aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ ΕΝΠ έκανε τον ΑΠΟΕΛ να τρέχει… για το νταμπλ (pics & vid)

Η ΕΝΠ έκανε τον ΑΠΟΕΛ να τρέχει… για το νταμπλ (pics & vid)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Μπορεί να μην ήταν το ζητούμενο η ισοπαλία, όμως δεν παύει από το να εξασφαλίζει πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου! Ο ΑΠΟΕΛ εξήλθε ισόπαλος με την ΕΝΠ (2-2) στο «Τάσος Μάρκου», και σε συνδυασμό με τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι (1-0) εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης. Αυτή είναι η 33η παρουσία των γαλαζοκιτρίνων σε τελικό κυπέλλου ενώ θα διεκδικήσει το 22ο τρόπαιο!

Όσον αφορά το παιχνίδι, αξιοπρεπής η εμφάνιση των «βυσσινί» καθώς προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα (6’ Πίττας, 36’ Ουντότζι), όμως η ομάδα της πρωτεύουσας «απέδρασε» με το -πολύ σημαντικό εκτός έδρας- γκολ του Αλωνεύτη (27’). Νευρικός ο ΑΠΟΕΛ, με αρκετά κακή αμυντική λειτουργία.

Διαβάστε επίσης: «Κλείδωσαν» τα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Το ματς…

Χορταστικό ήταν το πρώτο μέρος του αγώνα καθώς η ΕΝΠ κατάφερε να μπει δύο φορές μπροστά στο σκορ, ενώ ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε το πολύ σημαντικό γκολ εκτός έδρας. Οι «βυσσινί» στο 6’ άνοιξαν το σκορ όταν ο Πίττας απέφυγε τον Μερκή, μπήκε στην περιοχή και με σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Ρόμο.

Οι γαλαζοκίτρινοι προσπάθησαν να αντιδράσουν χωρίς όμως να δημιουργήσουν κλασσική ευκαιρία, ενώ ο Μπέζιακ στο 26’ έστειλε τη μπάλα έξω μετά από γυριστό σουτ. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε το 1-1 ένα λεπτό αργότερα με κοντινό πλασέ του Αλωνεύτη, το οποίο έφερε αντιδράσεις καθώς η μπάλα ακούμπησε στο χέρι του Κύπριου ποδοσφαιριστή. Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 36’ ο Ουντότζι εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των Ρουέδα-Ρόμο και ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα για το 2-1. Ο Αλωνεύτης στο 37’ προσπάθησε να απαντήσει ξανά, όμως ο Κλάιμαν απέκρουσε σταθερά το πλασέ.

Διαβάστε επίσης: Επιστροφή Εφραίμ με αγκαλιά από τον Τραμετσάνι!

Όσο… γεμάτο ήταν το πρώτο μέρος, τόσο… χλιαρό ήταν το δεύτερο. Η ΕΝΠ έδειχνε όρεξη για να επιτεθεί, όμως ο ΑΠΟΕΛ βρήκε τα πατήματα του στην μεσοαμυντική γραμμή και δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, τουλάχιστον μέχρι το 75’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι δύο ομάδες ανέβασαν την απόδοση τους, και στο 80’ σημειώθηκε η πιο κλασσική ευκαιρία της αναμέτρησης. Ο Ουντότζι έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος από πολύ κοντινή απόσταση, όμως ο Ρόμο απέκρουσε ενστικτωδώς. Ο ΑΠΟΕΛ στο 90’+3 διαμόρφωσε το τελικό 2-2 όταν μετά από λάθος του Φυτανίδι ο Ντε Βινσέντι έφυγε μόνος, έδωσε στον Βιντιγκάλ και ο τελευταίος με εύστοχο πλασέ πέτυχε το 2ο γκολ της ομάδας του.

ΕΝΠ (Κάριτ Φελκ): Κλάιμαν, Αντωνίου, Κυριάκου, Φυτανίδης, Ολίβα (29′ Μουλαζίμης), Κοσμά, Μαϊσουράτζε, Ριέρα, Σάρατε (66′ Σερμπάγκοφ), Ουντότζι, Πίττας.

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Ρόμο, Βούρος, Μερκής, Ρουέδα, Φακινέτι, Μοράις, Ζαχίντ (86′ Αρτυματάς), Ντε Βινσέντι, Αλωνεύτης (59′ Γιάκολις), Βιντιγκάλ, Μπέζιακ (72′ Εφραίμ).

Σκόρερ: 6′ Πίττας, 36′ Ουντότζι / 27′ Αλωνεύτης, 90’+3 Βιντιγκάλ

Κίτρινες: Ολίβα, Πίττας / Ντε Βινσέντι, Μοράις, Εφραίμ

Αποβολές: 

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου

Α’ Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης

Β’ Βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου

4ος: Χρυσοβαλάντης Θεουλή

Παρατηρητής Διαιτησίας: Κώστας Καπιτανής



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ