aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ άποψη του Εφραίμ στο BBC!

Η άποψη του Εφραίμ στο BBC!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Τη γνώμη ενός… παλιού γνώριμου, ζήτησαν οι Άγγλοι δημοσιογράφοι με αφορμή τις αναμετρήσεις του Απόλλωνα με την Αμπερντίν. Ένας κολοσσός στα ΜΜΕ, το BBC μίλησε με τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, Γιώργο Εφραίμ, ο οποίος πέρασε ένα… φεγγάρι τόσο από την ακαδημία της Άρσεναλ, όσο και από τη Σκωτία, όπου αγωνίστηκε με τις φανέλες των Ρέιντζερς και Νταντή.

«Πιστεύω ότι ο Απόλλων είναι το φαβορί, έχει πιθανότητες 60%-40% να προκριθεί εις βάρος της Αμπερντίν. Ο Απόλλων είναι βασικά η τρίτη ή τέταρτη καλύτερη ομάδα στην Κύπρο, πίσω από τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια, αλλά τελευταία χρόνια έχει ανέβει πολύ ψηλά. Έχει κατακτήσει το κύπελλο, δυναμώνει χρόνο με το χρόνο και έχει πλησιάσει πάρα πολύ στον ΑΠΟΕΛ. Ο Απόλλων είναι μία πολύ καλή ομάδα αυτή τη στιγμή και θα είναι πολύ δύσκολα για την Αμπερντίν, ειδικά στην Κύπρο», το αρχικό σχόλιο του πλάγιου φορ του ΑΠΟΕΛ.

Και πρόσθεσε: «Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο είναι πιο ποιοτικό, αλλά στη Σκωτία είναι πιο σκληρό. Όταν ήμουν εκεί μόνο 2-3 ομάδες είχαν ψηλή ποιότητα κατά την άποψη μου. Οι υπόλοιπες ομάδες είχαν απλά δύναμη και ταχύτητα στο παιχνίδι τους. Οι καλύτερες, τότε, ήταν η Σέλτικ, η Ρέιντζερς και πίσω τους η Χαρτς».

Ακολούθως ο Εφραίμ εκθείασε τη μεσοεπιθετική γραμμή του Απόλλωνα: «Από τη μέση και μπροστά έχει κάποιους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Ο ένας είναι ο Άλεξ ντα Σίλβα. Είναι ένας Βραζιλιάνος με πολύ καλή τεχνική, που κρατά την μπάλα και έχει πολύ δυνατό σουτ. Και φυσικά έχουν δύο πολύ καλούς επιθετικούς, πολύ καλούς σκόρερ. Ο ένας είναι ο Σκέμπρι και ο άλλος ο Μάγκλιτσα, αλλά ο Απόλλων είναι πολύ ομαδικό σύνολο, γιατί υπάρχει βασικός κορμός που βρίσκεται μαζί τα τελευταία 2-3 χρόνια και γνωρίζουν ο ένας τον άλλον πολύ καλά και κάνουν αυτά που θέλει ο προπονητής τους».

Καταλήγοντας, ο Εφραίμ, τόνισε: «Ο Απόλλων είναι μία συμπαγής και αρκετά επιθετική ομάδα. Στην Κύπρο, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η ζέστη χτυπά τους 42-43 βαθμούς Κελσίου, τώρα άρχισε να… πέφτει, ενώ το βράδυ η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 32-33 βαθμούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ