aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ καλή πορεία από το πρωί φαίνεται!

Η καλή πορεία από το πρωί φαίνεται!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η μεγάλη στιγμή ζυγώνει για τον ΑΠΟΕΛ… Για τέταρτη διαδοχική σεζόν και έκτη τα τελευταία οκτώ χρόνια, θα παραταχθεί στη σέντρα για την πρεμιέρα ομίλου ευρωπαϊκής διοργάνωσης! Αντίπαλός του η Αστάνα, σ’ ένα 90λεπτο ισχυρών κινήτρων, το οποίο θα λειτουργήσει ως τροχιοδεικτική βολή όσον αφορά στα σενάρια συνέχισης της ευρωπαϊκής πορείας και μετά τον Δεκέμβριο.

Δεν θα κρίνει την πρόκριση, δηλαδή δεν φέρει τον χαρακτηρισμό καθοριστικό καθώς πρόκειται για το πρώτο από τα έξι παιχνίδια που θα δώσει στον 2ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Μπορεί να ρίξει, όμως, μπόλικο φως στο μονοπάτι για το πολυπόθητο άλμα στην επόμενη φάση.

Και εξηγούμαστε: Σε περίπτωση που ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Αστάνα, σύλλογος που ασφαλώς δεν τρομάζει, εκμεταλλευτεί την έδρα του κάνοντας έτσι το ιδανικότερο ξεκίνημα, τότε θα ενισχυθεί αυτομάτως η αισιοδοξία και πολύ περισσότερο τη δυναμική του όσον αφορά στην πορεία πλεύσης στον όμιλο.

Ακολούθως, θα ταξιδέψει με πολύ καλή ψυχολογία στον Πειραιά για να παλέψει κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς και φαβορί (τουλάχιστον στα χαρτιά) για την πρωτιά στο γκρουπ. Ακόμη και σε περίπτωση ήττας από τους πρωταθλητές Ελλάδος, θα φιλοξενηθεί από τη Γιουνγκ Μπόις για την 3η αγωνιστική, έχοντας μια δεύτερη ευκαιρία για να «γράψει» βαθμό ή βαθμούς μακριά από το ΓΣΠ.

Εννοείται πως η αποστολή της ομάδας του Τόμας Κρίστιανσεν στο πρώτο γύρο θα έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας καθώς δύο εκ των τριών παιχνιδιών που θα δώσει είναι εκτός έδρας. Αν καταφέρει, όμως, να βάλει στην άκρη μια καλή συγκομιδή βαθμών, αρχής γενομένης από μεθαύριο, τότε θα διατηρηθεί σε θέσης βολής, χτυπώντας παραλλήλως ρέστα στον δεύτερο γύρο για την πρόκριση.

Εκεί που το αγωνιστικό πρόγραμμα θα είναι διαφορετικό. Θα αγωνισθεί, δηλαδή, στα δύο από τα τρία ματς στο σχεδόν κατάμεστο ΓΣΠ και ασφαλώς, θα έχει (τουλάχιστον) πολύ περισσότερες απαιτήσεις στο παιχνίδι του.

Στις 3 Νοεμβρίου θα υποδεχθεί τη Γιουνγκ Μπόις (την ίδια αγωνιστική η Αστάνα φιλοξενεί τον Ολυμπιακό), στις 24 του ίδιου μήνα θα βρεθεί στο Καζακστάν για να μετρήσει δυνάμεις με την Αστάνα (το άλλο ματς Ολυμπιακός-Γιουνγκ Μπόις) και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους στις 8 Δεκεμβρίου υποδεχόμενος τον Ολυμπιακό (η Γιουνγκ Μπόις θα τα πει με την Αστάνα).

Επομένως, ο Κρίστιανσεν προσδοκεί πως το βράδυ της Πέμπτης η ομάδα του θα εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, φανερώνοντας στον αγωνιστικό χώρο τις προθέσεις της. Πως θ’ αρχίσει με το «καλημέρα» την πίστωση βαθμών στο ταμείο, προσθέτοντας συνάμα πόντους στις όποιες πιθανότητες συγκεντρώνει για την πρόκριση, σ΄ έναν όμιλο κατά τον οποίον με βάση των (αρχικών) εκτιμήσεων η δεύτερη τουλάχιστον θέση είναι ανοικτή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η αγ.: Αστάνα (15/9)

2η αγ.: Ολυμπιακός* (29/9)

3η αγ.: Γιουνγκ Μπόις* (20/10) 

4η αγ.: Γιουνγκ Μπόις (3/11)

5η αγ.: Αστάνα* (24/11) 

6η αγ.: Ολυμπιακός (8/12)

(* εκτός έδρας)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ