aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ κόντρα των «αιωνίων» (για τον χώρο του Μακαρείου) μόλις έχει αρχίσει…

Η κόντρα των «αιωνίων» (για τον χώρο του Μακαρείου) μόλις έχει αρχίσει…

Οι «αιώνιοι» της πρωτεύουσας έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα και -προφανώς για να μην… πλήττουν- άρχισαν τα καβγαδάκια για την αξιοποίηση του χώρο στο Μακάρειο Στάδιο.

Η Ομόνοια με την πρώτη της ανακοίνωση ουσιαστικά εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για το θέμα, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι «ο χώρος του Μακαρείου Σταδίου στη Λευκωσία αποτελεί δημόσια περιουσία, η οποία τις τελευταίες δεκαετίες φιλοξενεί ιστορικούς συλλόγους, διαφορετικά αθλήματα, τμήματα και σχολές του κυπριακού μαζικού αθλητισμού». Ταυτόχρονα εξέφρασε την επιθυμία της όπως η δημόσια περιουσία αυτή παραμείνει ως έχει «ως τέτοια θεωρούμε ότι πρέπει να παραμείνει».

Είναι εμφανής η πρόθεση των πρασίνων να βάλουν φρένο στις βλέψεις των γαλαζοκιτρίνων, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες μελετούν το ενδεχόμενο ανέγερσης νέου γηπέδου στον χώρο: «Σε περίπτωση που η Πολιτεία αποφασίσει να προχωρήσει σε διαφοροποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Μακαρίου Σταδίου, οι αρμόδιοι έχουν υποχρέωση να ενημερώσουν όλους τους αθλητικούς φορείς και ομάδες της πρωτεύουσας, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους σε περίπτωση που το επιθυμούν».

Σιγά που ο ΑΠΟΕΛ θα άφηνε μία τέτοια «μπηχτή» να πέσει στο έδαφος. Άμεση απάντηση και το παιχνίδι χόντρυνε αφού υπήρχαν αναφορές και για τις περιβόητες Χαλεπιανές: «Ο ΑΠΟΕΛ σέβεται όλες τις νόμιμες διαδικασίες που ισχύουν στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτές θα ακολουθήσει σε περίπτωση που αποφασιστεί η ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου. Είναι νωπές ακόμα οι οικτρές εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί σε κάθε ευνομούμενο πολίτη από τα όσα ενόρκως κατατέθηκαν πρόσφατα σε εν εξελίξει δικαστική διαδικασία σε σχέση με το ακίνητο στις “Χαλεπιανές” στο οποίο η Ομόνοια διατυμπάνιζε την ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου. Βεβαίως η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για αυτά τα ζητήματα. Ως ΑΠΟΕΛ ουδέποτε θα θέλαμε η ομάδα μας να διασυνδεθεί με τέτοιου είδους ζητήματα και αμφιβόλου νομιμότητας, αδιαφανείς  ενέργειες».

Ακολούθησε νέα απάντηση από την Ομόνοια, σε στυλ «από έσhιη μούγια, μουγιάζεται»: «Ουδεμία αναφορά έκανε στον επίσημο ΑΠΟΕΛ. Απ’ εκεί και πέρα, η επίκληση ατεκμηρίωτων ισχυρισμών μιας δικαστικής διαδικασίας με εμπρηστική μάλιστα διάθεση, σε ρόλο δικαστή, ως απάντηση σε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση, το ελάχιστο που δείχνει είναι αμηχανία και σπασμωδικές κινήσεις για χάριν εντυπώσεων. Χαιρόμαστε ωστόσο που ο ΑΠΟΕΛ συμφωνεί μαζί μας, που σέβεται τη Δημοκρατία και όλες τις νόμιμες διαδικασίες που ισχύουν».

Όποιος νομίζει ότι το θέμα θεωρείται λήξαν είναι γελασμένος. Μάλλον τώρα άρχισε… Και τα πράγματα θα μπερδευτούν ακόμη περισσότερο όταν θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους (για το ζήτημα…) και ο Ολυμπιακός Λευκωσίας, καθώς επίσης και τα υπόλοιπα σωματεία όλων των αθλημάτων που στεγάζονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής. Όταν τοποθετηθούν και τα κόμματα θα γίνει του Κουτρούλη ο γάμος…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ