aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ ΕΑΚ... απαντά στην Ομόνοια

Η ΕΑΚ… απαντά στην Ομόνοια

Μέσω ανακοίνωσής της, η ΕΑΚ απαντά στην Ομόνοια για την ανάρτησή της περί “επιλεκτικής ευαισθησίας”.

Αναλυτικά:

Η EAK δεν είχε ούτε έχει πρόθεση για αντιπαράθεση με ανακοινώσεις, με σωματεία για επίλυση προβλημάτων στις σχέσεις τους με ΜΜΕ. Επειδή όμως η επίσημη Ομόνοια έθεσε θέμα επιλεκτικής αντίδρασης της ΕΑΚ σε ενέργειες σωματείων που επιβάλλουν εμπάργκο ή στοχοποιούν λειτουργούς των ΜΜΕ φέρνοντας σαν παράδειγμα εμπάργκο που επέβαλε το ΑΠΟΕΛ στην εφημερίδα Φιλελεύθερος τον Ιούνιο του 2015, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε με την δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της ΕΑΚ Παναγιώτη Φελλούκα στις 9 Ιουνίου 2015 στην απόφαση που πήρε τότε η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ.

Μετά την τοποθέτηση του προέδρου της ΕΑΚ υπήρξε επικοινωνία με τον εκπρόσωπο τύπου του ΑΠΟΕΛ, έγιναν διαβουλεύσεις και επαφές ΑΠΟΕΛ-Φιλελεύθερου και στις 16 Ιουνίου ανακοινώθηκε η άρση του εμπάργκο. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι από αβλεψία και την πάροδο του χρόνου αγνοήθηκε από την Ομόνοια η δημόσια παρέμβαση για την απόφαση του ΑΠΟΕΛ τον Ιούνιο του 2015.

Από την ΕΑΚ δεν υπάρχει θέμα επιλεκτικής αντίδρασης αλλά σταθερή πολιτική ότι μόνο με τον διάλογο και τον σεβασμό της άλλης άποψης επιλύονται προβλήματα. Στο βαθμό που μπορούμε ως ΕΑΚ είμαστε στην διάθεση και της επίσημης Ομόνοιας για διάλογο και διαβουλεύσεις με στόχο την άρση του εμπάργκο που επιβλήθηκε σε συγκεκριμένα ΜΜΕ χωρίς να επηρεάζεται το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης της άποψης των αθλητικών συντακτών.

Παραθέτουμε αυτούσια την δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της ΕΑΚ στις 9 Ιουνίου 2015 για απόφαση του ΑΠΟΕΛ:

Panayiotis Felloukas
9 Ιουνίου 2015 ·
Λάθος αντίδραση του ΑΠΟΕΛ
Δεν μπορεί παρά να προκαλεί λύπη η κατάληξη της σημερινής ανακοίνωσης του ΑΠΟΕΛ όπου ανακοινώνει την διακοπή κάθε συνεργασίας με την εφημερίδα Φιλελεύθερος. Σεβαστή και κατανοητή κάθε διαφωνία του ΑΠΟΕΛ και κάθε άλλης ομάδας με κριτική είτε είναι σοβαρή είτε σάτιρα ,η οποία ξεπερνά τα όρια και θεωρείται προσβλητική για την ομάδα και τους ανθρώπους που την διοικούν. Είχε δικαίωμα το ΑΠΟΕΛ και καλά έπραξε να διαφωνήσει και να αντιδράσει ζητώντας απολογία. Δικαίωμα του να μην ικανοποιηθεί με τον τρόπο που αντέδρασε η εφημερίδα. Δικαίωμα του να προσφύγει και στη δικαιοσύνη αν πιστεύει ότι το σχετικό άρθρο περιέχει λίβελλο ως συκοφαντικό για το ΑΠΟΕΛ. Αυτό που δεν μπορεί να μας βρεί σύμφωνους είναι η απόφαση και ανακοίνωση της για διακοπή της συνεργασίας με την εφημερίδα. Ουσιαστικά τιμωρεί την αθλητική σύνταξη της εφημερίδας και τους υπεύθυνους για το ρεπορτάζ του ΑΠΟΕΛ που δεν είχαν σχέση με το επίμαχο άρθρο αλλά και τους φίλους του ΑΠΟΕΛ που διαβάζουν Φιλελεύθερο και ασφαλώς θα ήθελαν και τις επίσημες θέσεις του ΑΠΟΕΛ για τα θέματα που αφορούν στο ρεπορτάζ της ομάδας τους. Η αποκοπή μίας εφημερίδας ή του συνόλου των εφημερίδων και άλλων ΜΜΕ από την επίσημη πηγή των ειδήσεων δεν είναι ορθή απόφαση και δεν βοηθά σε τίποτε ούτε την ίδια την ομάδα αλλά ούτε εμπεδώνει την ελευθερία έκφρασης αλλά και ελεύθερης πρόσβασης στις πηγές των ειδήσεων. Οι παρεξηγήσεις και τα προβλήματα επιλύονται με καλή διάθεση και διάλογο και ελπίζω ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα κάνει δεύτερες πιο σοφές σκέψεις η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ διατηρώντας το δικαίωμα του να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα του χωρίς να αποκόπτει κανένα ΜΜΕ από την ελεύθερη πρόσβαση στις επίσημες πηγές και μάλιστα με τρόπο που στοχοποιεί συγκεκριμένο ΜΜΕ. Τέτοια μέτρα δεν βοηθούν κανένα και σε καμιά περίπτωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ