aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣΗ Ομόνοια για τίτλο και ο εφιάλτης του ΑΠΟΕΛ

Η Ομόνοια για τίτλο και ο εφιάλτης του ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Για 29ο συνεχόμενο ματς (27 πρωτάθλημα, 2 κύπελλο) δεν μπόρεσε να νικήσει τον ΑΠΟΕΛ η Ομόνοια. Θα πρέπει λοιπόν να προσπαθήσει να σπάσει την γκίνια στα «αιώνια» μέσω των πλέι οφ, ωστόσο μπορεί να αισθάνεται η κερδισμένη του ψεσινού ντέρμπι στο ΓΣΠ.

Πρώτον, διότι ανέβηκε στην κορυφή ισοβαθμώντας με την Ανόρθωση, η οποία ηττήθηκε προψές από την ΑΕΚ. Δεύτερον, επειδή σε σχέση με τη συγκάτοικό της έχει καλύτερο μομέντουμ. Τρίτον, επειδή κράτησε τον ψεσινό αντίπαλό της τέσσερις βαθμούς μακριά. Τέταρτον, επειδή ήταν η ομάδα που πέρασε περισσότερες δύσκολες στιγμές στο λευκωσιάτικο ντέρμπι βάσει της συνολικής εικόνας. Πέμπτον, μπαίνει στη β’ φάση από την κορυφή για πρώτη φορά μετά τη σεζόν που κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημά της (2009-10) και δεύτερη στην ιστορία της.

Αυτά είναι καλά σημάδια για τους πράσινους ενόψει των πλέι οφ, δίχως να σημαίνει ότι δεν την περιμένουν δύσβατα μονοπάτια έως το τέλος του πρωταθλήματος. Πλέον, όμως, είναι ξεκάθαρο ότι η Ομόνοια δικαιούται να ονειρεύεται την επιστροφή της στις κατακτήσεις τίτλων.

Όσο για τον ΑΠΟΕΛ, θα ήταν καταστροφική η ισοπαλία αν ήταν αντίθετο το αποτέλεσμα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Διότι άλλο να κυνηγάς μία ομάδα από το πλην εφτά και άλλη μία από το πλην τέσσερα και διαφορετικό να τρέχεις δύο στο πλην τέσσερα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Πρωταθλήτρια κατά 88,5%, ο κανόνας και οι εξαιρέσεις του ΑΠΟΕΛ

Το εύλογο ερώτημα ασφαλώς είναι αν μπορεί να διεκδικήσει την όγδοη σερί κατάκτηση πρωταθλήματος. Βάσει απόστασης από την κορυφή και εναπομεινασών αγωνιστικών (10), ασφαλώς και μπορεί. Βάσει συνολικής εικόνας και κυρίως της δυσκολίας που παρουσιάζει στα ντέρμπι και γενικά στο σκοράρισμα, το ερωτηματικό είναι πολύ μεγάλο.

Με τα βαθμολογικά δεδομένα, μάλιστα, απέχει περισσότερο από τους «από πάνω» σε σχέση με τον «από τον κάτω». Ο Απόλλων έχει έναν βαθμό λιγότερο και στην αφετηρία της β’ φάσης θα περιμένει τους γαλαζοκίτρινους στο Τσίρειο, απειλώντας να τους ρίξει στην τέταρτη θέση. Ε, με ενδεχόμενη ήττα ή έστω ισοπαλία, θα ξυπνήσει ο χειρότερος εφιάλτης του ΑΠΟΕΛ: Όχι μόνο θα κινδυνέψει να μείνει εκτός τίτλου για πρώτη φορά από το 2012, μα και να να μείνει εκτός ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά τη σεζόν 2001-02 (την περίοδο 2000-01 τερμάτισε στην πέμπτη θέση και έφτασε έως τα ημιτελικά του κυπέλλου).

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ο δεύτερος χειρότερος…

Υ.Γ.: Δεν είναι ότι ήταν τέλειος ο Μπελίτο Ίρφαν στο ΓΣΠ. Μπορεί να ειπωθεί όμως ότι με τα λάθη του Βόσνιου, το επίπεδο διαιτησίας ήταν σε καλό επίπεδο, δεν σταματούσε διαρκώς το παιχνίδι με αχρείαστα σφυρίγματα και δικαιολόγησε τον σκοπό άφιξης των ξένων διαιτητών: Να εξαλειφθεί η προκατάληψη και να περιοριστούν οι φωνές που διαρκούν… έως το άλλο παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Οιωνός τίτλου!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ