aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ «παλιοσειρά» έχει τον λόγο

Η «παλιοσειρά» έχει τον λόγο

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (pancon@phileleftheros.com)

ACTIVE RADIO (ΟΙ ΠΟΡΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 17.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744744

Μόνο ως εμπειρία θα επικαλείται απ’ εδώ και μπρος το ΑΠΟΕΛ το προχθεσινό παιχνίδι στο Λουξεμβούργο και τίποτε περισσότερο, με την προϋπόθεση να καταφέρει να υλοποιήσει τον στόχο των ομίλων. Φτάνει, αν είναι στο Γιουρόπα Λιγκ, να βρει τρόπο να τσεπώσει τουλάχιστον και τα 3 εκ. ευρώ του αποκλεισμού στα πλέϊ οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν δεν μπορέσει να ξεπεράσει την Βιτορούλ, υποχρεωτικά θα θυμόμαστε τη μέτρια έως καλούτσικη στον επαναληπτικό απόδοσή του στους αγώνες με την Ντούντελανζ. Δέχομαι πως ήταν καλύτερη η παρουσία του στον προχθεσινό αγώνα, αλλά ακόμη έχει δρόμο να διανύσει. Η Βιτορούλ δεν τρομάζει, όμως είναι η πρωταθλήτρια Ρουμανίας και με ένα ιδιοκτήτη και προπονητή της ιδιαίτερα φιλόδοξο άνθρωπο.

Έχει πολύ μεγάλη απόσταση να διανύσουν ο Μάριο Μπέϊν και οι ποδοσφαιριστές του. Το ατύχημά του είναι πως δεν υπάρχει χρόνος. Σε πέντε μέρες θα είναι και πάλι στο γήπεδο. Οι γνωστοί απόντες κατά τα λεγόμενα των διοικούντων θα παραμείνουν πάλι εκτός. Ο Ορ που έκανε ξανά ένα παιχνίδι λίγο πάνω από το μέτριο ξεχώρισε.  Αν ο Αυστραλός μπορεί και ξεχωρίζει με τόση άνεση με δύο τρεις ενέργειές του απέναντι σε μια αδύναμη ομάδα, τότε το ΑΠΟΕΛ έχει πρόβλημα. Ναι μεν ο Ρουέδα ήταν αρκετά καλός, αλλά και πάλι οι Λουξεμβούργιοι μπήκαν με άνεση και προοπτική στην περιοχή του Βάτερμαν και πριν το 0-1 αλλά και μετά το γκολ του Ντε Καμάργκο.

Θέλω να πω ότι τον βασικό ρόλο και πάλι θα τον έχουν οι παλιοί. Η περσινή ραχοκοκαλιά είναι εκείνη που οφείλει να στηρίξει τις φιλοδοξίες του ΑΠΟΕΛ. Ακόμη με την επιστροφή του Καρλάο και του Εφραίμ που αναμφισβήτητα θα προσθέσουν ποιότητα στην ομάδα, όπως επίσης και ο Σόουζα όταν ετοιμαστεί, πάλι οι «παλιοί» είναι εκείνοι που θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Το ευχάριστο είναι πως ο Μπερτόλιο δείχνει διάθεση και το ξεκίνημά του είναι σαφώς καλύτερο από εκείνο των Μοράϊς και Βινίσιους. Όμως, από την άλλη, πώς να εξηγηθεί η ευκολία με την οποία ο Βάντερ δέχεται κάρτες;

Ήδη τις έκανε δύο. Αχρείαστες και ανόητες και οι δύο. Ο Εμπεσίλιο θα μπορεί να προσφέρει περισσότερο ως δεξιός μέσος σε σχήμα 4-4-2 ή 4-3-3, αλλά όχι ως εξτρέμ. Ο Ποτέ ακόμη να ξεπεράσει τον 35χρονο Ντε Καμάργκο και να γίνει ο βασικός σέντερ φορ. Υποψιάζομαι πως όλα αυτά είχε υπόψη του ο Μάριο Μπέϊν όταν έλεγε μετά το τέλος του αγώνα πως η ομάδα του χρειάζεται βελτίωση. Ότι θα βελτιωθεί, είναι σχεδόν βέβαιο, το στοίχημα είναι, όμως, αυτή η αγωνιστική άνοδος να έρθει γρήγορα, έτσι ώστε να μη χαθεί η ευρωπαϊκή πρόκληση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ