aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣΗ χαρά, ο δρόμος και η δεύτερη φορά του Πιέρου (video)

Η χαρά, ο δρόμος και η δεύτερη φορά του Πιέρου (video)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Καλοδεχούμενη η Άντερλεχτ. Σαφέστατα, ο ΑΠΟΕΛ δεν τρόμαξε στο άκουσμα της κλήρωσης, που έφερε στον δρόμο του τη βελγική ομάδα. Πώς να σκιαστεί άλλωστε, όταν μία ημέρα προηγουμένως έριξε στο κανναβάτσο ολάκερη Αθλέτικ Μπιλμπάο. Σε μία επική βραδιά, που τον έστειλε στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Από τη χαρά για την αποφυγή των μεγαθηρίων τύπου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως, ως την πρόκριση στους «8», υπάρχει δρόμος δύο σκληρών αγώνων. Διότι η πρόκριση επί των Βάσκων δεν χρίζει φαβορί την κυπριακή ομάδα απέναντι στους Βέλγους. Άλλο το ένα και διαφορετικό το άλλο.

Άλλωστε, υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι μόνο οι γαλαζοκίτρινοι χάρηκαν για την κλήρωση; Και οι μοβ των Βρυξελλών ήθελαν να αποφύγουν τα φαβορί για την κατάκτηση του δεύτερου τη τάξει θεσμού της ΟΥΕΦΑ και η κλήρωση τους ήρθε γάντι.

Διαβάζοντας τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Λαΐφη είναι φανερό ότι θα είναι παιχνίδι λεπτών ισορροπιών. Ο Κύπριος διεθνής της βελγικής Σταντάρ πιστεύει ότι πρόκειται για ισοδύναμες ομάδες, άρα πλέον είναι θέμα φορμαρίσματος, τακτικής, ίσως και τύχης.

Το μεγαλύτερο όφελος, όμως, είναι το δικαίωμα στο όνειρο του ΑΠΟΕΛ και των χιλιάδων οπαδών του, για ακόμη μεγαλύτερη πορεία στη διοργάνωση. Αν παρουσιαστεί το ίδιο σοβαρός, παθιασμένος και διαβασμένος, όπως απέναντι στην Αθλέτικ, θα είναι στο κόλπο της πρόκρισης μέχρι το τέλος.

Το έκανε ξανά

Η γκολάρα του Πιέρου Σωτηρίου κάνει από την Πέμπτη το βράδυ τον γύρο του κόσμου μέσω ίντερνετ, αφού επιτεύχθηκε εις βάρος ενός τόσο μεγάλου αντίπαλου σε διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ. Και όσοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν τυχερό τον Κύπριο επιθετικό του ΑΠΟΕΛ, ας δαγκώσουν καλύτερα τη γλώσσα τους.

Διότι δεν είναι η πρώτη φορά που σκόραρε με αυτό τον τρόπο. Μπορείτε εύκολα να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ και να βρείτε το βίντεο του αγώνα Νέα Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ (0-4, 3η αγωνιστική). Ο Γιαννιώτας εκτέλεσε φάουλ και ο αφύλακτος Σωτηρίου άνοιξε το σκορ με τακουνάκι. Προψές, όμως, ήταν ακόμα πιο δύσκολο, σε μια πιο γρήγορη φάση και υπό μεγαλύτερη πίεση. Ε, ξέρετε τι λένε για τις επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ