aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ πίεση δεν είναι στον Μπαλταζάρ

Η πίεση δεν είναι στον Μπαλταζάρ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η απόφαση της διοίκησης Πετρίδη να δείξει την έξοδο στον Δώνη, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στις τάξεις του κόσμου του ΑΠΟΕΛ. Ήταν αυτοί που ήταν απογοητευμένοι για την εικόνα της ομάδας τους, θεωρώντας πως με το ρόστερ που έχει ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να παίξει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο, καταλογίζοντας μεγάλο μερίδιο ευθύνης στον Ελλαδίτη.

Άρα τάχθηκαν υπέρ της απόφασης για απομάκρυνσή του. Είναι και αυτοί, όμως, που θεωρούν πως ο Δώνης πρόσφερε αρκετά στον ΑΠΟΕΛ, αντικατέστησε τον Μπέιν και οδήγησε την ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θα έπρεπε να πιστωθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Μάλιστα, διερωτώνται τι μπορεί να προσφέρει ο Μπαλταζάρ περισσότερο, σ’ αυτή την περίοδο.

Ποιος να αδικήσει τους μεν και τους δε. Αυτό που θα μετρήσει στο τέλος της ημέρας, είναι τι θα κάνει στο τέλος της περιόδου ο ΑΠΟΕΛ με τον Μπαλταζάρ στον πάγκο του. Τότε, αναλόγως του αποτελέσματος, η διοίκηση και κυρίως ο πρόεδρος Πρόδρομος Πετρίδης θα κριθεί. Είτε θα πιστωθεί την πιθανή επιτυχία, είτε θα χρεωθεί την ενδεχόμενη αποτυχία. Τα πάντα θα κριθούν στα εναπομείναντα επτά ματς πρωταθλήματος, με τον ΑΠΟΕΛ να είναι στο -3 από τον Απόλλωνα.

Ο Μπαλταζάρ από τη στιγμή που αποδέχθηκε να οδηγήσει τον ΑΠΟΕΛ τουλάχιστον στα προσεχή παιχνίδια, μέχρι το τέλος της σεζόν, έδειξε αποφασιστικότητα και φαίνεται να πιστεύει στις δυνατότητές του. Γνωρίζει πως έχει αναλάβει ένα μεγαλύτερο καράβι απ’ αυτό που κατεύθυνε μέχρι προσφάτως, αυτό της ΑΕΛ. Παράλληλα, ξέρει πως έχει μόνο να κερδίσει από τη συνεργασία του με τον ΑΠΟΕΛ, πόσω μάλλον να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Θα αποτελέσει το σημαντικότερο άλμα στην προπονητική του καριέρα και θα εμπλουτίσει το βιογραφικό του.

Σαφώς και ο ΑΠΟΕΛ αποτελεί τεράστια πρόκληση, έστω κι αν η ανάληψη έγινε λίγο πριν το φινάλε της σεζόν και όχι υπό τις καλύτερες περιστάσεις και την πίεση να είναι μεγάλη. Θα είναι τεράστια η εμπειρία για τον νεαρό προπονητή, με την κατάκτηση του τίτλου και το Τσάμπιονς Λιγκ να αποτελεί τεράστιο κίνητρο. Από την άλλη, η πίεση θα είναι σε άλλους, εάν ο ΑΠΟΕΛ δεν φθάσει στο έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, και σίγουρα η απόδοση ευθυνών θα στραφεί σε άλλους, διοικούντες και ποδοσφαιριστές κατά κύριο λόγο και ο τελευταίος που θα δεχθεί κριτική θα είναι ο Πορτογάλος τεχνικός. Γι’ αυτό και ο Μπαλταζάρ, που έδειξε έργο στην ΑΕΛ μ’ ένα πολύ χαμηλότερο μπάτζετ, έχει την ευκαιρία του. Άλλωστε, τέτοιες ευκαιρίες δεν σου δίνονται συχνά και ο Μπαλταζάρ θέλει να την αρπάξει από τα μαλλιά

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ