aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ… λίμνη του ΓΣΠ και τα νέα προβλήματα

Η… λίμνη του ΓΣΠ και τα νέα προβλήματα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η καταρρακτώδης βροχόπτωση, που άρχισε χθες το απόγευμα, αρκούσε για να μετατρέψει τον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ σε… λίμνη και ως εκ τούτου για πρώτη φορά από τη λειτουργία του σταδίου της πρωτεύουσας αναβλήθηκε παιχνίδι που ήταν ορισμένο να διεξαχθεί σε αυτό. Το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα δεν άρχισε ποτέ λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου, αφού τόσο στην πρώτη επιθεώρηση από τον διαιτητή Λούκα Σωτηρίου όσο και στη δεύτερη που έγινε δέκα λεπτά μετά, η μπάλα ούτε μπορούσε να κυλήσει ούτε και να αναπηδήσει.

Η αναβολή του ντέρμπι αυτομάτως προκαλεί μεγάλα προβλήματα και μπέρδεμα στο πότε θα διεξαχθεί τελικά. Σύμφωνα με το άρθρο 16, παράγραφο 2 της προκήρυξης του πρωταθλήματος, σε περίπτωση που ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί σε καθημερινή ημέρα, θα διεξάγεται την αμέσως επόμενη Τετάρτη εκτός αν υπάρχουν προγραμματισμένοι αγώνες του πρωταθλήματος ή του κυπέλλου ή ευρωπαϊκοί αγώνες όπου μια εκ των δύο ομάδων λαμβάνει μέρος ή αν υπάρχει προγραμματισμένος αγώνας της Εθνικής Ανδρών. Την ερχόμενη εβδομάδα, υπενθυμίζουμε, οι δύο ομάδες έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Ο ΑΠΟΕΛ για το Τσάμπιονς Λιγκ και ο Απόλλων για το Γιουρόπα Λιγκ.

Και στο άρθρο 17, υπάρχει η λύση. Ποια; Σε περίπτωση που ο αγώνας δεν μπορεί να ορισθεί όπως προβλέπεται από το άρθρο 16, αυτός θα ορίζεται να διεξαχθεί κατά την πρώτη ελεύθερη για τα δύο ενδιαφερόμενα σωματεία Τετάρτη δεδομένου ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν αγωνίζεται κατά την αμέσως προηγούμενη ∆ευτέρα ή δεν αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό αγώνα ή δεν υπάρχει προγραμματισμένος αγώνας της Εθνικής Ανδρών την ίδια εβδομάδα. Οπότε, όπως εύκολα καταλαβαίνετε, ο ορισμός του ντέρμπι θα καθυστερήσει αρκετά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ