aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ δεύτερη δυναστεία του ΑΠΟΕΛ

Η δεύτερη δυναστεία του ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η δυναστεία του ΑΠΟΕΛ συνεχίζεται λοιπόν… Οι γαλαζοκίτρινοι κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή για πέμπτη συνεχόμενη φορά (2013-2017) και έγραψαν Ιστορία. Διότι ανάλογο επίτευγμα πέτυχαν ξανά πριν από σχεδόν επτά δεκαετίες και επτά χρόνια (1936-1940), με την ομάδα που δημιούργησε ο τεράστιος Γιόζεφ Κιούνσλερ. Και το ερώτημα είναι πού θα σταματήσει το σερί των πρωτευουσιάνων.

Ενώπιον του ΑΠΟΕΛ, όμως, τίθεται ένα μεγάλο στοίχημα. Η ισοφάριση του ρεκόρ συνεχόμενων κατακτήσεων τίτλων, που κατέχει η μεγάλη Ομόνοια της δεκαετίας του ’70, που βασίστηκε στη βουλγαρική σχολή με πρωτεργάτη τον μεγάλο Γκεόργκι Πατσιάτσιεφ. Το «τριφύλλι» πανηγύριζε από το 1974 μέχρι το 1979 (έκανε στάση το 1980 και συνέχισε με άλλα πέντε πρωταθλήματα). Πλέον, ο αριθμός «6» δεν ακούγεται μακρινός για τους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι απειλούν να ισοφαρίσουν το ρεκόρ των συμπολιτών τους.

Για την ιστορία, υπάρχει και το επίτευγμα της Ανόρθωσης του δεύτερου μισού της τελευταίας δεκαετίας του περασμένου αιώνα. Η «Μεγάλη Κυρία» του Ντούσαν Μιτόσεβιτς μονοπώλησε τον τίτλο για μία τετραετία, μεταξύ 1997 και 2000. Έκτοτε, πέρασαν 14 χρόνια για πανηγυρίσει κάποια ομάδα το «back2back», όταν άρχισε το τρέχον σερί του ΑΠΟΕΛ (2013-2014).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ