aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ «κατάρα» των τίτλων που έκρυβε τα προβλήματα κάτω από το χαλί

Η «κατάρα» των τίτλων που έκρυβε τα προβλήματα κάτω από το χαλί

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Ο ΑΠΟΕΛ σκέφτεται ήδη την επόμενη μέρα και το πώς θα αντιστρέψει την κατάσταση με την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει και που δεν μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Πέραν από τον αποκλεισμό στην Ευρώπη ήρθε και ο διασυρμός από την Δόξα για να επιβεβαιώσει το πόσο πολύ «υποφέρει» σ’ όλα τα επίπεδα ο ΑΠΟΕΛ.

Ο Γιώργος Κωστή μίλησε στην συνέντευξη Τύπου για υγεία στον ΑΠΟΕΛ και μέσα από μια λέξη αντικατοπτρίζεται πλήρως η αποσύνθεση στην οποία έχουν περιέλθει οι γαλαζοκίτρινοι.

Μια λέξη που λέει πάρα πολλά και αγγίζει όλους στο οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ από την διοίκηση μέχρι τους ποδοσφαιριστές.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Προσλαμβάνει τον κυρίαρχο του… παιχνιδιού

Και δεν παρουσιάστηκαν φέτος τα προβλήματα απλά οι επιτυχίες τα έριχναν κάτω από το χαλί με αποτέλεσμα πλέον τα πράγματα να είναι ιδιαίτερα κρίσιμα.

Η αποτυχία σε γιγαντώνει, σε κάνει πολύ πιο δυνατό και ώριμο για να δεις τα λάθη και τις παραλείψεις σου. Να κάνεις σωστά τον απολογισμό σου και να δεις πιο καθαρά την επόμενη μέρα.

Γι’ αυτό και τολμώ να πω ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΑΠΟΕΛ τον περασμένο Μάιο όσο και αν πανηγυρίστηκε έντονα από όλους ενδεχομένως να ήταν και η «κατάρα» του με τα όσα έχουν μέχρι στιγμής συμβεί. Ανεξάρτητα αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος. Γιατί πάντοτε εκ του αποτελέσματος κρίνονται τα πάντα τόσο στις επιτυχίες όσο και στις αποτυχίες.

Πλέον θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές, να παρθούν αποφάσεις οι οποίες δεν πρέπει να είναι απλά επιφανειακές.

Διαβάστε επίσης: Τα βρήκαν στα τέσσερα μηνιάτικα ΑΠΟΕΛ και Μπαλταζάρ

Οι διοικούντες όσες ευθύνες έχουν, που έχουν στην πραγματικότητα θα πρέπει να τις αναλογιστούν, να ζυγίσουν τα δεδομένα και να πάρουν τις σοφότερες αποφάσεις που χρειάζονται. Και τα λάθη τους ήταν πολλά και μαζεμένα όπως:

  • Οι παρεμβάσεις τους στον Αρχάγγελο σε διάφορα θέματα τεχνικά και όχι μόνο.
  • Οι προσωπικές απόψεις των διοικούντων για τους μετεγγραφικούς στόχους και η επιμονή τους να έρθουν συγκεκριμένοι παίκτες χωρίς τις εγκρίσεις των εκάστοτε προπονητών.
  • Οι προσλήψεις διαφόρων ατόμων που ουσιαστικά απαρτίζουν το τεχνικό τιμ όπως είναι οι αναλυτές ποδοσφαίρου ή σκάουτερ.
  • Οι συχνές αλλαγές των προπονητών.
  • Οι πολλές και συνάμα αποτυχημένες μετεγγραφικές κινήσεις που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια.
  • Η κακή διαχείριση που έγινε με την σπατάλη πολλών εκατομμυρίων σε αποζημιώσεις.

Πάμε όμως ένα βήμα πιο κάτω στο θέμα του νέου μοντέλου που εδώ και μέρες ακούγεται πως θα εφαρμοστεί στον ΑΠΟΕΛ ώστε να ανατραπεί το όλο σκηνικό.

Είναι δεδομένο πως ο ρόλος του Διευθυντή ποδοσφαίρου έχει αποτύχει στον μέγιστο βαθμό αφού δεν μπόρεσε ο Τόζα Σάμπουριτς να διαφοροποιήσει και να βελτιώσει την εικόνα του ΑΠΟΕΛ σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα όμως ούτε το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή λειτούργησε με την παρούσα διοίκηση και αναφερόμαστε στους Νασιμέντο και Μαντούκα που είχαν επωμιστεί τον ρόλο αυτό τα προηγούμενα χρόνια.

Οι παρεμβάσεις όμως σε όλα τα επίπεδα ήταν συχνές γι’ αυτό και υπήρξαν διαφωνίες και με τους δύο σε θέματα μετεγγραφών με αποτέλεσμα να διακοπούν οι συνεργασίες τους άδοξα.

Και είναι εδώ που προκύπτει το ερώτημα αν είναι έτοιμη η διοίκηση Πρόδρομο Πετρίδη να δώσει την σκυτάλη σ’ ένα καθαρά επαγγελματία ο οποίος θα επωμιστεί τον ρόλο αυτό και θα του δώσει τον χρόνο για να υλοποιήσει το πλάνο του.

Αν είναι έτοιμη να παραδώσει τα κλειδιά του Αρχαγγέλου σε τεχνοκράτες οι οποίοι θα κτίσουν το δικό τους δίκτυο και θα δώσουν τον σωστό χρόνο ώστε αυτό να λειτουργήσει σωστά.

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και οι συγκεκριμένες αποφάσεις θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την βιωσιμότητα της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.

Το οικονομικό όσο και αν οι διοικούντες δηλώνουν πως δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, είναι υπαρκτό και άρχισαν ήδη να το βιώνουν. Η αποτυχία της Ευρώπης άφησε μεγάλη τρύπα και αυτό θα φανεί στην πορεία.  Αν προκύψει συμφωνία με επενδυτή, σίγουρα θα δώσει προσωρινή λύση στα προβλήματα όμως την ίδια ώρα θα πρέπει να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας του ΑΠΟΕΛ, να μπει τέλος στα όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια για να μπορέσει να σταθεί εκ νέου στα πόδια του και να επέλθει η ηρεμία.

Υ.Γ. Και να μην μου πει κάποιος πως είναι όλα μαύρα στον ΑΠΟΕΛ, οι τίτλοι, οι επιτυχίες και τα έργα (Αρχαγγέλου και Πασκάλ) είναι εκεί, δεδομένα και καταγραμμένα. Όμως δεν πρέπει να μένεις προσκολλημένος στο παρελθόν κάτι άλλωστε δήλωσε και ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου. Άλλωστε κανείς δεν έχει κλείσει αιώνιο συμβόλαιο με την επιτυχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ