aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ μπάλα στα πόδια του Μίκαελ Ποτέ!

Η μπάλα στα πόδια του Μίκαελ Ποτέ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον ΑΠΟΕΛ δεν έχασαν χρόνο. Μόλις πληροφορήθηκαν πως οι συμβατικές δεσμεύσεις του Μίκαελ Ποτέ ολοκληρώνονταν με την Αντάνα Ντεμίσπορ, κινήθηκαν αστραπιαία και με συνοπτικές διαδικασίες τον πρόσθεσαν στο έμψυχο δυναμικό. Βλέπετε, ούτε ενδελεχής μελέτη χρειάστηκε, ούτε όλες αυτές οι διαδικασίες που προβλέπονται προτού προχωρήσουν στην κατάθεση πρότασης. Στην ομάδα γνώριζαν πολύ καλά τι μπορεί να κάνει με την μπάλα στα πόδια από τη θητεία του στην Ομόνοια τη σεζόν 2014-15.

Τότε, ανέπτυξε στενή επαφή με το αντίπαλο πλεκτό (29 ματς πρωταθλήματος, 17 γκολ) και ακολούθως σε δύο αγωνιστικές περιόδους στο τούρκικο πρωτάθλημα, αυτή τη… σχέση έγινε στενότερη (68 αγώνες πρωταθλήματος, 47 τέρματα). Με αυτά και με τα αυτά, δηλαδή, σε τρεις σερί σεζόν πρόσθεσε στο παλμαρές του ισάριθμα χρυσά παπούτσια, ανεβάζοντας προφανώς τις ποδοσφαιρικές μετοχές του!

Ο 32χρονος επιθετικός από το Μπενίν, λοιπόν, με την αποχώρηση του περσινού τοπ σκόρερ του συλλόγου, Πιέρου Σωτηρίου, θα αναλάβει να σηκώσει το βάρος στη γραμμή κρούσης από τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, δείχνοντας την κλάση του. Θα κληθεί να μπει με την πρώτη στα… βαθιά, αισιοδοξώντας στον ΑΠΟΕΛ πως θα προσδώσει την απαιτούμενη δυναμική στη γραμμή κρούσης, φέρνοντας εις πέρας τη δύσκολη αποστολή του. Αυτό πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα που καλείται να κερδίσει ο Ποτέ και παραλλήλως ο προπονητής του Μάριο Μπέιν.

Δηλαδή, επιβάλλεται να λειτουργήσει το σύνολο που θα κοουτσάρει ο Ολλανδός κόουτς στο στιλ παιγνιδιού του δυναμικού στράικερ ώστε να αποδώσει στο μάξιμουμ. Μπαίνει πάντως σε ένα σύνολο ικανό, με παίκτες που ξέρουν μπάλα και μπορούν με τις κατάλληλες οδηγίες να αξιοποιήσουν σωστά τα χαρακτηριστικά του Ποτέ στο γήπεδο, «κουμπώνοντας» έτσι με την ομάδα.

Ο επιθετικός από τον Μπενίν έχει καλά τελειώματα των φάσεων στο αντίπαλο κουτί, είναι δυνατός, «γεμίζει» την περιοχή και μπορεί να μοιράσει πάσες στους συμπαίκτες του που τον πλαισιώνουν, κάτι που κάνει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων.

Σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι ότι είναι γρήγορος, αφού διαθέτει καλά αθλητικά προσόντα, ενώ είναι εξαιρετικός και στα αμυντικά του καθήκοντα, στοιχείο που αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του. Δηλαδή, θα τρέξει για να ασκήσει πίεση από ψηλά και παραλλήλως θα διανύσει πολλά χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο για να καλύψει τυχόν προώθηση αντίπαλου αμυντικού παίκτη.

Η περίοδος προετοιμασίας και πολύ περισσότερο τα φιλικά παιχνίδια που θα διεξαχθούν στο βασικό στάδιο της εκγύμνασης, κρίνονται βαρύνουσας σημασίας καθώς θα πρέπει ο Ποτέ να βρει τον ρόλο του στο σύνολο, το παιχνίδι του να εναρμονιστεί με τους μεσοεπιθετικούς του ΑΠΟΕΛ προκειμένου η… μηχανή των γκολ να πάρει μπρος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ