aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ διαφορά του ΑΠΟΕΛ από τους συνδιεκδικητές που στο τέλος μετρά

Η διαφορά του ΑΠΟΕΛ από τους συνδιεκδικητές που στο τέλος μετρά

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ στο ματς με τη Δόξα ήταν κάκιστη και προβλημάτισε. Δικαιολογημένα οι λίγοι οπαδοί της ομάδας που βρέθηκαν το Σάββατο στο ΓΣΠ, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους. Ακολούθησαν πιο έντονα και επικριτικά σχόλια μέσω των social media, με τον Ντολ να δέχεται τα περισσότερα «πυρά». Άλλωστε, οι απαιτήσεις των οπαδών του ΑΠΟΕΛ πάντοτε είναι μεγάλες.

Η ομάδα τους, τους έμαθε να είναι τέτοιες, με τις μεγάλες επιτυχίες της, τις κατακτήσεις τίτλων και διακρίσεων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Βλέποντας την ομάδα τους να μην αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, να είναι ανιαρή και να απειλείται με ισοφάριση στο τέλος, η αντίδραση κρίνεται ως απόλυτα φυσιολογική. Είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές.

Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ είναι ίσως η μοναδική ομάδα που έχει τον τρόπο να κερδίζει στις… μαύρες της εμφανίσεις, σ’ αυτές που ίσως να μη δικαιούται κιόλας βαθμούς. Τεράστιο πλεονέκτημα έναντι άλλων ομάδων με τους ίδιους στόχους, που μπορεί να μην έχουν τις λύσεις να νικήσουν έναν αγώνα που δεν είναι στη μέρα τους. Ο ΑΠΟΕΛ, προχθές, δεν ήταν καλός, όμως είπε «ευχαριστώ» στα δύο «δώρα» των αντιπάλων του, πέτυχε ισάριθμα γκολ και πήρε το τρίποντο. Μια μεγάλη διαφορά των γαλαζοκιτρίνων σε σχέση με τους συνδιεκδικητές του τίτλου και στο τέλος ίσως να είναι και καταλυτική.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Έως και πέντε αλλαγές με Καραμπάχ, ποιοι διεκδικούν φανέλα βασικού

Συνήθως ο ΑΠΟΕΛ, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, δεν φθάνει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης ιδιαίτερα στα παιχνίδια στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όμως εύκολα ή δύσκολα παίρνει τους βαθμούς. Κι όταν στην πορεία ανεβάσει και ρυθμό, δημιουργεί τη διαφορά και τις συνθήκες που τον οδηγούν στον τίτλο. Αν θα επαναλάβει εαυτόν και φέτος δεν το ξέρω, όμως σίγουρα το ξεκίνημά του μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με των προηγούμενων ετών. Ακολούθως, όταν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη, πατά γκάζι στις εγχώριες διοργανώσεις, πετυχαίνει σε μεγάλο βαθμό και στις μετεγγραφές του Ιανουαρίου και κάνει τη διαφορά. Δεν είναι τυχαίο που είναι πρωταθλητής τα τελευταία επτά χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο ντοκουμέντο από τον αγώνα Μπεσίκτας – ΑΠΟΕΛ που δεν έγινε ποτέ!

Όταν ο ΑΠΟΕΛ είχε τις λύσεις να φθάσει στο τρίποντο στο πρόσφατο ματς με τη Δόξα και την ίδια ώρα ο βασικός συνδιεκδικητής του για τον τίτλο τα τελευταία χρόνια Απόλλων, δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Εθνικό, είναι λογικό να αποκτά αβαντάζ. Είναι νωρίς η σεζόν τώρα ξεκίνησε, όμως στο τέλος όταν θα γίνει ταμείο, είναι οι βαθμοί σε τέτοια ματς, απέναντι σε φαινομενικά πιο αδύνατους αντιπάλους, που πιθανό να κάνουν τη διαφορά και να κρίνουν και τον πρωταθλητή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ