Σάλαϊ αποτελεί και την πιο δαπανηρή μετεγγραφή στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Σύμφωνα με ουγγρικά δημοσιεύματα η Ακαδημία Πούσκας θα βάλει στο ταμείο της ένα ποσό κοντά στα δυο εκατομμύρια ευρώ (χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί επισήμως από καμία εκ των δυο πλευρών).

Στις διαπραγματεύσεις που έγιναν με την ουγγρική ομάδα και πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη, η αντιπροσωπεία του ΑΠΟΕΛ αποτελείτο από τον πρόεδρο Πρόδρομο Πετρίδη, το μέλος της επιτροπής προγραμματισμού Γιώργο Σταμάτη και τον γενικό διευθυντή Ευθύμιο Αγαθοκλέους».

Πέρα από μεγάλους Ούγγρους ποδοσφαιριστές, ο ΑΠΟΕΛ είχε από καταβολής του και σπουδαίους προπονητές, με προεξέχουσα μορφή τον Γιόζεφ Κιούνσλερ, ο προπονητής που οικοδόμησε και καθιέρωσε ως ομάδα τον ΑΠΟΕΛ και την ίδια στιγμή θεμελιωτής του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Πριν από τον Κιούνσλερ, στα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της ομάδας στον πάγκο βρισκόταν ένας άλλος Ούγγρος, ο Άντον Τζιν. Ακολούθησε άλλη μια μεγάλη Μαγυάρικη φυσιογνωμία, αυτή του Μπέλα Γκούτμαν (1952-1953) και στα πιο πρόσφατα χρόνια ο Γκιούλα Ζέγκελερ (1965-1966) και ένα χρόνο μετά (1966-1967) ακολούθησε ο Λάγιος Σεντρότι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ