aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ «π… η μπάλα» κάτι χρωστά στον ΑΠΟΕΛ

Η «π… η μπάλα» κάτι χρωστά στον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Μια ήττα είναι πάντα μια ήττα κι αυτό δεν αλλάζει. Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε σε έναν ακόμα αγώνα τον έπαινο, όχι μόνο από τον κόσμο του και σύσσωμο τον κυπριακό Τύπο, αλλά και από τα αγγλικά ταμπλόιντ και όχι μόνο. Κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, αλλά και πάλι, το αποτέλεσμα παραμένει. Μηδέν γκολ, μηδέν βαθμοί, σε δύο αγώνες στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Υπάρχει όμως ακόμα κάτι. Στον ίδιο… παρονομαστή βρίσκεται και η Ντόρτμουντ! Αλήθεια, οι Βεστφαλοί τι να πουν γι’ αυτό; Μήπως, πάλι, λέει κάτι η βαθμολογική θέση και η συγκομιδή των Γερμανών; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι… Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως, «η πόρνη η μπάλα», όπως έλεγε και ο Ίβιτσα Όσιμ, κάτι χρωστά στον ΑΠΟΕΛ, μέσα από τη φετινή συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πολλά, αν όχι όλα θα ξεκαθαρίσουν στην 3η αγωνιστική των ομίλων, όπου ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεκτεί την Ντόρτμουντ (ενώ την ίδια μέρα θα γίνει και το μεγάλο ντέρμπι του ομίλου Ρεάλ-Τότεναμ, στο Μπερναμπέου).

Οι Βεστφαλοί είναι χωρίς αμφιβολία το φαβορί, ο ΑΠΟΕΛ πάντα ζορίζεται απέναντι σε «πάντσερ», ενώ ο Ομπαμεγιάνγκ δείχνει να μην αστειεύεται! Από τη στιγμή ωστόσο που οι γαλαζοκίτρινοι κοίταξαν στα μάτια τόσο τη Ρεάλ, όσο και τους «πετεινούς», το ίδιο θα κάνουν και με την Ντόρτμουντ, σ’ ένα παιγνίδι που ούτως ή άλλως θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί, για κάτι καλό μέσα από τη φετινή τους συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Όχι, δηλαδή, πως θα αδιαφορήσουν για τα άλλα δύο (με Ρεάλ στο ΓΣΠ και Τόττεναμ στο Γουέμπλεϊ), το παιγνίδι με τους Γερμανούς ωστόσο θα έχει ενδιαφέρον τόσο αγωνιστικά, όσο και βαθμολογικά. Αν ο ΑΠΟΕΛ ηττηθεί, «game is over», αν όμως δεν χάσει (και ειδικά αν πάρει τη νίκη) τότε όχι απλώς μένει «ζωντανός», αλλά αποκτά βαθμολογικό νόημα η παρουσία του στον όμιλο, σε ό,τι αφορά την υπόθεση κατάκτησης της 3ης θέσης στον όμιλο. Με πιο απλά λόγια, ο ΑΠΟΕΛ ήταν και παραμένει ο «φτωχός συγγενής» του ομίλου, με βάση όμως τα αποτελέσματα των δύο πρώτων αγωνιστικών, οι γαλαζοκίτρινοι έχουν και λόγο, έχουν δικαίωμα και στην ελπίδα και στο όνειρο. Τρελό ή απατηλό, όπως θέλετε πέστε το.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ