aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ διαχείριση και οι κίνδυνοι

Η διαχείριση και οι κίνδυνοι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει γεμάτο ρόστερ και παρουσιάζεται σχεδόν υπερπλήρης, έχει φυσικά τα καλά του, όμως όλα αυτά μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ αν δεν γίνει σωστή διαχείριση, αν όλοι οι παίκτες δεν αποδεχθούν τον ρόλο τους και πρωτίστως δεν είναι έτοιμοι να μπουν στη μάχη ανά πάσα στιγμή, δίνοντας εν τέλει τις δέουσες λύσεις. Γιατί αργά ή γρήγορα όλοι θα χρειασθούν, ακόμη και ο Ανδρέας Μακρής που περιμένει ευκαιρία.

Δεν αντιλέγει κανείς πως ο Γιώργος Δώνης έχει να αντιμετωπίσει πολλές δύσκολες καταστάσεις ώστε να κρατήσει το καράβι σε σωστή πορεία πλεύσης στον ωκεανό (και) της φετινής αγωνιστικής σεζόν. Αυτός δεν είναι άλλος από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Ευρώπη και ασφαλώς από κάποια στιγμή και έπειτα, αυτά στον θεσμό του Κυπέλλου. Εν ολίγοις ο Ελλαδίτης προπονητής θα πρέπει να βρει την ισορροπία -ιδιαίτερα στα εντός των τειχών ματς- προκειμένου η ομάδα να μην κάνει γκέλα, να αποφευχθούν όσο το δυνατόν οι τραυματισμοί, να μην κουράσει βασικούς παίκτες και να δώσει παραλλήλως ευκαιρίες σε παίκτες που αποτελούν δεύτερη και τρίτη επιλογή. Τουλάχιστον έως το τέλος του τρέχοντος έτους, θα είναι αναγκασμένος να περπατήσει σ’ ένα τεντωμένο σχοινί.

Κάτι που αντιλαμβάνεστε έχει πολύ υψηλό δυσκολίας. Όμως, ο προπονητής φαίνεται ότι ακολουθεί ένα πλάνο και αυτό έχει φανεί μέχρι στιγμής. Για παράδειγμα, στην προηγούμενη αγωνιστική με την Ανόρθωση, άφησε εκτός αρχικού σχήματος σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στη Ρεάλ τους Νούνο Μοράις, Στάθη Αλωνεύτη και Ιγκόρ ντε Καμάργκο. Τρεις παίκτες που ήταν βασικοί στα ευρωπαϊκά παιγνίδια έμειναν έξω, δίνοντας την ευκαιρία στους Αγκουστίν Φαρίας, Γκάγιας Ζαχίντ και Μίκαελ Ποτέ να αγωνισθούν. Περίπου το ίδιο είχε κάνει και στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα, όπου κυρίως οι τελευταίες καλοκαιρινές προσθήκες πήραν θέση στο αρχικό σχήμα. Είναι φανερό πως ο Δώνης επιθυμεί να έχει όλους τους παίκτες στην ίδια αγωνιστική κατάσταση, σε μια περίοδο που ψάχνει τη χημεία του ρόστερ μέσα από τις «προσθαφαιρέσεις» που έγιναν στην ενδεκάδα με βάση το ποιοι παίκτες είναι έτοιμοι.

Συν τοις άλλοις πρέπει να αποδεχθούμε ότι ο ΑΠΟΕΛ είχε μπει προ δύο περίπου μηνών σε διαδικασία αλλαγής τρόπου παιχνιδιού, μ’ έναν καινούριο προπονητή. Δεν μπορούν να αφομοιωθούν τα πάντα σε χρόνο ρεκόρ. Από τον ένα τρόπο του Ολλανδού Μάριο Μπέιν, πήγε στον άλλο τρόπο, του Δώνη. Δεν μπορούσε να ήταν αναίμακτη αυτή η διαδικασία παρά τα καλά αποτέλεσμα στην Ευρώπη και την «τεσσάρα» επί της Νέας Σαλαμίνας.

Ο ΑΠΟΕΛ εν κατακλείδι είναι σχεδόν πλήρης, όμως, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος αυτό να στραφεί σε βάρος του αν δεν υπάρξει σωστή διαχείριση, σε μια πολύ απαιτητική αγωνιστική περίοδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ