aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ Ομόνοια «φρέναρε» τον ΑΠΟΕΛ μετά από 13 ήττες! (pics & vid)

Η Ομόνοια «φρέναρε» τον ΑΠΟΕΛ μετά από 13 ήττες! (pics & vid)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Δεν έκαναν το αποφασιστικό βήμα οι μεν, έδειξαν «σφυγμό» οι δε! Ισόπαλο (1-1) ολοκληρώθηκε το «αιώνιο» ντέρμπι μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας το οποίο διεξήχθη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Οι γαλαζοκίτρινοι δεν εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την ήττα του Απόλλωνα από την ΑΕΚ (1-2), ωστόσο η διαφορά από την ομάδα της Λεμεσού αυξήθηκε στους 2 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Καρλάο, ενώ οι πράσινοι έφεραν το ματς στα ίσα με τον Γκόμεθ ο οποίος σκοράρει για 2η φορά κόντρα στους γαλαζοκίτρινους. Στα σημαντικά, αυτή η ισοπαλία σταματά ένα σερί 13 νικών του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Ομόνοια!

Σοβαρός και… μετρημένος μπήκε ο ΑΠΟΕΛ στον αγωνιστικό χώρο γι’ αυτό και κατάφερε να πάρει από νωρίς προβάδισμα. Ο Καρλάο στο 8ο λεπτό του ντέρμπι έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού καθώς αξιοποίησε πλήρως την σέντρα του Γιάκολις, και με κεφαλιά «ψαράκι»… νίκησε τον Μεχίας. Έξι λεπτά αργότερα η Ομόνοια προσπάθησε να απαντήσει όταν μετά από όμορφο συνδυασμό η μπάλα κατέληξε στον Μαυρία, ο οποίος δοκίμασε το πόδι του όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική των δικτύων.

Ο ρυθμός «πάγωσε» για ένα 20λεπτο, ωστόσο από το 36’ πήρε ξανά… φωτιά. Στο ίδιο λεπτό το κοντινό πλασέ του Ραμίρες πέρασε έξω, ενώ οι γαλαζοκίτρινοι στο 39’ έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, μετά από το σουτ-βολίδα του Σόουζα, το οποίο όμως κατέληξε μόλις έξω. Οι πράσινοι ένα λεπτό αργότερα κατέγραψαν την πιο κλασσική τους φάση, όταν ο Ραμίρες βρέθηκε απέναντι από τον Ρομό, με τον κίπερ του ΑΠΟΕΛ να εξουδετερώνει το κοντινό πλασέ του Κοσταρικανού επιθετικού. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους άνηκε στους γηπεδούχους, όταν ο Μπέζιακ «απείλησε» με δυνατό σουτ την εστία του Μεχίας, με τη μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ.

Ρυθμό… ντέρμπι είδαμε στο δεύτερο μέρος καθώς ο ΑΠΟΕΛ μπήκε αποφασισμένος να «σκοτώσει» το ματς, όμως η Ομόνοια θέλησε να του χαλάσει το πάρτι. Η ομάδα του Τραμετσάνι στο 56’ συνδυάστηκε εξαιρετικά ο Ζαχίντ έδωσε στον ανενόχλητο Νατέλ, το σουτ του οποίου δεν βρήκε στόχο παρά το γεγονός πως ήταν σε πλεονεκτική θέση. Οι πράσινοι δύο λεπτά αργότερα έφεραν το ματς στα ίσα μετά από συρτό σουτ-βολίδα του Γκόμεθ. Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 60’ προσπάθησαν να πάρουν ξανά προβάδισμα με τον Μπέζιακ, όμως η προβολή του κατέληξε μόλις έξω.

Παρά τις προϋποθέσεις που δημιούργησαν αμφότερες, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Σπουδαία η φάση στο 84’ όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάκολις σταμάτησε στο δοκάρι, όπως επίσης και αυτή του 90’ με το πλασέ του Αλ-Τάαμαρι να σταματά στα πόδια του Μεχίας.

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Ρόμο, Καρλάο (74′ Φακινέτι), Μερκής, Βούρος, Καζού, Γιάκολις, Moράις, Σόουζα, Ζαχίντ (57′ Αλ-Τάαμαρι), Νατέλ (89′ Βιντιγκάλ), Μπέζιακ.

Ομόνοια (Γιάννης Αναστασίου): Μεχίας, Μότα, Κούσουλος, Βύντρα, Μανρίκε (90’+1 Γκαφούρ), Σοάρες, Γκόμεθ, Ατζαγκούν, Κολοβός (70′ Τζιωνής), Μαυρίας (81′ Ντάρμπισαϊρ), Ραμίρες.

Σκόρερ: 8′ Καρλάο58′ Γκόμεθ

Κίτρινες: – / Βύντρα, Μεχίας

Αποβολές:

Διαιτητής: Γιάννης Αναστασίου

Α’ Βοηθός: Πέτρος Πέτρου

Β’ Βοηθός: Νίκος Εγγλέζου

4ος: Κώστας Ψευδιώτης

Παρατηρητής: Μιχάλης Ιωάννου



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ