aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ «έκρηξη» του Ποτέ

Η «έκρηξη» του Ποτέ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με τη Σλάβια Πράγας και δη της επικής πρόκρισης στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ζητήθηκε μεταξύ άλλων από τον Γιώργο Δώνη να τοποθετηθεί για τον Μίκαελ Ποτέ. Ποδοσφαιριστής που μετακόμισε στον ΑΠΟΕΛ για να κάνει τη διαφορά στη γραμμή κρούσης και βρίσκεται μονίμως στον πάγκο, αδυνατώντας να ισχυροποιήσει τη θέση του μέσα στην ομάδα, «γεννώντας» παραλλήλως σε πολλούς ερωτηματικά σχετική την ορθότητα της κίνησης που έγινε για την απόκτησή του. 

«Έχω υπομονή. Είναι άδικο όταν δεν αξιολογείς μια κατάσταση να βγάζεις συμπεράσματα εύκολα. Νομίζω ότι χρειάζεται υπομονή. Ο Ποτέ δεν έχει ξεκουραστεί καθόλου, ήρθε από πρωτάθλημα και Εθνική, υπέστη θλάση και είναι αρκετά πίσω. Δεν υπήρχε πολυτέλεια να του δώσουμε χρόνο. Πρέπει να κάνουμε υπομονή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ελλαδίτης προπονητής. Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να ήταν όσον αφορά στον βαθμό ετοιμότητας του επιθετικού από τον Μπενίν, προτρέποντας τον κόσμο της ομάδας να επιδείξει υπομονή και όταν ο ίδιος κρίνει πως είναι πανέτοιμος, θα του δώσει τις ευκαιρίες για να αποδείξει πως έχει παρόν και πρωτίστως μέλλον στον σύλλογο.

Η αλήθεια είναι πως ο έμπειρος επιθετικός δεν προσέφερε έως τώρα τα αναμενόμενα και ορισμένοι μάλιστα έκαναν λόγο προ εβδομάδων πως ήταν εκ των υποψηφίων για να αποχωρήσει ώστε να ανοίξει θέση για να έλθει άλλος στη θέση του. Κάτι που ασφαλώς δεν ίσχυσε, αφού οι εξελίξεις διέψευσαν όσους είχαν… βγάλει τη γλώσσα τους περίπατο. Εν τέλει οι γαλαζοκίτρινοι δεν προχώρησαν σε περαιτέρω ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης.

Άλλο τόσο αλήθεια είναι το γεγονός πως ο Ποτέ δεν πήρε εκείνο το χρόνο συμμετοχής ώστε να μπορεί κανείς να αντλήσει τα πιο ασφαλή συμπεράσματα. Για να ακριβολογούμε, από τα επτά επίσημα παιχνίδι που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ μέχρι στιγμής (ένα για το Σούπερ Καπ και έξι στην Ευρώπη), μονάχα στα τρία εξ αυτών χρησιμοποιήθηκε, ισάριθμες φορές ως αλλαγή, μετρώντας μόλις 56 λεπτά.

Συγκεκριμένα είχε αποτελέσει την πρώτη αλλαγή του Γιώργου Δώνη στο ματς για το Σούπερ Καπ απέναντι στον Απόλλωνα, όταν αντικατέστησε στον 61o λεπτό τον Λορένζο Εμπεσίλιο. Επίσης αγωνίσθηκε εκ νέου ως αλλαγή στις διπλές αναμετρήσεις με την Ντουντελάνζ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή τη φορά με προπονητή τον Μάριο Μπέιν. Στον πρώτο αγώνα που διεξήχθηκε στο ΓΣΠ πέρασε στη θέση του Ιγκόρ ντε Καμάργκο στο 73ο λεπτό και στον επαναληπτικό που έγινε στο στάδιο «Ζος Νόσμπομ», πάλι αντικατέστησε τον Βραζιλιάνο επιθετικό, αυτή τη φορά δέκα λεπτά πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο.

Στον ΑΠΟΕΛ, εν κατακλείδι, περιμένουν την αγωνιστική «έκρηξη» του Ποτέ, ιδιαιτέρως τώρα που τα παιχνίδια θα είναι απανωτά και δύσκολα ώστε να υλοποιήσει η ομάδα τους στόχους του. Ο διεθνής επιθετικός έχει αποδείξει, ιδιαιτέρως τις σεζόν προηγήθηκαν, ότι ξέρει καλά την… τέχνη του γκολ, φτάνει να εγκλιματιστεί στο σύνολο, αρχίζοντας να στέλνει την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ