aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ εξάρτηση στο Νούνο και η ανάγκη για νέο Μοράις!

Η εξάρτηση στο Νούνο και η ανάγκη για νέο Μοράις!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Δεν θα σταθώ στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ και το τελικό αποτέλεσμα, αφού υπάρχει και ο επαναληπτικός. Οι γαλαζοκίτρινοι είναι ποιοτικότερη ομάδα, στάθηκαν άτυχοι και δεν πήραν καλύτερο αποτέλεσμα, γι’ αυτό και θεωρώ πως θα είναι τεράστια έκπληξη αν στο ΓΣΠ δεν καθαρίσουν την πρόκριση με συνοπτικές διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης: Ο Ιορδανός «Σαλάχ» που εντυπωσίασε τους Λιθουανούς

Θα επικεντρωθώ όμως σ’ ένα άλλο θέμα, για το οποίο ο περισσότερος κόσμος συμφωνεί και αναφέρομαι στο θέμα του νέου Μοράις.

Όσος δύσκολος και να είναι ο όρος αυτός του «νέου Μοράις», γιατί απλά τέτοιοι παίκτες έρχονται στην Κύπρο μια φορά την 10ετία κι από διάφορες συγκυρίες όμως κάθε χρόνο ακούμε τα ίδια, γίνονται κάποιες κινήσεις αλλά δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να ανταποκριθεί στις ψηλές προσδοκίες που έχει βάλει ο Μοράις μέσω των εμφανίσεων του τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Όπως στρώνεις έτσι θα κοιμηθείς

Τρανό παράδειγμα ο Φαρίας, ο οποίος ήρθε ως τέτοιος ποδοσφαιριστής ωστόσο το μόνο που κατάφερε είναι απλά να δώσει κάποιο ελάχιστο χρόνο στον αρχηγό του ΑΠΟΕΛ να πάρει ανάσες, αφού το μέτρο σύγκρισης των δύο ήταν χαώδες.

Όμως το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και ο ΑΠΟΕΛ καλείται να βρει από φέτος τον αντικαταστάτη του Νούνο, γιατί σε μια τόσο νευραλγική θέση και με τις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου, όσο και αν ο Πορτογάλος μέσος προσπαθεί, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε 50 και πλέον παιχνίδια, όσα βάζει σχεδόν κάθε χρόνο στα πόδια του.

Φάνηκε την περσινή περίοδο όπου ο Μοράις δεν είχε την απαιτούμενη φρεσκάδα, μεσοαμυντικά ο ΑΠΟΕΛ υπέφερε κάτι που φάνηκε στο πρώτο φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι των γαλαζοκιτρίνων, όπου όλες οι μπαλιές προς το μέρος του Σισίλιο, ο οποίος έκανε πάρτι με την άμυνα των γαλαζοκιτρίνων, βγήκαν από τον κεντρικό διάδρομο.

Με μια ομάδα που ποιοτικά είναι κάτω του μετρίου, φάνηκε ξεκάθαρα το πόσο πολύ πονάει ο ΑΠΟΕΛ στη θέση του αμυντικού μέσου και ενόψει των ακόμα πιο δύσκολων επόμενων αγώνων σε συνδυασμό με τα πολλά παιχνίδια που θα κληθεί να δώσει και φέτος η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ, θα πρέπει να αποφασισθεί αν θα γίνει η υπέρβαση για τη συγκεκριμένη θέση.

Ο σεβασμός στον παικταρά Μοράις υπάρχει, σαφώς και έχει ακόμα πολλά να προσφέρει όμως θα πρέπει να βρεθεί ο αντικαταστάτης του ώστε να ενσωματωθεί ομαλά στην ομάδα και να γίνει σωστά η μετάβαση από το Νούνο… στο νέο Μοράις.

Χρόνος υπάρχει, παίκτες επίσης υπάρχουν αρκεί να διατεθεί και το απαραίτητο χρήμα ώστε να πατήσει Αρχάγγελο ο… νέος Μοράις αφού η φετινή χρονιά θα είναι εξίσου δύσκολη με την περσινή χωρίς αυτό να σημαίνει πως μια θέση και μόνο κάνει τη διαφορά. Είναι όμως πολύ σημαντική όπως φυσικά αυτή του επιθετικού – γκολτζή τον οποίο επίσης ο ΑΠΟΕΛ καλείται να βρει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ