aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ μπάλα στα πόδια τους!

Η μπάλα στα πόδια τους!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για να αρχίσει ο ΑΠΟΕΛ να «κόβει δρόμο» στη βαθμολογία, επιβάλλεται και στα εξ αναβολής παιχνίδια να είναι συνεπής με την κατάκτηση των τριών βαθμών, δίνοντας επιπρόσθετη δυναμική στην αντεπίθεση που αποσκοπεί στην κατάληψη της κορυφής. Το πρώτο από τα τρία ματς που έχει στο χέρι, λοιπόν, διεξάγεται απόψε στο ΓΣΖ απέναντι στον Ερμή, σε έναν αγώνα μίας επιλογής για τους γαλαζοκίτρινους. Εάν φτάσουν στη νίκη, θα κάνουν τέσσερις τις διαδοχικές επιτυχίες τους και με 23 βαθμούς θα πιάσουν παραλλήλως την ΑΕΛ στο τρίτο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα.

Το σημερινό είναι από εκείνα τα παιχνίδια που έχουν τον πρώτο λόγο. Η μπάλα εν ολίγοις βρίσκεται στα πόδια τους. Από την αγωνιστική συμπεριφορά και τον βαθμό ευστοχίας τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η έκβαση του σημαντικού ματς στο στάδιο της Λάρνακας. Ασφαλώς και θα διαδραματίσουν μικρό ή μεγάλο ρόλο οι σχηματισμοί, το στήσιμο και η τακτική. Εντούτοις ο πρώτος και τελευταίος λόγος ανήκει στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές που θα μπουν στο γήπεδο προκειμένου να αποδείξουν την ανωτερότητά τους και να υλοποιήσουν όλα όσα ζήτησε από αυτούς ο προπονητής τους. Η διασφάλιση του μηδέν παθητικού και οι όσες γίνεται περισσότερες φορές παραβίαση της αντίπαλης εστίας αποτελούν, φυσικά, τον απώτερο σκοπό.

Πέντε ποδοσφαιριστές δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, τέσσερις εξ αυτών του βασικού κορμού, κάτι που ασφαλώς επηρεάζει μέχρι ενός σημείου τις επιλογές του προπονητή. Αναφερόμαστε στους Ναουθέτ Πέρεθ, Ραούλ Γουδίνιο, Πραξιτέλη Βούρο, Ρόναλτ Σάλαϊ και Γκάγιας Ζαχίντ, οπότε ο Γιώργος Δώνης θα προσαρμόσει το αγωνιστικό πλάνο του με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψει όσο γίνεται καλύτερα τις απουσίες. Το πιθανότερο είναι πως θα διατηρήσει τον σχηματισμό 3-4-3 και ποδοσφαιριστές που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο προηγούμενο 90λεπτο με τον Ολυμπιακό συγκεντρώνουν πολύ καλές πιθανότητες επιστροφής στο αρχικό σχήμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ