aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ μπάλα στα πόδια του Ρενάν Μπρεσάν!

Η μπάλα στα πόδια του Ρενάν Μπρεσάν!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για επιθετικό και αριστερό μπακ έλεγαν στον ΑΠΟΕΛ ότι το πάλευαν νυχθημερόν, «δεκάρι» προέκυψε χθες! Ναι, καλά διαβάσατε… Και το όνομα αυτού; Ρενάν Μπρεσάν! Η διοίκηση ήλθε σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον 27χρονο Βραζιλιάνο, ο οποίος μπαίνει στο αεροπλάνο με προορισμό την Πολωνία για να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή και να περάσει από ιατρικές εξετάσεις έτσι ώστε να επικυρωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ποιος είναι ο Μπρεσάν; Πρόκειται για δεξιοπόδαρο τεχνίτη επιτελικό μέσο, κουβαλά πολύ καλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις, πατά αντίπαλη περιοχή και έχει έφεση στο σκοράρισμα κυρίως από εκτελέσεις φάουλ. Μπορεί να δημιουργήσει, να προωθηθεί, να αλλάξει το παιχνίδι και να βγάλει μακρινές μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ, δηλαδή, θα περνά από τα δικά του πόδια! Ασφαλώς και δεν μπορείς να ξέρεις τι σου ξημερώνει σε μια μετεγγραφή. Όσο αστραφτερή και να είναι. Αλλά στον Θρύλο θέλουν να ελπίζουν ότι ο Μπρεσάν, που βρίσκεται σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία, θα προσαρμοστεί τάχιστα και θα αποτελέσει ισχυρό πιόνι στην αγωνιστική σκακιέρα του Τόμας Κρίστιανσεν.

Γεννήθηκε στο Τουμπουράο της Βραζιλίας, όμως είναι εν ενεργεία βασικό στέλεχος της εθνικής Λευκορωσίας (23 συμμετοχές, 3 γκολ)! Έκανε… παπάδες αγωνιζόμενος στην ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ για μια διετία (2010-12) και λατρεύτηκε από τους φίλους της ομάδας. Αναδείχθηκε δύο φορές MVP του πρωταθλήματος της Λευκορωσίας και ισάριθμες φορές πρώτος σκόρερ, συμβάλλοντας παραλλήλως στις κατακτήσεις τίτλων.

Με τους Λευκορώσους αγωνίστηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κατέγραψε συνολικά 12 αγώνες, ενώ σκόραρε τέσσερις φορές. Τα δύο απ’ αυτά τα πέτυχε κόντρα σε ευρωπαϊκά μεγαθήρια, όπως είναι οι Μπάγερν και Μίλαν.

Με αυτά και με αυτά, ο Μπρεσάν έκανε όνομα στην ΜΠΑΤΕ, δημιουργήθηκε αρκετή συζήτηση για τις αγωνιστικές ικανότητές του και κατάφερε να εξαργυρώσει την απογείωση της καριέρας του με μετεγγραφή στην Αλάνια Βλαντικαφκάζ. Ο σύλλογος της Ρωσίας  έβγαλε από το ταμείο 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον ντύσει στα χρώματά του και ασφαλώς του είχε προσφέρει ένα συμβόλαιο με πολύ καλές απολαβές.

Παρά τις φιλότιμές προσπάθειές του, δεν κατάφερε να «πιάσει» στο νέο κεφάλαιο που άνοιξε, τότε, στην καριέρα του. Όλες κι όλες 18 συμμετοχές κατέγραψε στο ενεργητικό του στο πρωτάθλημα, μένοντας «άσφαιρος».  Μετά από το περάσματα σε Ακτόμπε και Αστάνα, όπου επίσης δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, από το καλοκαίρι του 2014 αγωνιζόταν στη Ρίο Άβε. Και στην πορτογαλική ομάδα έκανε… επανεκκίνηση. Με το «καλημέρα» έδεσε στο σύνολο και είχε συμβάλει αποφασιστικά στην πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αποτέλεσε τις δύο τελευταίες σεζόν βασικό στέλεχος, μετρώντας σε 68 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις 8 τέρματα και 10 ασίστ.

Ο ξανθομάλλης ποδοσφαιριστής βρέθηκε στο μετεγγραφικό στόχαστρο του ΑΠΟΕΛ και παλαιότερα, αλλά όπως μας έχει λεχθεί δεν είχε γίνει κατορθωτή η απόκτησή του ένεκα των υψηλών οικονομικών απαιτήσεων που αξίωνε. Και τώρα, μετά από επίμονη προσπάθεια, ντύθηκε στα χρώματα της ομάδας και οι γαλαζοκίτρινοι αισιοδοξούν ότι θα δώσει μια νέα πνοή στη μεσοεπιθετική λειτουργία.

Αγωνίζεται σε μια θέση που η ομάδα «πονά» τα τελευταία χρόνια. Όσοι παίκτες κλήθηκαν να επωμισθούν τον ρόλο του «δεκαριού» δεν κατάφεραν να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Και αναφερόμαστε στους Μπενασούρ, Γκόμες και στη λήξασα σεζόν στον Στίλιτς. Ο τελευταίος, παρά το γεγονός ότι προερχόταν από εξαιρετική σεζόν αγωνιζόμενος στη Βίσλα Κρακοβίας, δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και εν τέλει να δώσει τις δέουσες λύσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ