aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ ιδιαιτερότητα και η πρόκληση

Η ιδιαιτερότητα και η πρόκληση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΑΚ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ

Η γνωριμία των παικτών του ΑΠΟΕΛ με το «Σταντ ντε Σουίς» είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθότι επιβάλλεται να εξοικειωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα με τις ιδιαιτερότητες του γηπέδου. Ο πλαστικός χλοοτάπητας αποτελεί πάντα ένα θέμα για τις ομάδες που σπάνια αγωνίζονται σε παρόμοιους αγωνιστικούς χώρους.

Οι γαλαζοκίτρινοι αγωνίστηκαν και στο παρελθόν σε συνθετικό χλοοτάπητα, και μάλιστα με επιτυχία. Είναι απαραίτητο να προσαρμοστούν στις συνθήκες που θα συναντήσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα, γι’ αυτό, όπως γίνεται πάντα, θα τρέξουν με ή χωρίς την μπάλα κατά τη διάρκεια της προπόνησης που θα είναι περισσότερο χαλαρωτικού χαρακτήρα.

Στην προπόνηση που θα γίνει μία ώρα πριν από τη σέντρα του αγώνα, δίνεται επίσης η ευκαιρία στους παίκτες να διαπιστώσουν υπό ποιες κλιματολογικές συνθήκες θα αγωνιστούν. Αν και θα συναντήσουν αρκετά πιο χαμηλές θερμοκρασίες από ό,τι στην Κύπρο (ίσως και βροχές), αυτές δεν είναι τέτοιες που να προβληματίζουν…

Η διαμορφωθείσα κατάσταση στον δεύτερο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες των πρωταθλητών μας να ολοκληρώσουν επιτυχώς το έργο τους. Οδηγούν την κούρσα με έξι βαθμούς, τρεις περισσότερους από τον Ολυμπιακό και πέντε από τις Γιανγκ Μπόις, Αστάνα.

Συνεπώς, στο σημερινό παιχνίδι δίνεται η δυνατότητα στο συγκρότημα του Κρίστιανσεν, αφενός να διατηρηθεί στην κορυφή και αφετέρου να αυξήσει τη διαφορά από την ελβετική ομάδα και παράλληλα τις πιθανότητες για πρόκριση. Οι γαλαζοκίτρινοι είναι σε καλό φεγγάρι κι αυτό ακριβώς θέλουν να εκμεταλλευτούν.

Όσον αφορά στην ενδεκάδα, εννέα θέσεις έχουν κάτοχο –τους Βάτερμαν, Λάγο, Μιλάνοφ, Καρλάο, Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόλιο, Γιαννιώτα και Σωτηρίου. Η μία θέση στο κέντρο της άμυνας διεκδικείται από τους Αστίθ και Μερκή ενώ στο αριστερό «φτερό» τη διεκδικούν οι Εφραίμ και Βάντερ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως με ένα μήνυμα στο μπροστινό μέρος της φανέλας, ο ΑΠΟΕΛ θα στηρίξει την εκστρατεία της Farenet κατά του ρατσισμού. Οι παίκτες θα εμφανιστούν αύριο στο γήπεδο με φανέλα που θα γράφει «NO TO RACISM».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ