aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ δήλωση μπούμερανγκ και το ερώτημα για τη χειρότερη ομάδα της 10ετίας

Η δήλωση μπούμερανγκ και το ερώτημα για τη χειρότερη ομάδα της 10ετίας

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Αρχές Αυγούστου, παραμονή του επαναληπτικού αγώνα με την Φλόρα Ταλίν για τον β΄προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και αφού είχε προηγηθεί το πρώτο χαστούκι στη χρονιά με τον αποκλεισμό από την Σούντουβα ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ έκανε μία παρακινδυνευμένη δήλωση: «Φέτος έχουμε το καλύτερο ρόστερ της τελευταίας πενταετίας», ανέφερε στους γεύμα που παρέθεσε η διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων στους δημοσιογράφους.

Τολμηρή τοποθέτηση από τον Πρόδρομο Πετρίδη αν αναλογιστούμε πως μιλάμε για μία ομάδα η οποία στα προηγούμενα πέντε χρόνια πανηγύρισε ισάριθμες φορές την κατάκτηση του πρωταθλήματος και προκρίθηκε τέσσερις φορές σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ακολούθησαν η ήττα (χωρίς συνέπειες) από την Φλόρα Ταλίν, ο αποκλεισμός από την Σούντουβα, οι δύσκολες νίκες επί Σαλαμίνας και Ερμή, η απόλυση του Μπρούνο Μπαλταζάρ, η εφιαλτική ήττα από τη Δόξα και η αποτυχημένη προσπάθεια κατάκτησης του Σούπερ Καπ.

Ακριβώς δύο μήνες μετά τη δήλωση του διοικητικού ηγέτη του ΑΠΟΕΛ η άποψη του αποδείχθηκε κρίνεται λανθασμένη. Στην πραγματικότητα απορρίφθηκε από την στιγμή του αποκλεισμού στην «Αστάνα Αρένα», καθώς επαναλαμβάνουμε ότι ως μέτρο σύγκρισης αποτελούν οι προηγούμενες ομάδες του ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Οι βασικοί λόγοι της… καθήλωσης του θρύλου

Το ερώτημα που τίθεται, πλέον, είναι αν ο φετινός ΑΠΟΕΛ είναι ο χειρότερος της τελευταίας δεκαετίας. Γιατί δέκα χρόνια πριν, τη σεζόν 2009/10, είχε επιτευχθεί η πρώτη είσοδος των πρωτευουσιάνων στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από εκείνη τη σεζόν και έπειτα ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε εφτά φορές σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ τις τρεις φορές που δεν τα κατάφερε στέφθηκε πρωταθλητής. Εφόσον, δηλαδή, οι γαλαζοκίτρινοι δεν κόψουν πρώτοι το νήμα στο τέλος της χρονιάς το φετινό ρόστερ θα είναι μετά αποδείξεως το πιο αποτυχημένο της τελευταίας δεκαετίας.

Διαβάστε επίσης: Σαν να μην πέρασε μια μέρα, η αντίδραση και η «ζαριά» Πετρίδη

Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ με τις δεδομένες αδυναμίες που παρουσιάζει σε κάθε παιχνίδι να τα καταφέρει; H απάντηση είναι, ασφαλώς και ναι. Δεν μπορείς να ξεγράψει κανείς τόσο εύκολα μία ομάδα με έξι διαδοχικές κατακτήσεις πρωταθλήματος, η οποία παρά τις ελλείψεις σε συγκεκριμένες θέσεις και την αδυναμία παικτών-κλειδιών να τραβήξουν την ομάδα στους ώμους τους στην παρούσα χρονική περίοδο, ουδείς μπορεί να θέσει νοκ-άουτ τον ΑΠΟΕΛ από τη «μάχη» του τίτλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ