aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ μάχη της εξάδας με… αστερίσκο

Η μάχη της εξάδας με… αστερίσκο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η μάχη για μία θέση στο α’ γκρουπ φουντώνει, την ώρα που μπαίνει… αστερίσκος στον τρόπο διεξαγωγής της β’ φάσης του πρωταθλήματος και κυρίως, αναφορικά με το πόσοι θα συμμετάσχουν σε κάθε όμιλο. Με βάσει ό,τι ισχύει έως σήμερα, όμως, παραθέτουμε τα δεδομένα για τις ομάδες που διεκδικούν θέση στην πρώτη εξάδα, τις θέσεις τους, τους βαθμούς και το πρόγραμμα των εναπομεινασών αγωνιστικών έως τη λήξη της α’ φάσης.

6η θέση: Δόξα 29 βαθμοί
Έχει βαθμολογικό πλεονέκτημα, έχει όμως και πρόγραμμα με δυσκολίες η Δόξα, αφού οι επόμενες τέσσερις αγωνιστικές αρχίζουν και τελειώνουν με επίδοξες πρωταθλήτριες: Την Ομόνοια στο Μακάρειο και την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ενώ και στα άλλα δύο θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει στον στόχο της απέναντι σε Ερμή εκτός έδρας και Πάφος FC εντός έδρας.

23η Ομόνοια Μακάρειο
24η Ερμής «Αμμόχωστος»
25η Πάφος FC Μακάρειο
26η Ανόρθωση «Αντώνης Παπαδόπουλος»

7η θέση:  Νέα Σαλαμίνα, 26 βαθμοί
Το καλό για τη Νέα Σαλαμίνα είναι ότι έχει δύο παιχνίδια στο γήπεδό της, που της επιτρέπουν να ελπίζουν σε εξάποντο, χωρίς να σημαίνει ότι είναι εύκολα. Το κακό είναι ότι θα επισκεφτεί δύο συνεχόμενες φορές το ΓΣΠ, όπου θα την περιμένουν η Ομόνοια και ο ΑΠΟΕΛ, με τον τελευταίο να είναι επίσης διεκδικητής θέσης στην εξάδα.

23η Ολυμπιακός «Αμμόχωστος»
24η Ομόνοια ΓΣΠ
25η ΑΠΟΕΛ ΓΣΠ
26η Καρμιώτισσα «Αμμόχωστος»

8η θέση: Πάφος FC, 25 βαθμοί
Το πρόγραμμα της Πάφος FC δεν της απαγορεύει τις βλέψεις για καλή συγκομιδή. Πιο υψηλό εμπόδιο είναι η -αήττητη στο Τσίρειο- ΑΕΛ, ενώ κόντρα σε Παραλίμνι, Δόξα και Ερμή μπορεί να πάρει νίκες και να ελπίζει. Αρκεί ωστόσο να ξεφύγει από την κατηφόρα των τελευταίων αγωνιστικών.

23η Παραλίμνι «Στέλιος Κυριακίδης»
24η ΑΕΛ Τσίρειο
25η Δόξα Μακάρειο
26η Ερμής «Στέλιος Κυριακίδης»

9η θέση:  Ολυμπιακός, 25 βαθμοί
Φάνηκε αναγεννημένος απέναντι στην Ομόνοια και απέκτησε ξανά ψυχολογία για πλασάρισμα στο α’ γκρουπ. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι δεν έχει παιχνίδι που να επιτρέπει στον Ολυμπιακό να αισθάνεται φαβορί. Τα εκτός έδρας είναι απέναντι στην ανεβασμένη Νέα Σαλαμίνα και τη σκληροτράχηλη Καρμιώτισσα, τα εντός απέναντι σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ.

23η Νέα Σαλαμίνα «Αμμόχωστος»
24η ΑΠΟΕΛ Μακάρειο
25η Καρμιώτισσα «Στέλιος Κυριακίδης»
26η ΑΕΚ Μακάρειο

10η θέση:  ΑΠΟΕΛ, 24 βαθμοί
Αν και υστερεί βαθμολογικά από τους άλλους ο ΑΠΟΕΛ, το καλό νέο γι’ αυτόν είναι ότι έχει παιχνίδι περισσότερο από αυτούς. Υπάρχει όμως και κακό μαντάτο, όμως, που αφορά στο όνομα της επιπλέον αντιπάλου: ΑΕΛ και μάλιστα στο Τσίρειο. Αν πάρει κάτι από το ματς θα είναι όφελος για τον ΑΠΟΕΛ, που από εκεί και πέρα θα χρειαστεί «εννιάποντο» απέναντι σε Ολυμπιακό, Εθνικό και Νέα Σαλαμίνα, ενώ αν αποκομίσει και βαθμό ή βαθμούς απέναντι στην Ομόνοια, θα είναι ακόμα καλύτερα για τους γαλαζοκίτρινους.

16η* ΑΕΛ Τσίρειο
23η Ολυμπιακός Μακάρειο
24η Εθνικός ΓΣΠ
25η Νέα Σαλαμίνα ΓΣΠ
26η Ομόνοια ΓΣΠ

* Εξ αναβολής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ