aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ επιστροφή στον... τόπο του εγκλήματος

Η επιστροφή στον… τόπο του εγκλήματος

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το ημερολόγιο έδειχνε 7 Μαρτίου 2012. Ο ΑΠΟΕΛ υποδεχόταν στο ΓΣΠ τη Λιόν για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, γράφοντας την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του! Στην κανονική διάρκεια του επαναληπτικού ματς με τον σύλλογο της Γαλλίας κέρδισε με 1-0, στέλνοντας έτσι την πρόκριση να… παιχθεί στην παράταση. Και ο Θρύλος εκτοξεύτηκε στη διαδικασία των πέναλτι στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Πώς το θυμηθήκαμε αυτό; Τότε, κάτω από τα δοκάρια της Λιόν βρισκόταν ο Ούγκο Γιορίς, νυν τερματοφύλακας της Τότεναμ, αυριανής αντιπάλου του ΑΠΟΕΛ στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γάλλος, λοιπόν, επιστρέφει στο στάδιο της πρωτεύουσας μετά από καιρό και σίγουρα γι’ αυτόν κάθε άλλο παρά ξυπνούν ευχάριστες αναμνήσεις. Ασφαλώς, στην ομάδα της Λευκωσίας θα εύχονται να παραβιαστεί άλλη μια φορά τουλάχιστον η εστία του, κάτι που θα αποτελέσει εφαλτήριο ώστε να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες το βαθμολογικό όφελος. Ο 30χρονος πλέον γκολκίπερ εντάχθηκε στο δυναμικό των «πετεινών» τον Αύγουστο του 2012, προερχόμενος από τη Λιόν, και από τότε αποτελεί βασικό στέλεχος. Μάλιστα τον περασμένο Δεκέμβριο υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον αγγλικό σύλλογο, που τον διατηρεί στο ρόστερ έως το 2020.

Όσο για την Τότεναμ, αποτελεί την πιο σταθερή ομάδα της τελευταίας διετίας στην Πρέμιερ Λιγκ. Όπως και πριν δυο χρόνια, έτσι και πέρσι κατέκτησε τη δεύτερη θέση. Ο Μαουρίσιο Ποκετίνο κάνει εξαιρετική δουλειά στους «πετεινούς» και όλοι θεωρούν πως θα έπρεπε να έχει κερδίσει έναν τίτλο αυτά τα δύο χρόνια. Στα συν της ομάδας είναι ότι υπάρχει ομοιογένεια και όπως προαναφέραμε, στον πάγκο βρίσκεται ένας τεχνικός που έχει καθιερώσει την Τότεναμ σε ρόλο πρωταγωνίστριας. Ξεχωρίζουν από το ρόστερ οι Χάρι Κέιν και Ντέλε Άλι, παίκτες που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Στο πρωτάθλημα μάζεψε 11 βαθμούς (3-2-1) σε 6 παιχνίδια, έχοντας συντελεστή τερμάτων 10-5.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ