aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ μεγάλη ανηφόρα για τ’ αστέρια

Η μεγάλη ανηφόρα για τ’ αστέρια

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η αναφορά του Νεκτάριου Αλεξάνδρου στο «πρώτα ομίλους», καταδεικνύει τη δίψα όχι μόνο του ίδιου, αλλά όλους στον ΑΠΟΕΛ για μια ακόμα ευρωπαϊκή υπέρβαση.

Με δεδομένο, μάλιστα, πως αυτή είναι η τελευταία χρονιά που κουβαλά τους 20.825 βαθμούς της «χρυσής» απ’ όλες τις απόψεις σεζόν 2011-2012 (στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, για την πενταετία που διανύουμε 2012-2017), αυτό βάζει επιπλέον πίεση στους πρωταθλητές, από την άποψη να εκμεταλλευτούν το προνόμιο που τους παίρνει, στις κληρώσεις, μέχρι τα πλέι οφ ως «ισχυρούς».

Ακόμα κι έτσι, πάντως, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα είναι για τους γαλαζοκίτρινους σ’ αυτή τη νέα τους απόπειρα. Μια ματιά και μόνο, στις λίστες του 2ου και 3ου προκριματικού στο Τσάμπιονς Λιγκ (τώρα που έχουν ολοκληρωθεί και οι σχετικές λίστες), εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος τι περιμένει τον ΑΠΟΕΛ.

Βασικό ζητούμενο και απαραίτητη προϋπόθεση για τους γαλαζοκίτρινους η πρόκριση από τον 2ο προκριματικό στον 3ο για να εξασφαλίσει το «μαξιλαράκι» των πλέι οφ στο Γιουρόπα Λιγκ, αν παρ’ ελπίδα δεν πάει κάτι καλά στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «μπανανόφλουδες» του 2ου προκριματικού ακούνε στα ονόματα Βάρνταρ (θυμάστε τι πέρασε πέρσι μέχρι να πάρει την πρόκριση), Ολίμπια Λουμπλιάνας, Φέρεντσβαρος και Χάποελ Μπερ Σέβα. Αντίπαλοι που καλό θα είναι να τους αποφύγει πριν πάρει φόρα για τον 3ο προκριματικό.

Εκεί όπου (στον 3ο προκριματικό δηλαδή) τα ζόρια και οι κίνδυνοι μεγαλώνουν. Έχουμε και λέμε: Καραμπάχ, Αστάνα, Άστρα, Ερυθρός Αστέρας, Ρόζενμποργκ και πάει λέγοντας. Όλοι τους (συμπεριλαμβανομένου και του ΑΠΟΕΛ)  θα περάσουν από τον 2ο προκριματικό. Με πρόκριση στον 4ο προκριματικό, οι γαλαζοκίτρινοι αναπνέουν πλέον ελεύθερα, αφού θα έχουν εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, σε περίπτωση αποκλεισμού τους.

Αυτό, όμως, δεν τους φτάνει αφού ο μεγάλος στόχος είναι το σεντόνι με τ’αστέρια. Για να φτάσει, όμως, μέχρι εκεί θα πρέπει να ρίξει στο κανναβάτσο κάποια εκ των ΜΠΑΤΕ, Λέγκια, Δυναμό Ζάγκρεμπ, Λούντογκορετς και Κοπεγχάγη, πάντα με την προϋπόθεση ότι όλοι τους θα φτάσουν μέχρι τα πλέι οφ.

Περισσότερα δεν χρειάζονται για να αντιληφθείτε τον βαθμό δυσκολίας που περιμένει τους πρωταθλητές στο φετινό τους εγχείρημα να φτάσουν στ’ αστέρια. Από τη στιγμή, όμως, που κάποιοι παίκτες από το υφιστάμενο ρόστερ γνωρίζουν τον δρόμο και τις κακοτοπιές και στο παρελθόν κατάφεραν να τις ξεπεράσουν για τον θρύλο ο τίτλος για τη νέα του απόπειρα θα μπορούσε να είναι και το: Mission possible!

2ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ

12 & 13 Ιουλίου – 19 & 20 Ιουλίου

«ΑΔΥΝΑΤΟΙ»

Ντούντελαντζ (Λουξεμβούργο)

Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία)

Χάποελ Μπερ Σέβα (Ισραήλ)

Ολίμπια Λουμπλιάνας (Σλοβ.)

Βαλέτα** (Μάλτα)

Βάρνταρ (Σκόπια)

Νόρκεπινγκ (Σουηδία)

Φέρεντσβαρος (Ουγγαρία)

Κρουζέιντορς (Β. Ιρλανδία)

Φλόρα Ταλίν** (Εσθονία)

Ζρίνσκι (Κροατία)

Σάντα Κολόμα** (Ανδόρα)

Ντούνταλκ (Ιρλανδία)

Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο)

Β36 Τόρσφβαν** (Φαρόε)

Σεϊναγιόκι (Φινλανδία)

** Αν προκριθεί από τον 1ο προκριματικό

3ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ

26 & 27 Ιουλίου – 2 & 3 Αυγούστου

«ΑΔΥΝΑΤΟΙ»

Καραμπάχ** (Αζερμπαϊτζάν)

Ρόζενμποργκ** (Νορβηγία)

Αστάνα** (Καζακστάν)

Άστρα (Ρουμανία)

Σκέντερμπεου** (Αλβανία)

Ερ. Αστέρας** (Σερβία)

Δυναμό Τιφλίδας** (Γεωργία)

Χάφναρφγιαρνταρ** (Ισλανδία)

Τρέντσιν** (Σλοβακία)

** Αν προκριθούν από τον 2ο προκριματικό

4ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ

16 & 17 Αυγούστου – 23 & 24 Αυγούστου

«ΙΣΧΥΡΟΙ»

Ολυμπιακός Π. (Ελλάδα)        70.940

Βικτόρια Πίλσεν (Τσεχία)        44.585

Σάλτσμπουργκ** (Αυστρία)   42.520

Σέλτικ** (Σκωτία)        40.460

ΑΠΟΕΛ**        35.935

** Αν προκριθούν από τον 3ο προκριματικό

«ΑΔΥΝΑΤΟΙ»

ΜΠΑΤΕ** (Λευκορωσία)        34.000

Λέγκια Βαρσοβίας** (Πολωνία)         28.000

Δυναμό Ζάγκρεμπ** (Κροατία)          25.775

Λουντογκόρετς** (Βουλγαρία)           25.625

Κοπεγχάγη** (Δανία)             24.720

** Αν προκριθούν από τον 3ο προκριματικό

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ