aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ θέλει να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο την τιτάνια προσπάθεια εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτος σταθμός η Ουαλία και δη το μικρής χωρητικότητας στάδιο Παρκ Χαλ.

Εκεί όπου στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου θα φιλοξενηθεί από την TNS, στοχεύοντας ασφαλώς σε επιτυχημένη ευρωπαϊκή πρεμιέρα, δίνοντας παραλλήλως όσο πιο πειστικές αποδείξεις πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο ενόψει της συνέχειας.

Μπορεί η αντίπαλος να μην τρομάζει ή αν το προτιμάτε να μην αποτελεί φόβητρο, αλλά τέτοιας υφής 90λεπτα δεν παύουν από το να είναι πάντοτε «πονηρά» και ειδικά όταν πρόκειται για πρεμιέρα, τα πράγματα είναι δυσκολότερα. Οπότε, εκείνο που καλείται να κάνει η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν είναι να μπει από την αρχή αποφασιστικά και να κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή απέναντι σε ένα σύνολο με ενθουσιασμό. Και από εκεί και πέρα, με έξυπνες επινοήσεις να βρει τον δρόμο που οδηγεί στο αντίπαλο πλεκτό όσο γίνεται περισσότερες φορές, εξασφαλίζοντας το αποτέλεσμα που θα την καταστήσει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση ενόψει του επαναληπτικού σε μία εβδομάδα.

Το προπονητικό τιμ του ΑΠΟΕΛ έχει συλλέξει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για τη μόνιμη πρωταθλήτρια Ουαλίας την τελευταία πενταετία και ο Δανός κόουτς έχει κάνει τα απαραίτητα μαθήματα στους ποδοσφαιριστές του. Ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού της ΤΝS, ποιους παίκτες πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα, τα τρωτά σημεία της αντιπάλου, το πώς και πού πρέπει να «χτυπήσουν», φτάνοντας εν τέλει στον στόχο τους.

Ο Κρίστιανσεν βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές, κάτι που του προκαλεί τον πρώτο φετινό πονοκέφαλο όσον αφορά στις επιλογές για το αρχικό σχήμα. Ένας εκ των Πάρντο, Βάτερμαν θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια και την τετράδα της άμυνας (από τα δεξιά προς τα αριστερά) θα απαρτίζουν οι Σέρζιο, Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου. Ο Μοράις θα έχει ρόλο ανασταλτικού μέσου και οι Βινίσιους, Ντε Βινσέντι θα είναι λίγο πιο μπροστά. Οι Βάντερ (δεξιά), Εφραίμ (αριστερά) θα είναι στις πτέρυγες και στην κορυφή της επίθεσης ο Σωτηρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ